YASEMİN / 16.11.2022 15:53

TRT ortak yapımıyla Sezai Karakoç Belgeseli bu akşam başlıyor!

Türk Edebiyatı ve Türk Siyaseti için önemli bir yere sahip olan yazar, şair ve mütefekkir Sezai Karakoç, 16 Kasım 2021 yılında hayata gözlerini yumdu. Karakoç'tan geriye, geçmişi ve geleceği unutturmayacak değerler kaldı. Her daim mütevazı çerçevede yaşamını sürdürmüş olan Karakoç'un hayatı, TRT ortak yapımıyla belgesel oldu. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, Twitter hesabından 'Dünya Sürgünü' belgeselinin bu akşam TRT2TV'de yayına gireceğini duyurdu.

"UZATMA DÜNYA SÜRGÜNÜMÜ BENİM"

Karakoç, vefatından bu yana kulaklarda çınlayan "Af dilemeye geldim affa layık olmasam da. Uzatma dünya sürgünümü benim..." sözleriyle yaşamaya devam etti. Karakoç, "Sürgün Ülkeden Başkentler Başkentine" dedi ve 16 Kasım 2021'de bu sürgün ülkeden ebediyete göçtü.

Hem sanatseverler için hem de siyasetçiler için önemli bir konuma sahip olan Karakoç, hayatıyla bu akşam TRT2TV ekranlarında olacak. TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı, 'Dünya Sürgünü' belgeselini şu ifadelerle duyurdu:

"Anlam toprağına nice düşünceler ekmiş büyük mütefekkir ve şair Sezai Karakoç’un hayatını, edebiyatını ve diriliş fikrini konu edinen #DünyaSürgünü belgeselimizin ilk izlemesi bugün Ankara’da gerçekleştirildi. 

#TRT ortak yapımı belgeselimiz yarın 20.00’de @trt2tv’de olacak."

SIRADAKİ VİDEO

Son eklenen videolar daha fazla

popüler videolar daha fazla