Fenomen anneler internet sezonunu açtı!

Okulların açılmasıyla birlikte fenomen annelerin sayısı arttı. Çocuklarıyla birlikte kırtasiye alışveriş yapıp sosyal medyada paylaşan annelerin aldığı ücretler adeta dudak uçuklattı. Fenomen annelere psikologlardan uyarılar geldi.

Okullar açıldı, fenomen anneler harekete geçti. Bir sosyal medya annesi çektiği reklam videosunda çocuğuna, "Hadi kızım, market alışverişine gidelim" diyor. Çocuğuyla birlikte kırtasiye alışverişi yapan anne, kızının beğendiği ürünleri sepete atıyor. Bir başka reklam filminde de yine sosyal medya ünlüsü bir anne, zincir marketin eve yaptığı servis hizmeti göstermek için siparişlerini cep telefonundan veriyor. Gün geçtikçe çoğalan fenomen annelerden dolayı uzmanlar harekete geçti. Psikologlar sosyal medya annelerine uyarıda bulundu.

"KİŞİSEL ALAN İHLAL EDİLİYOR"

Dijitalleşen çağda sosyal medyada reklam yapmanın artık kabul gören bir işkolu olduğunu söyleyen uzman gelişim psikoloğu Irmak Kerimoğlu "Çocuğun görüntüsünün anne babası tarafından da olsa paylaşılması çocuğun kişisel alanını ihlal etmektir" dedi.

Ayrıca Çocukların anne ve babayı gözlemleyerek öğrendiğini söyleyen psikolog Kerimoğlu ebeveynlerin söylemleri ve davranışları arasındaki farkın çocuk üzerindeki etkisini anlatırken şu ifadeleri kullandı:

"Bir anne ürün tanıtımı için çocuğuyla çekimler yaptığında, çocuğun kafası karışıyor. Çünkü çekim sırasında anne, daha önce kullanmadığı bir ürünü kullanıyormuş gibi yapıyor. Çocuk, bu yapay tavrı gördüğü zaman herhangi bir gereklilik halinde anne babasının gerçekdışı davranabildiğini görüyor. Anne çocuğunun gözünde güvenilirliğini kaybediyor."

fenomen anne

fenomen anne

"GELECEĞİ ETKİLİYOR"

Bu işle uğraşan annelerin en çok dile getirdiği cümlenin, "Çocuğumun rızası var" olduğunu söyleyen Kerimoğlu, "6 yaşında bir çocuk hem hukuki hem de psikolojik anlamda bu rızayı karşılayacak yeterlilikte değildir. Bizim önerimiz dijital mecralarda çocukların görüntülerinin paylaşılmaması. Çünkü çocuğun ileride böyle bir fotoğrafla anılmak isteyip istemeyeceğini kimse bilemez. Yani bu anne babalar çocuğunun geleceğine müdahale etmiş oluyor" şeklinde önemli açıklama yaptı.

TEK POST 200 BİN TL

Dijital iletişim alanında faaliyet gösteren bir ajansın yöneticisi olan Osman Kara sosyal medyadan reklam videolarıyla gelir elde etme sistemini şöyle anlatıyor:

"Ürüne uygun influencer seçilirken, ürettiği içeriğin kalitesi, paylaşım sıklığı, takipçilerinin hedef kitleye uygun olması ve satın alma kararını etkileme gücü gibi birçok faktör değerlendiriliyor. 1.000-10 bin takipçililer nano, 10 bin–50 bin takipçililer mikro, 500 bin–1 milyon takipçililerse makro influencer olarak kategorize ediliyor. Bizim için tek kriter takipçi sayısı değil, daha çok hedef kitleye göre hareket etmenin doğru olduğunu düşünüyoruz. Çünkü takipçi sayıları çok kolay artırılabiliyor. Mikro influencer’lar yaptıkları reklam karşılığında 5–10 bin lira arasında ücret alırken, bu rakam makro influencerlarda takipçi ve etkileşim sayısına bağlı olarak 200 bin liraya kadar çıkabiliyor. Anlaşmalar genellikle hikaye, post, reels paketi şeklinde yapılıyor. Hikayelerin linkli ve linksiz olması bile fiyat farkını etkiliyor."

fenomenlerin aldıkları ücret dudak uçuklattı

fenomenlerin aldıkları ücret dudak uçuklattı

"BU BİR YARDIM ÇAĞRISI!"

Daha önce oğlu artık video ve fotoğraf çektirmek istemediği için birlikte paylaşım yapmayacaklarını duyuran bir fenomen annenin, yeniden oğluyla paylaşım yapması üzerine takipçisinden gelen "Nasıl ikna ettiniz?" sorusuna, "Konuştum ikna ettim" yanıtını vermişti. Psikolog Irmak Kerimoğlu bu durumu şöyle değerlendirdi:

"Ebeveynler çocuklarıyla ilgili her şeyi kayıt altına almaya çalışıyor. Çocukların sıklıkla 'Çekme anne' dediklerini duyuyoruz. Bu örnekte çocuk çekilmek istemediğini çok net ifade etmiş. Bu bir yardım çağrısıdır."

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO;

Survivor Avatar Atakan'ın cinsiyet öğrenme videosu gündem oldu!​

Uzmanlar uyardı: Çocukların okula geç kalma ve ödev telaşı diş çürütüyor!

İLİŞKİLİ HABER

Uzmanlar uyardı: Çocukların okula geç kalma ve ödev telaşı diş çürütüyor!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0