Anadoluhisarı yarım asırdır anne-kızın!

Anadoluhisarı Mahallesi'nde yaklaşık 40 yıl muhtarlık yapan Nazmiye Korkmazlar'ın mirasını 72 yaşındaki kızı Güzin Merve yaşatıyor.

Anadoluhisarı Mahallesi'nde, 38 yıl muhtarlık yapan Nazmiye Korkmazlar'ın mirasını yaklaşık 10 yıldır kızı Güzin Merve taşıyor. Yardıma muhtaç ailelerin ihtiyaçlarının karşılanmasından öğrencilerin okumalarına yardımcı olmaya kadar birçok alanda çalışma yapan Korkmazlar, 96 yaşında muhtarlık görevini sürdürürken hayatını kaybetti. Korkmazlar'ın vefatının ardından meydana büstü yapıldı, sokağa adı verildi.

nazmiye korkmazlar anadolu hisarı

nazmiye korkmazlar anadolu hisarı

BURANIN ANNESİYDİ

"Halk, 'Annenden sonra sen ol' deyince seçime girip kazandım" diyen Merve şunları kaydetti: "Annem Anadoluhisarı'na annelik yaptı. Yardım etmeyi severdi. Atık kağıt toplayıp çocukları okuttu. Şimdi onun mirasını yaşatıyoruz."

Fransız bir kadın şehadet getirerek Müslüman oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Fransız bir kadın şehadet getirerek Müslüman oldu!
Adnan Şahin'den en zor ikilemlerden biri: Pide mi pizza mı?

İLİŞKİLİ HABER

Adnan Şahin'den en zor ikilemlerden biri: Pide mi pizza mı?

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0