İngiltere'de şaşırtan vaka! Acil serviste 20 saat bekledi Lösemi olduğunu öğrendi

İngiltere'de yaşayan Gareth Dixon günlerce hastane randevusu alamadıktan sonra ağrılarının artması ile acil servise gitti. 20 saat acil serviste bekleyen 40 yaşındaki adam kan tahlili yapılması için ısrar ettikten sonra lösemi olduğunu öğrendi. İşte dünya medyasında gündem olan adam...

İngiltere'nin Warrington şehrinde yaşayan 40 yaşındaki işçi Gareth Dixon, bir süredir yaşadığı yorgunluk, ağrı ve susuzluk gibi sıkıntıları sebebiyle ile muayene olmak istedi. Ancak doktorlarda randevu alamayan Dixon, göğsünde başlayan ağrıdan sonra ailesinin yönlendirmesiyle soluğu acil serviste aldı. Dixon, İngiltere'de gittiği hastanenin acil servisinde 20 saat bekletildikten sonra kan tahlili  yapılmasını istedi. Uzun ve çileli bekleyişin ardından kötü haberi aldı.

20 SAAT SONRA LÖSEMİ OLDUĞUNU ÖĞRENDİ

Warrington Hastanesi'nin acil bölümünde yaşadığı süreci anlatan Dixon, "Bana temelde herhangi bir sorunum olmadığını söylediler. Ancak bu cevap için orada saatlerce beklememiştim. Kan testlerim yapılana kadar hiçbir yere gitmeyeceğimi söyledim" ifadelerini kullandı.

Gareth'ın ısrarı sonucu alınan kan sonuçları ertesi gün çıktı. Hastaneden arayan danışman adama 'Lösemi' hastası olduğu haberini verdi. Talihsiz adam, acil serviste geçirdiği uzun saatlerden ve çıkan sonuçlardan sonra hastaneye kabul edildi ve 5 gün boyunca buradan çıkamadı.

Dixon, konulan teşhisin ardından tedavi süreci şu şekilde anlattı:

"Ailemdeki herkes gibi diyabetik olduğumu ya da prostat kanseri olduğumu düşünüyordum ama lösemi çıkması benim için büyük bir şoktu. Prostat kanserini yeterince erken yakalarsanız, tam olarak iyileşebilirsiniz, ancak lösemi çok daha zor."

KÖK HÜCRE TEDAVİSİNE BAŞLAYACAK

Hastalığının ortaya çıkmasından birkaç gün sonra kemoterapiye başlayan Gareth'in, vücudundaki kanserli hücreler yok edildikten sonra kök hücre tedavisi başlayacak.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATTILAR

Yoğun ve yorucu geçen tedavi nedeni ile işini bırakmak zorunda kalan talihsiz adamın eşi Laura, kocasının teşhisini duyduğunda çok üzüldüğünü belirterek, "Öğrendiğimizde ağlamadan duramadım. Yürek parçalayıcıydı" dedi ve kocasının tedavi süresi için hazırladığı yapılacaklar listesi hakkında bilgi verdi.

Gareth'in ailesi şimdi lösemi hastası adamın, en çok yapmak istediği hayallerini gerçekleştirebilmesi için yardım kampanyası başlattı.

 

Lady Gaga'lı Joker 2 hakkında merak edilenler yayınlandı!

İLİŞKİLİ HABER

Lady Gaga'lı Joker 2 hakkında merak edilenler yayınlandı!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0