Haşemayla havuza girme yasağında karar verildi! Site yönetimine ceza kesildi

Havuza girmek isteyen bir kadın, kurallar arasında 'Haşema ile havuza girilmez' ibaresinin yer aldığını görünce konuyu önce site yönetimiyle çözmeye çalıştı. İstediği sonucu elde edemeyen kadın, TİHEK'e başvurdu. Site yönetiminin din ve inanç temelinde ayrımcılık yaptığına hükmeden TİHEK, 20 bin TL para cezası verilmesine hükmetti.

Lüks bir sitenin havuzunu kullanmak isteyen bir kadın "Haşema ile havuza girilmez” tabelasını görünce duruma itiraz etmişti. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumuna (TİHEK) yapılan başvuru geçtiğimiz gün sonuçlandı. Site yönetiminin din ve inanç temelinde ayrımcılık yaptığına hükmeden TİHEK, 20 bin TL idari para cezası verilmesini kararlaştırdı. Kurumun ihlal kararında, Anayasa'nın 10'uncu maddesine göre herkesin dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayrım gözetmeksizin kanun önünde eşit olduğu ifade edildi. 

Haşemayla havuza girilmez ibaresine 20 bin TL ceza

Haşemayla havuza girilmez ibaresine 20 bin TL ceza

Anayasa'nın 24'üncü maddesinde de 'din ve vicdan hürriyeti'nin tanımlandığına işaret edilen kararda, 6701 sayılı Kanunu'nun 3'üncü maddesine göre de herkesin hak ve hürriyetlerden aynı ölçüde yararlanma hakkı olduğu vurgulandı.

Haşemayla havuza girme yasağı

Haşemayla havuza girme yasağı

Emine Erdoğan: Haydi kızlar okula!

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan: Haydi kızlar okula!
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0