Sıfır atık nedir? Sıfır atıkla ne hedefleniyor? Emine Erdoğan'dan 'Sıfır Atık' seferberliği

İsrafın önlenmesini ve kaynakların daha verimli kullanılmasını sağlayan 'Sıfır Atık Hareketi', Emine Erdoğan'ın katkılarıyla dünyada büyük yankı uyandırdı. Erdoğan, geçtiğimiz gün sosyal medyada gündem olan 'sıfır atık' için" 2017'den günümüze kartopu misali gönülden gönle büyüyerek seferberliğe dönüştü." dedi.

Sıfır atık: Atık oluşum sebeplerinin gözden geçirilerek atık oluşumun engellenmesini veya minimize edilmesini sağlayan, bunun yanı sıra atığın oluşması durumunda ise kaynağında ayrı toplanması ve geri kazandırılmasını kapsayan bir atık yönetimini hedefler.

Dünya üzerindeki nüfus ve yaşam standartları artarken tüketimde gerçekleşen artışlar doğanın dengesini bozmakta ve sınırlı kaynakların ihtiyaç için yetersiz hale gelmesine neden olmaktadır. Bu durum göz önüne alındığında, doğal kaynakların verimli kullanılmasının önemi daha da ortaya çıkmaktadır.

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan

Emine Erdoğan öncülüğünde İLİŞKİLİ HABEREmine Erdoğan öncülüğünde 'Sıfır Atık Projesi' uluslararası arenaya taşındı!

2017 yılından beri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan öncülüğünde başlatılan sıfır atık seferberliğiyle sürdürülebilirlik/geri dönüşümde dünyada ses getiren tek ülke haline geldik.

Erdoğan, "#SıfırAtık hareketi, çocuklarımız için düşlediğim mavi ve yeşilin egemenliğinde bir geleceğin tezahürü." dedi.

30 MART DÜNYA SIFIR ATIK GÜNÜ İLAN EDİLDİ

Erdoğan, Sıfır Atık İyi Niyet Beyanı girişimleri neticesinde BM kararıyla 30 Mart'ın 'Dünya Sıfır Atık Günü' ilan edildiğini duyurdu.

Ayrıca Erdoğan, projenin dünya çapında büyümesi için desteğini esirgemeyen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na şükranlarını iletti.

 'SIFIR ATIK'IN FAYDALARI NELERDİR?

Sıfır Atığın faydaları nelerdir

Sıfır Atığın faydaları nelerdir

Lor peyniriyle hazırlanan pirohu nedir? Pirohu nasıl yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Lor peyniriyle hazırlanan pirohu nedir? Pirohu nasıl yapılır?
Bahar Kapıda bu hafta Şanlıurfa Siverek'te!

İLİŞKİLİ HABER

Bahar Kapıda bu hafta Şanlıurfa Siverek'te!

ETİKETLER

BİR YORUM YAPIN 0