Cüneyt Arkın kimdir? Cüneyt Arkın'ın gerçek adı nedir? Cüneyt Arkın kaç yaşında öldü?

Yeşilçam'ın efsane ismi Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti. Gerçek adı Fahrettin Cüreklibatır olan Türk sinemasının unutulmaz isimlerinden Cüneyt Arkın vefat haberinden sonra hayatı ve nereli olduğu merak edildi. Unutulmaz filmlere imza atan Cüneyt Arkın kimdir, Cüneyt Arkın nereli? İşte Cüneyt Arkın ile ilgili tüm merak edilenler...

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Türk sinemasının unutulmaz ismi usta sanatçı Cüneyt Arkın tedavi gördüğü hastanede 85 yaşında hayata gözlerini yumdu. Ayrı Dünyalar, Dünyayı Kurtaran Adam, Köroğlu, Battalgazi Geliyor, Vahşi Gelin, Battal Gazi Destanı ve Öğretmen Kemal gibi onlarca filmde rol alan usta sanatçının hayatı birçok kişi tarafından araştırılmaya başlandı. İşte Merhum Cüneyt Arkın'ın hayatı ve tüm merak edilenler...

Kimse tarafından pek bilinmiyordu! Usta sanatçı Cüneyt ArkınİLİŞKİLİ HABERKimse tarafından pek bilinmiyordu! Usta sanatçı Cüneyt Arkın'ın önceki mesleği şaşırttı

CÜNEYT ARKIN KİMDİR?

Yeşilçam'ın efsane isimlerinden biri olan ve yakışıklılığıyla ve oyunculuğuyla Türk sinemasına güzel işler kazandıran Cüneyt Arkın'ın gerçek adı  Fahrettin Cüreklibatır'tır. Cüneyt Arkın 8 Eylül 1937 tarihinde Eskişehir'de dünyaya geldi. Arkın eğitim hayatını Necatibey İlkokulu, Eskişehir Atatürk Lisesi ve İstanbul Tıp Fakültesi'nde tamamladı. 

Oyunculuk kariyerine, Eskişehir'de yedek subay rütbesinde askerlik görevini yaparken Şafak Bekçileri adlı filmin çekimleri esnasında yönetmenin dikkatini ilk defa orada çekti. Askerlik görevinin ardından bir süre boyunca Adana ve çevre illerde doktor olarak görev aldı. 

cüneyt arkın kimdir ve kaç yaşında

cüneyt arkın kimdir ve kaç yaşında

1963 yılında yönetmen Halit Refiğ tarafından sinema oyunculuğuna davet edildi ve başarılı geçen 2 yıl içerisinde en az 30 filmde rol almıştır. 

Usta sanatçı 1964'teki Gurbet Kuşları adlı filmin kavga sahnesinde yıldızı parladı. Arkın kavga sahnesindeki performansıyla beğenileri üzerinde topladı ve aksiyon filmlerine yönelerek akrobasi eğitimleri aldı. Malkoçoğlu ve Battalgazi film serilerinde muhteşem performans göstererek, Türk sinemasında o zamana kadar yapılmayan bir tarzın öncüsü oldu. Kariyeri boyunca komedi, aksiyon, macera ve toplumsal filmlerde rol aldı. 1978'deki Maden ve 1979'daki Vatandaş Rıza adlı filmler, Cüneyt Arkın'ın kariyerinde önemli bir yere sahiptir.

Cüneyt Arkın, şimdiye kadar 8 ödül kazanmış ve Türk sinemasında önemli bir aktör olmuştur.

cüneyt arkın öldü mü

cüneyt arkın öldü mü

CÜNEYT ARKIN ÖLDÜ MÜ?

Usta sanatçı Cüneyt Arkın 85 yaşında hayatını kaybetti. 

Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Cüneyt Arkın'ın asıl mesleğini duyan şok oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Yeşilçam'ın unutulmaz ismi Cüneyt Arkın'ın asıl mesleğini duyan şok oldu!
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0