Kedi maltı nedir? Kedi maltı ne işe yarar? Kedi maltı ne kadar verilmeli?

Temiz olmalarıyla bilinen kediler, gün içerisinde kendilerini yalayarak temizlemeye özel olarak zaman harcar. Ancak çoğu zaman bu temizlik esnasında yuttukları tüyler midelerinde rahatsızlıklara sebep olabilir. Bu noktada kedi maltı ya da kedi macunu olarak bilinen ürünlerle kedilerinizin sağlığını koruyabilirsiniz. Peki, kedi maltı nedir? Kedi maltı ne işe yarar? Kedi maltı ne kadar verilmeli? İşte detaylar...

Hem evimize hem de hayatımıza neşe katan can dostlarımız olan kedilerin ne kadar temiz olduğunu bilmeyeniniz yoktur. Gün içerisinde uyumadıkları anlarda oyun oynayan, mama yiyen ya da bol bol dinlenen kedilerin en sevdiği aktivitelerin başında kendilerini temizlemek geliyor. Dakikalar boyu kendilerini yalayarak temizleyen kediler araştırmalara göre uyanık oldukları zamanın %15'lik bir kısmını temizliğe ayırıyorlar. Ancak kediler tüylerini yalayarak temizlerken çoğu zaman ölü tüyleri yutabiliyorlar. Bu durum da midede hazımsızlık ve ağrıya yol açabiliyor. Midesini rahatlatmak için kusma yöntemine başvuran kedinize daha pratik bir çözüm yolu sunmak isterseniz yapmanız gereken kediler için üretilmiş olan kedi maltı ya da kedi macunu satın almak olacaktır. Peki ama nedir bu kedi maltı? Gelin, kedi maltı ya da macunu hakkında bilinmesi gereken detaylara birlikte adım adım göz atalım.

Evcil hayvan sahibi olanlar için ev dekorasyonu nasıl olmalı?İLİŞKİLİ HABEREvcil hayvan sahibi olanlar için ev dekorasyonu nasıl olmalı?

KEDİ MALTI NEDİR? KEDİ MACUNU NEDİR?

Kendilerini sıklıkla yalayarak temizleyen kedilerin tüy yutma olasılığının çok yüksek olduğunu göz önüne alırsak bu tüylerin dışkı ya da kusma yoluyla dışarı atıldığını görebiliriz. Ancak bazı durumlarda tüyler kedilerin midesinde birikerek bağırsaklarına inip tıkanmaya sebep olabilir. Kedinizi acı çekmeden bu durumdan kurtarmak için tüp şeklinde satılan ve içerisinde malt özü, bitkisel yağlar, lif ilavesi, süt ürünleri ve maya bulunduran kedi maltlarından kedinize verebilirsiniz. 

Kedi maltı

Kedi maltı

KEDİ MALTI NE İŞE YARAR?

Piyasada pek çok farklı markaya ait olan maltların içeriklerinde farklılık görünse de hepsinin içerisinde malt özütü olduğunu söyleyebiliriz. Kedi maltının içerisinde bulunan malt özleri, lifler ve yüksek kalitede olan yağlar kedilerin kendilerini temizlerken midelerinde biriken tüylerin rahatlıkla dışarı atılmasına olanak tanır. 

Kedi maltı ne işe yarar

Kedi maltı ne işe yarar

UFAK BİR BİLGİ: Kedilerin sindirimine yardımcı olan kedi maltları ya da macunları kediler tarafından çok sevilmektedir. Eğer kedinizin malt tüketirken rahatsız olacağını düşünüyorsanız hiç endişelenmeyin derim! 

EN İYİ KEDİ MALTI HANGİSİDİR? KEDİ MALTI ALIRKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Size marka olarak kedi maltı önermek yerine içerik açısından doğru seçim yapmayı açıklayabiliriz. Piyasada yer alan bazı kedi maltlarının içerisinde yüksek oranda şeker olabiliyor. Şeker maltı her ne kadar kedilere kolay yeme olanağı tanısa da sağlığı için zararları saymakla bitmez. Bundan dolayı kedi maltı satın alırken mutlaka şeker oranını göz önünde bulundurmalısınız. 

Kedi macunu

Kedi macunu

KEDİ MALTI NE KADAR VERİLMELİ? KEDİLERE MALT KAÇ GÜNDE BİR VERİLİR?

Kedinize malt verirken en dikkat etmeniz gereken unsur miktar ve zamanlama olmalıdır. Günde 1 kez olmak koşuluyla yaklaşık 4-5 cm uzunluğunda sıktığınız maltı can dostunuza verebilirsiniz. Ancak kedinize kedi maltı vermeden önce mutlaka ama mutlaka bir hastalığı olup olmadığına dikkat edin! 

Kedi maltı nasıl verilir

Kedi maltı nasıl verilir

MALT YEMEYEN KEDİYE NASIL MALT YEDİRİLİR?

Eğer kediniz malt yemeyi reddediyorsa çok az miktarda maltı patisinin altına sürün. Bu şekilde kediniz patisinin altını temizlemek için yalayacak ve maltı da yemiş olacak.

Kedi macunu yedirmenin yolları

Kedi macunu yedirmenin yolları

Bel nasıl ince gösterilir? Beli ince gösterecek kıyafetler nelerdir?

İLİŞKİLİ HABER

Bel nasıl ince gösterilir? Beli ince gösterecek kıyafetler nelerdir?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0