Seyşeller nerede, nasıl gidilir? Seyşeller'de gezilecek yerler

Yuvarlak devasa kayaların arasından taşan palmiye ağaçlarının sarıp sarmaladığı bir kareyi gözünüzün önünde hayal edin. Bir yanda ılık ılık esen meltem rüzgarı bir yanda mavinin uçsuz bucaksız özgürlüğü... Adeta huzurun tanımı değil mi? Göz kamaştıran atmosferiyle Seyşeller, bu tanımın somut hali diyebiliriz. Peki Seyşeller nerede? Seyşeller'e nasıl gidilir? İşte detaylar...

Yılın en güzel zamanlarından biri olan yaz mevsiminde mavi ve yeşile doyabileceğimiz muhteşem tatil planları yapmaya başlıyoruz. Hem doğayla iç içe olmak hem de dinlenmek için tercih edebileceğimiz onlarca yer arasından sizi çok özel bir yerle tanıştırmak istiyoruz. Özellikle balayı tatilinde çiftlerin sıklıkla tercih ettiği Hint Okyanusu'nun incisi Seyşeller, masmavi berrak sularıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Yurt dışında tatil yapmak isteyenler için adeta fırsat denizi sunan Seyşeller, hayatınız boyunca unutamayacağınız anıları sizlere hediye edecek. Gelin, Seyşelleri birlikte daha yakından tanıyalım.

Cook Adaları nerede? Cook Adaları nasıl bir yer?İLİŞKİLİ HABERCook Adaları nerede? Cook Adaları nasıl bir yer?

SEYŞELLER NEREDE? SEYŞELLER NERESİ?

Doğu Afrika kıyılarında Hint Okyanusu'nun güzelliğiyle harmanlanan Seyşeller Cumhuriyeti, 115 adadan oluşan bir ada topluluğudur. Madagaskar'ın kuzeydoğusunda yer alan Seyşeller'in başkenti Mahe adasındaki Victoria kentidir. 

SEYŞELLERE NE ZAMAN GİDİLMELİ? SEYŞELLER NASIL BİR YER

Yılın hemen hemen her döneminde gitmeye uygun olan Seyşeller'de tropikal ve ılıman iklimin hakim olduğunu söyleyebiliriz. Yıl boyu sıcaklık 25 ve 35 derece arasında değişiklik gösterirken deniz suyu sıcaklığı da 25 ve 28 derece arasındadır. Ada her dönem için turistik bir merkez olarak ziyaretçilerine kapılarını aralasa da en sık tercih edilen zaman aralığı genellikle yaz mevsimi oluyor.

Seyşeller

Seyşeller

Deniz sıcaklığının enfes bir tatil fırsatı sunduğu Seyşeller'de bol bol suyun içerisinde zaman geçirebilirsiniz. Özellikle dalış yapmak isteyenleri zengin bir su altı yaşamıyla tanıştıran adada bir dalış maskesi ve şnorkel daha önce hiç görmediğiniz bir dünyaya yolculuk etmenizi sağlayacak. 

Seyşellerden kareler

Seyşellerden kareler

SEYŞELLER'DE HANGİ ADAYA GİDİLİR? SEYŞELLER'DE GEZİLECEK YERLER

Turkuaz sularla çevrili yeşil tepeleri, yemyeşil palmiye ağaçları ve ipeksi kumlarla çevrili uzun plajlarıyla görenleri kendine hayran bırakan Seyşeller'de ilk durağınız Mahe Adası'nda dünyanın en küçük başkenti olan Victoria olmalı.

Mahe Adası Victoria

Mahe Adası Victoria

Olağanüstü kültürü ve tarihiyle dikkat çeken Mahe Adası'nda Indépendance Bulvarı, büyük Sir Selwyn Selwyn Clarke çarşısı ve Morne Seychellois Milli Parkı'nı ziyaret edebilirsiniz. Ayrıca Mahe Adası'nda gümüş gibi parlayan 65 plajdan dilediğinizde çarşaf gibi okyanusun tadını çıkarabilirsiniz.

Mahe Adası

Mahe Adası

Turkuaz sularla çevrili yeşil tepeleri ve egzotik atmosferiyle görenleri kendine hayran bırakan Moyenne Adası'nda bol bol doğa fotoğrafları çekebilir ve sahilde uzun yürüyüşler yapabilirsiniz.

Moyenne Adası su altı

Moyenne Adası su altı

Ayrıca volkanik kaya oluşumları ve binlerce balık türüne ev sahipliği yapan sularıyla popüler hale gelen Ste Anne Marine Ulusal Deniz Parkı dalış yapmak isteyenlere unutulmaz bir deneyim sunuyor. 

Ste Anne Marine Ulusal Deniz Parkında dalış

Ste Anne Marine Ulusal Deniz Parkında dalış

Kürek sörfü ve kano gezintisi yapmak isterseniz de ilk tercihiniz Couisin Island, Curieuse Island ve Pierre Island olmalı. Burada görsel bir ziyafeti andıran gün batımını izlemeyi ihmal etmeyin.

Couisin Island

Couisin Island

Eğer balayı için Seyşeller'i tercih edecekseniz bizim size tavsiyemiz Felicite Adası olacaktır. Lüks otel zinciri Six Sense Zil Pasyon'un yer aldığı bu ada hem konforlu bir dinlenme süreci için hem de eğlenmek için oldukça ideal. 

Hint Okyanusunun gizli hazinesi Seyşeller'de son olarak uğramanız gereken rota yaşı 150'yi bulan dev kaplumbağaların evi olan Seyşeller Ulusal Botanik Bahçeleri olacaktır.

Dev kaplumbağalar

Dev kaplumbağalar

Ayrıca Seyşeller'e geldiğinizde Creole mutfağına özgü yerel lezzetleri tatmadan dönmeyin derim!

Seyşeller yerel yemekleri

Seyşeller yerel yemekleri

SEYŞELLER'E NASIL GİDİLİR? SEYŞELLER UÇAK İLE KAÇ SAAT?

Genellikle yaz sezonunda direkt uçuşların düzenlendiği Seyşeller'e uçuşlar genellikle Mahe Adası'ndaki başkent Victoria'nın uluslararası havalimanına gerçekleştiriliyor. Ayrıca Emirates ve Qatar Airways gibi farklı hava yolları aracılığıyla aktarmalı uçuşları Moyenne Adası, Denis Adası ve Praslin Adalarına da gerçekleştirebilirsiniz. Ortalama 8 saat süren uçuş süresi aktarmalı da 10 ve 12 saat arasında değişkenlik gösterebiliyor. 

Seyşellere nasıl gidilir

Seyşellere nasıl gidilir

KEYİFLİ TATİLLER DİLERİZ!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0