İsmail Hacıoğlu'nun yeni projesi "49" filmi beyaz perdede

Başrollerinde İsmail Hacıoğlu'nun bulunduğu '49' filmi vizyona girdi. Mehmet Canpolat'ın yapımcılığını üstlendiği filmde Türk tarihinin destanlarla dolu süreçlerinden birini anlatılıyor. İşte gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanan '49' filmiyle ilgili tüm detaylar...

Türk tarihinin perde arkasında bırakılan destanlarla dolu süreçlerinden biri daha bomba gibi bir projeyle beyaz perdeye taşındı. Türklerin gücü tüm dünyaya izletilmeye devam ediyor. Mehmet Canpolat'ın yapımcılığını üstlendiği '49' filmi sinemaseverlerle buluştu.

'49' FİLMİ 20 OCAK'TA VİZYONA GİRDİ

2014 yılında Musul'a saldıran DEAŞ militanlarının Türkiye'nin Musul Başkonsolosluğu'nda görevli 49 Türk vatandaşını esir almasının ardından yaşananları konu edinen film '49' 20 Ocak 2023'te sinemaseverlerle buluştu.

İsmail Hacıoğlu

İsmail Hacıoğlu

49 FİLMİNİN TANITIM FRAGMANI

49'UN HİKAYESİ:

Hikayesi yaşanmış olaydan alınan projenin üzerinde yaklaşık 1 yıldır çalıştıklarını ifade eden Canpolat, bu destanlardan birinin üzerindeki giz perdesini aralamak ve aslında neler yaşandığını hem Türk halkına hem de tüm dünyaya anlatmak için yola çıktıklarını belirtmişti. Canpolat, filmde Türk devlet hayatının en önemli operasyonlarından birine ışık tuttuklarını ifade ederek "49, bir yıldan fazladır üzerinde çalıştığımız bir proje. Filmin çekimi için gerekli şartları oluşturduk ve 5 Temmuz 2022 tarihinde İstanbul'da start verdik. İstanbul'daki üç günlük çekimlerin ardından ekiplerimiz Kilise geldi. Çekimlerimiz Kilis ve Gaziantep'te 5 hafta boyunca devam edecek." demişti.

49

49

Filmin başrollerinde İsmail Hacıoğlu, Hande Doğandemir, Sinan Tuzcu, Doğukan Polat, Hasan Küçükçetin ve Kerem Alışık yer alıyor.

49

49

49 filminin çekimlerine başlandı

49 filminin çekimlerine başlandı

Pelin Akil ÖzbekistanİLİŞKİLİ HABERPelin Akil Özbekistan'da! Ben Bu Cihana Sığmazam'ın Firuze'si rol arkadaşı hakkında...

'49' FİLMİNİİN OYUNCU KADROSUNDA KİMLER VAR?

Filmin yönetmen koltuğunda Hakan İnan'ın oturduğunu dile getiren Mehmet Canpolat, "Senaryosunda Barış Erdoğan ve İlker Arslan'ın imzası var. Başrollerde ise İsmail Hacıoğlu, Hande Doğandemir, Sinan Tuzcu, Doğukan Polat, Hasan Küçükçetin ile dostu olmaktan her zaman gurur duyduğum, Türk dizi ve sinema sektörünün en önemli isimlerinden usta oyuncu Kerem Alışık bulunuyor." ifadelerini kullanmıştı.

Kerem Alışık

Kerem Alışık

"MİT'İN İNCE İNCE DOKUDUĞU OPERASYON..."

Öte yandan Canpolat, basın toplantısında bu heyecan verici filmin konusuna da şu şekilde değinmişti.

"11 Haziran 2014 tarihinde Musul'u ele geçiren DEAŞ militanları, şehirde faaliyetini devam ettiren tek yabancı misyon konumundaki Türkiye Cumhuriyetinin Musul Başkonsolosluğunu basar ve içeride bulunan 49 Türk vatandaşını rehin alır. Bunun üzerine harekete geçen Türk Devleti, rehinelerin kurtarılması görevini Milli İstihbarat Teşkilatına (MİT) verir ve hemen ardından, MİT'in kahraman mensuplarının ince ince dokuduğu bir operasyon planı hayata geçirilir. Bu başarılı operasyon neticesinde 49 Türk rehine 100 gün sonra, burunları dahi kanamadan kurtarılır. Bu plan neydi? 100 günlük süreçte neler yaşandı? Türk rehineler, son anda infaz edilmekten nasıl kurtarıldı? DEAŞ'ın bölgedeki en önemli ismi MİT tarafından nasıl etkisiz hale getirildi? Bu gerçeklerden esinlenerek, süreci farklı bir dille sinema izleyicisinin beğenisine sunacağız. Filmimiz Ocak 2023te sinemalarda vizyona girecektir."

İsmail Hacıoğlu

İsmail Hacıoğlu

Eski Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, bu filminle beraber Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güçlendiğinin artık halk ve düşmanlar tarafından da farkına varılması gerektiğine inandığını söylemiş, ayrıca Kilis'in bir film platosu olduğunun ortaya çıkmasıyla kenti önemli bir noktaya getireceklerini de kaydetmişti.

BİR YORUM YAPIN 1

KARTAL 1 yıl önce

abd yıllardır cia nın hikayelerini hollywood artacılığıyla algı operasyonu yaparak dünyaya kendini bir süper güç olarak tanıttı,oysa abd kesinlikle bir süper güç değil ama bizim MİT yaptığı operasyonlarla nasıl üstün bir yapı olduğunu dünyaya gösterdi,biz de abdnin yaptığı gibi kendi reklamımızı filmlerle anlatmamız lazım,asıl süper güç Türkiye'dir

Toplam 2 beğeni