Şile bezi fabrikasında 500 kadına istihdam sağlanması hedefleniyor!

150 yıllık tarihiyle İstanbul'un coğrafi işaretli ürünü olan şile bezinin üretiminin artırılması için 1500 metrekarelik fabrika kurulacağı açıklandı. Kadın iş gücünün arttırılması için kurulacak olan fabrikada 500 kadına iş imkanı sağlanacak.

İstanbul'un coğrafi işaretli ürünlerinden Şile bezinin daha hızlı bir şekilde üretilebilmesi için harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), 1500 metrekarelik yeni bir fabrika kurmaya hazırlanıyor. Geçmişi 150 yıl öncesine dayanan ve İstanbul'un bu alandaki coğrafi işaretli tek ürünü olan bezin üretimi için başlatılan projede 500 kadının istihdam edilmesi hedefleniyor. İhale aşaması tamamlanan sanayi alanında kurulacak fabrikanın inşaatına yer tesliminin ardından başlanması bekleniyor. 

Şile bezi dokusu

Şile bezi dokusu

"VÜCUDU YORMUYOR TERLEMELERİ ENGELLİYOR"

Fabrikada üretim, ilmik, tasnif ve tasarım sahalarının olacağını vurgulayan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, "Şile bezi yaz aylarının vazgeçilmezlerinden. Özellikle rahat giyinmeyi sevenler için de yüzde 100 pamuktan oluşan bir ürün. Oksijen alışverişini sağlıyor. Vücudu yormuyor. Terlemeleri engelliyor. Keyifli ve güzel bir ürün. Yüzde 100 yüz kök boyasından boyalandırılır. Sağlık açısından da değerli bir ürün" ifadelerini kullandı.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı

Kadın girişimciler devlet desteğiyle işlerini büyütmeye devam ediyor!

İLİŞKİLİ HABER

Kadın girişimciler devlet desteğiyle işlerini büyütmeye devam ediyor!

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0