Türk halkı kendi kahvesinden vazgeçemedi! Türk kahvesi açık ara farkla...

Areda Survey tarafından bin 100 katılımcı ile gerçekleştirdiği "En Sevilen Kahve" araştırmasında Türk halkı farkını ortaya koyacak yanıtlar verdi. En sevilen kahvenin Türk kahvesi olmasıyla birlikte en çok içilen saat dilimi de araştırmada ortaya çıktı.

Areda Survey yaptığı her farklı araştırma ile hayretlere düşürmeye devam ettirirken, bir taraftan bilgilendirici araştırmalarına da devam ediyor. Bu sefer "En Sevilen Kahve" araştırması yapan araştırma ekibi %77.0 ile liderliği elinden bırakmayan Türk kahvesinin en sevilen kahve olduğunu ortaya koydu. 

türk kahvesi

türk kahvesi

TÜRK KAHVESİNDEN SONRA MENENGİÇ KAHVESİ

Günümüzde bir çok farklı kahve kültürlerinin ortaya çıkışıyla birlikte, hala Türk kahvesi vazgeçilmez yerini korumaktadır. Buna rağmen Türk kahvesinde sonra en çok tercih edilen %6.1'lik oranla Menengiç kahvesi de oldukça beğenilen kahvelerimiz arasında bulunuyor.

kahve içen insanlar

kahve içen insanlar

5 KAHVESİ VAZGEÇİLMEZİ...

Türk kültüründe kahve, samimiyeti, dostluğu ve güzel başlangıçların niyetine yapılan bir anlam taşımaktadır. Kız isteme, tanışma, arkadaşlarla buluşma gibi... İngiliz kültürü ile bütünleşen 5 çayı gibi Türk kültürüyle de kahve tüketimi özdeşleşmiş durumda gözüküyor. Araştırma da en çok kahve içilen zaman taranırken, %34,3 ile öğleden sonra çoğunluklu tüketildiği ortaya çıktı. Kahve tüketiminde öne çıkan diğer zamanlar ise yüzde 27,6 ile akşam, yüzde 26,4 ile kahvaltı sonrası, yüzde 8,5’i gün boyu ve yüzde 3,1’i kahvaltı olduğu öğrenildi.

areda survey

areda survey

Metodoloji
Bu araştırma, 14 - 17 Ekim 2022 tarihleri arasında AREDA Survey tarafından CAWI (Computer Assisted Web Interview) yöntemiyle toplam 1.100 kişi üzerinde gerçekleştirilmiştir.

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

II. Abdülhamid Han kimdir? Cennet mekan Ulu Hakan Sultan Abdülhamid Han

BİR YORUM YAPIN 0