Artvin nerede? Artvin'de nerelere gidilir? Artvin'de gezilecek yerler nerelerdir?

Karadeniz Bölgesinin göz kamaştıran doğasını gözler önüne seren Artvin, seyahat tutkunlarının uğrak noktalarından birini oluşturuyor. Özellikle bahar aylarına yaklaşırken görsel bir şölene dönüşen Artvin'e gitmeyi düşünüyor ancak gezi rehberinizi belirlemekte zorlanıyorsanız bu yazı tam size göre! Peki, Artvin nerede? Artvin'de nerelere gidilir? İşte tüm detaylar haberimizde...

Bahar mevsiminin sıcak ve göz kamaştıran dokusu yavaş yavaş dört bir yanda hissedilmeye başlarken doğa adeta renk cümbüşüne bürünüyor. Yemyeşil ormanlar yerini kızıl ve sarı tonlarına bırakırken bu günler, doğayla iç içe olmak ve şehir hayatından uzaklaşmak için eşsiz bir fırsat sunuyor. Eğer gözlerden uzak bir noktada bambaşka dünyaları keşfetme arzusu hissediyorsanız size harika bir önerimiz var! Karadeniz'in en uzak köşesinde adeta bir inci gibi parlayan Artvin, benzersiz yaylaları, gökyüzüne uzanan görkemli dağları ve gürül gürül akan şelaleleriyle kalbinizi çalacak. Gelin, Doğu Karadeniz'in gözbebeği Artvin'e doğru birlikte ufak bir yolculuğa çıkalım. 

Yedigöller Milli Parkı nerede? Yedigöller Milli ParkıİLİŞKİLİ HABERYedigöller Milli Parkı nerede? Yedigöller Milli Parkı'nda gezilecek yerler

ARTVİN NEREDE?

Doğu Karadeniz Bölgesinde yer alan Artvin, doğusunda Ardahan, güneyinde Erzurum, Batısında Rize ve Kuzeydoğusunda Gürcistan'a komşudur. Toplamda 9 ilçeye sahip olan kent, yeşil doğasıyla ön plana çıkmaktadır. 

Artvin

Artvin

ARTVİN'DE NEREYE GİDİLİR? ARTVİN'DE GEZİLECEK YERLER

Türkiye'nin oksijen deposu Artvin'e gelmeyi düşünüyorsanız güzel bir gezi rotası çizerek unutulmaz günler yaşayabilirsiniz. 'Artvin'de nereye gidilir?' ve 'Artvin'de gezilecek yerler' sorularının yanıtını sizler için araştırdık. İşte Artvin'in saklı güzellikleri şöyle:

  • Borçka Karagöl Tabiat Parkı
  • Hatila Vadisi Milli Parkı
  • Maral Şelalesi
  • Cehennem Deresi Kanyonu
  • Barhal Kilisesi

BORÇKA KARAGÖL TABİAT PARKI

Artvin'in merkezine 57 kilometre uzaklıkta yer alan Borçka Karagöl Tabiat Parkı, dünyanın en önemli doğa harikalarından biri olarak göz kamaştırıyor. Binlerce tür bitki ve hayvana ev sahipliği yapan park, 2002 yılında "tabiat parkı" ilan edilmiştir. 368 hektarlık bir alanı çevreleyen bu eşsiz yer, özellikle kampçılar için biçilmiş kaftan niteliğinde. Dilerseniz aileniz ve dostlarınızla buraya gelerek ateş çevresinde kamp günlüklerine 'merhaba' diyebilirsiniz.

Borçka Karagöl Tabiat Parkı

Borçka Karagöl Tabiat Parkı

Eğer günü birlik ziyaretlerle Borçka Karagöl Tabiat Parkını keşfe çıkmak istiyorsanız göl kenarında bulunan sandallardan kiralayarak göl kenarı gezintisine çıkabilirsiniz. Gölün üzerinde tertemiz havanın ve berrak suların tadını çıkardıktan sonra yanınıza fotoğraf makinenizi de alarak göl kenarında huzur dolu bir doğa yürüyüşü yapmayı ihmal etmeyin. 

Borçka Karagöl Tabiat Parkından kareler

Borçka Karagöl Tabiat Parkından kareler

HATİLA VADİSİ MİLLİ PARKI

Artvin'e gelip de tüm dünyanın hayran olduğu Hatila Vadisi Milli Parkını görmeden dönmek söz konusu dahi olamaz! 1994 yılında milli park olarak kabul edilen 16.944 hektarlık bu alan, doğa harikası kanyonu ve yeşilin binbir tonuna ev sahipliği yapan manzarasıyla gönüllere taht kuruyor. 

Hatila Vadisi Milli Parkı

Hatila Vadisi Milli Parkı

Artvin merkeze 10 kilometre uzaklıkta yer alan vadiyi bu kadar özel kılan şey yalnızca nefes kesen manzarası değil doğal güzellikleri kuş bakışı deneyimleme imkanı sunan cam seyir terası. Hayatınız boyunca unutamayacağınız bir an yaşamak istiyorsanız mutlaka cam seyir terasına çıkıp bol bol fotoğraf çekilmeyi unutmayın. 

Hatila Vadisi Milli Parkından kareler

Hatila Vadisi Milli Parkından kareler

MARAL ŞELALESİ 

Hem Türkiye'nin hem de Artvin'in en çok ziyaret edilen şelalesi olma özelliğini taşıyan Maral Şelalesi, Borçka ilçesinde yer alan Maralköy Köyü'nde yer almaktadır. 65 metre yükseklikten gürül gürül akan şelale, heybetli görünümüyle doğa tutkunlarının beğenisini topluyor. Köy merkezinden 7 kilometre uzaklıkta yer alan şelaleye gitmek istiyorsanız havanın genellikle yağmurlu olduğunu göz önünde bulundurarak yağmurluk giymeyi unutmayın. 

Maral Şelalesi

Maral Şelalesi

Ayrıca yanınıza sandviç ve içeceğinizi alarak uzun bir yürüyüşün ardından burada sevdiklerinizle oturup temiz havanın tadını çıkarabilirsiniz.

Maral Şelalesinden kareler

Maral Şelalesinden kareler

CEHENNEM DERESİ KANYONU

Her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turistin akın ettiği Cehennem Deresi Kanyonu, Ardanuç ilçe merkezinin 7 kilometre kuzeybatısında ve Artvin-Ardanuç karayolunun 25'inci kilometresinde yer almaktadır. Dünyadaki nadir kanyon vadilerinden biri olan Cehennem Deresi Kanyonu, yaklaşık 500 metre yüksekliğiyle adeta uçsuz bucaksız bir masal dünyasını anımsatıyor.

Cehennem Deresi Kanyonu

Cehennem Deresi Kanyonu

Oldukça zorlu yollardan geçerek ulaşılabilen kanyonda bazı dik ve taşlı patikalardan yürümeniz gerektiği için buraya uygun kıyafetler tercih etmenizi tavsiye ederiz.

Cehennem Deresi Kanyonundan kareler

Cehennem Deresi Kanyonundan kareler

BARHAL KİLİSESİ

Yusufeli ilçesi Altıparmak köyünde yer alan Barhal Kilisesi, aynı zamanda "Parhali Manastırı" olarak da anılmaktadır. Bir manastır kompleksinden günümüze kalan tek yapı olma unvanını elinde tutan bu eşsiz yapı 9'uncu yüzyılda Kral David Magistros tarafından inşa ettirilmiştir. 1677 yılında Hacı Şerif Efendi tarafından camiye dönüştürülen yapı, eşsiz işlemeleri ve motifleriyle tarihin tozlu sayfalarına ışık tutuyor.

Barhal Kilisesi

Barhal Kilisesi

ARTVİN'E NASIL GİDİLİR?

İstanbul'dan Artvin'e gitmeyi düşünüyorsanız yaklaşık olarak 1.284,8 kilometrelik bir mesafeyi aşmanız gerekiyor. Eğer otobüs hatlarından faydalanarak Artvin'e gitmek isterseniz ortalama 999,00 TL'ye satın alabileceğiniz otobüs biletiyle yaklaşık 20 saat 12 dakika sürecek bir yolculuk yapmanız gerekiyor. Öte yandan uçak yolculuğu yapmak isterseniz yaklaşık 1 saat 45 dakika sürecek ve 2.910,99 TL'ye satın alacağınız uçak biletiyle Artvin'e ulaşabilirsiniz.

Artvine nasıl gidilir

Artvine nasıl gidilir

İYİ YOLCULUKLAR DİLERİZ!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0