Türkiye Kültür Yolu Festivalleri Anadolu'ya heyecan getirdi!

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Türkiye Kültür Yolu Festivalleri ülke genelinde büyük heyecan uyandırdı. 5 şehirde 15 bine yakın sanatçı sahne alırken festival, 3 bine yakın etkinliğe ev sahipliği yaptı.

7'den 70'e toplumun her kesimini kültür sanatla buluşturmayı amaçlayan Türkiye Kültür Yolu Festivalleri sona erdi. Kültür ve Turizm Bakanlığınca Çanakkale'de Troya Kültür Yolu Festivali'nin ardından Başkent ve Beyoğlu Kültür Yolu Festivalleri Ankara ve İstanbul'da gerçekleşti. Diyarbakır'da Sur Kültür Yolu Festivali, Konya'da Mistik Müzik Festivali düzenlendi. Festivaller 5 şehirde 15 bine yakın sanatçı ve 3 bine yakın etkinliğe ev sahipliği yaptı. Öte yandan Beyoğlu Kültür Yolu, 1-23 Ekim tarihlerinde Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yatırımlarını ve özel sektör girişimlerini bir arada topladı.

Sur Kültür Yolu Festivali

Sur Kültür Yolu Festivali

DİYABAKIR SURLARI KUR'AN TİLAVETİYLE İNLEDİ

Diyarbakır'da düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali 8-16 Ekim tarihleri arasında 2 binden fazla sanatçı ve bin 500 etkinlikle bölgenin kültür sanat zenginliğini dünyaya tanıttı. Dengbejlerden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'na, Türkçe, Kürtçe, Ermenice şarkılardan eyvan gecelerine tüm değerler tek bir etkinlikte buluştu.

Aynı zaman Gönül Buluşmaları kapsamında Kur'an tilaveti verildi, ezan atölyesi ve mevlid düzenlendi.

Troya Kültür Yolu Festivali

Troya Kültür Yolu Festivali

TROYA ATEŞİ YANDI

16-25 Eylül tarihleri arasında Çanakkale, eşsiz doğası ve tarihin dönüm noktalarına konu olan mekanlarıyla Troya Kültür Yolu Festivali'ne ev sahipliği yaptı.

Festival, Çanakkalelilere ve Çanakkale'ye yolu düşen herkese 10 gün boyunca birbirinden farklı deneyimler kazandırdı.

Mevlana Kültür Yolu Festivali

Mevlana Kültür Yolu Festivali

MEVLANA ANILDI

Mevlana'nın doğum yıldönümü etkinlikleri kapsamında gerçekleşen, kendi alanında dünyanın en iyi 8 festivali arasında olan Konya Mistik Müzik Festivali, dünyanın mistik ve geleneksel müzikler alanındaki en saygın festivallerinden biri olarak parmakla gösteriliyor.

Mevlâna'nın doğum yıldönümü anısına bu yıl 22-30 Eylül tarihlerinde yapılan festivalde, dünyanın farklı coğrafyalarının mistik ve etnik müziklerinin yanı sıra Türkiye içinden farklı tasavvufi geleneklere ait etkinlikler sunuldu.

Türkiye Kültür Yolu Festivali

Türkiye Kültür Yolu Festivali

Müge Anlı'nın programında 50 milyonluk vurgun! Zincirleme dolandırıcılık olayı pes dedirtti

İLİŞKİLİ HABER

Müge Anlı'nın programında 50 milyonluk vurgun! Zincirleme dolandırıcılık olayı pes dedirtti

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0