Emine Erdoğan Saraybosna'daki 'Umut Tüneli'ni ziyaret etti!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Bosna Savaşı sembollerinden olan 'Umut Tüneli'ni ziyaret etti.

Emine Erdoğan, bir anlamlı ziyaret daha gerçekleştirdi. 1992'den 1995 yılına kadar süren Bosna Savaşı'nın getirdiği o derin hüzün günümüzde hala hissediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Bosna Savaşı'nın kaderini değiştiren 'Umut Tüneli'ni ziyaret etti. Erdoğan, sosyal medya hesabından bu ziyaretine dair yaptığı paylaşımla tarihin gerçek ve acı yüzünü de bir kez daha gözler önüne serdi.

"BOSNA SAVAŞI'NIN SEMBOLLERİ"

Erdoğan, kendi twitter hesabından yaptığı paylaşımla yüreklere dokundu.

Sanatçı GülayİLİŞKİLİ HABERSanatçı Gülay'dan duygulandıran açıklama: "Cumhurbaşkanımızla aynı duyguda buluştuk!"

UMUT TÜNELİ TARİHİ

Bosna Savaşı'nda Saraybosna'nın kuşatma altında tutulduğu sırada, Bosna Hersek'in ilk Cumhurbaşkanı merhum Aliya İzetbegovic ve arkadaşlarının kararıyla Birleşmiş Milletler (BM) kontrölündeki Uluslararası Saraybosna Havalimanı'na ulaşımı sağlayacak bir tünelin yapılması kararı alındı.

Kararın ardından yapılan araştırmaların ışığında Bosnalıların elinde bulunan İgman Dağı yakınlarındaki Butmir bölgesinde Kolar ailesine ait evin altından tünel inşa edilmeye başlandı.

Sırp mevzileri arasında, uluslararası havaalanının altından özgür dünyaya açılan, 800 metre uzunluğunda, 1 metre genişliğinde ve 160 santimetre yüksekliğindeki tünel, 4 ay 4 gün süren yoğun çalışmalar sonucu 25 yıl önce, 30 Temmuz 1993 tarihinde faaliyete girdi.

Tahta bloklarla ve tomruklarla desteklenen, zeminine de ray döşenen tünelin tamamlanmasıyla Saraybosna'nın dünyayla bağlantısı sağlandı ve gelen birçok gıda malzemesi bu tünel sayesinde kuşatma altındaki Boşnaklara ulaştırıldı.

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0