Emine Erdoğan Selçuklu Belediyesi'ni tebrik etti! Atıklar organik gübreye dönüşüyor

Konya Selçuklu Belediyesi, belediyecilik faaliyetleri kapsamında kalan atıklardan organik gübre elde ederek ekonomiye katkıda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da uygulanan bu çevrecilik anlayışı için Selçuklu Belediyesi'ni tebrik etti.

Konya Selçuklu Belediyesi, diğer belediyelere örnek olacak, hem ekonomiye hem de çevreye katkı sağlayacak bir uygulama başlattı. Belediyecilik faaliyetleri kapsamında kalan atıklarından organik gübre elde eden Selçuk Belediyesi'nin Başkanı Ahmet Pekyatırmacı, konuya dair yaptığı yazılı açıklamasında pazar yerlerinde kalan atıkların yanı sıra, çim biçme ve ağaç budama işlemlerinin ardından kalan atıklar toplandığını, yapılan işlemlerin ardından üretilen kompostlardan organik gübre elde edildiğini belirtti.

Selçuklu Belediyesi atıkları organik gübreye çevirerek ekonomiye katkıda bulunuyor

Selçuklu Belediyesi atıkları organik gübreye çevirerek ekonomiye katkıda bulunuyor

Park Bahçeler Müdürlüğünün parklardan topladığı bitki atıkları ile sebze halinden ve pazar yerlerinden toplanan sebze ve meyve atıklarının belediye tarafından oluşturulan kompost merkezlerinde gübreye dönüştürüldüğünü ifade eden Pekyatırmacı, şunları kaydetti:

Emine Erdoğan Malezya KraliçeİLİŞKİLİ HABEREmine Erdoğan Malezya Kraliçe'si Azizah Aminah Maimunah'ı ağırladı!

"Yaptığımız faaliyet ile bu konuda önemli bir işe öncülük ediyoruz. Kompost ile toprağın bitkiyi beslemesini sağlayan mikroorganizmayı zenginleştirmiş oluyoruz. Böylece toprağın verimini ve su tutma kapasitesini artırıyoruz. Hedefimiz önümüzdeki süreçte bütün konutlarımızdan üretilen organik atıkları doğru bir şekilde kompost ünitelerine ulaştırmak ve bunları gübreye dönüştürerek doğaya kazandırmak."

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

EMİNE ERDOĞAN TEBRİK ETTİ

Çevreci ve sıfır atık faaliyetlerine yoğun ilgi gösteren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Selçuklu Belediyesi'ni bu uygulamadan dolayı sosyal medya hesabından şu ifadelerle tebrik etti:

"#SıfırAtık hareketini yeni bir çevreci anlayışla uygulamaya geçiren Konya @SelcukluBel'ni tebrik ediyorum. Pazar yerlerinde çöpe giden sebze, meyve atıklarından organik gübre elde ediyorlar. Uygulamanın tüm belediyeler için örnek olmasını umuyorum."

Erimiş demirin kürekle vuruş anı büyüledi!

İLİŞKİLİ HABER

Erimiş demirin kürekle vuruş anı büyüledi!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0