Geleceğe İş Başı Projesi 5. dönem mezunlarını verdi! Törende duygu dolu anlar...

KADEM’in devlet korumasındaki genç kızlara yönelik sosyal sorumluluk projesi “Geleceğe İşbaşı” bu sene 5. dönem mezunlarını verdi. İstanbul Ataşehir'de bulunan bir otelde, 6 aylık eğitim dönemini tamamlayan genç kızlar için KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar öncülüğünde tören düzenlendi.

Geleceğe İşbaşı Projesi Çocuk Destek Merkezleri'nde devlet koruması altında olan 16-18 yaş arasındaki genç kızlar, mesleki eğitim ve istihdam amacıyla 6 aylık bir eğitim sürecinden geçti. 2016 yılından bu yana yürütülen ve bu sene 5. etabını tamamlayan projenin sertifika töreninde duygusal anlar yaşandı.

geleceğe iş başı projesi

geleceğe iş başı projesi

Emine Erdoğan: Haydi kızlar okula!İLİŞKİLİ HABEREmine Erdoğan: Haydi kızlar okula!

"HAYATINIZIN BUNDAN SONRAKİ KISMINDA DA KADEM AİLESİ HER ZAMAN YANINIZDA OLACAK"

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Saliha Okur Gümrükçüoğlu, törende yaptığı konuşmada "İstedik ki 18 yaşını dolduran genç kızlar, bulundukları kurumlardan ayrılma vakti geldiğinde "Şimdi ne olacak? Ben ne yapacağım?" kaygısını ve korkusunu yaşamasınlar. Önlerine bakabilsinler. Geleceklerini görebilsinler. Bizler de kuracakları yeni hayatlarında yanlarında duralım, onlara destek olalım, yol arkadaşlığı yapalım." dedi.

Gümrükçüoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hayatınızın bundan sonraki kısmında da KADEM ailesi her zaman yanınızda olacak. Bunu bilmenizi isterim. Hocalarınız, ablalarınız ihtiyacınız olan her konuda size rehberlik edecek, yol gösterecek. Sizler, yaşadığınız tüm zorluklara rağmen, kendine güvenmenin, “ben de yapabilirim” demenin ne kadar önemli olduğunu bize gösterdiniz. Hayatlarınıza sahip çıktınız. İstediğiniz ve azmettiğiniz takdirde başarabildiğinizi, önce kendinize ispatladınız. Sizlerden beklentimiz, aynı kararlılık ve inançla yolunuza devam etmeniz… Eğitim ve meslek hayatınızda başarılı olmanız… Ve en önemlisi de kendine inanan, ideal sahibi, mutlu kadınlar olarak hayata atılmanız..."

geleceğe iş başı projesi 5. mezunlarını verdi

geleceğe iş başı projesi 5. mezunlarını verdi

SERTİFİKALAR SAHİPLERİNİ BULDU

Konuşmaların ardından, 26 haftalık eğitimi başarıyla tamamlayan gençlere sertifikaları takdim edildi. Sahnede mezun olan kızlarla kısa süre sohbet eden Sümeyye Erdoğan Bayraktar, tören sırasında duygulanarak gözyaşlarına engel olamadı.

STK-kamu ve özel sektör işbirliği modeline dayanarak, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı (ASHB), Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) ve paydaş kurumlarla birlikte yürütülen Geleceğe İşbaşı Projesi (GİB) ile dezavantajlı kızların hayata hazırlanması amaçlanıyor. Projede genç kızlara farklı kategorilerde eğitimler veriliyor, staj ve istihdam olanakları sunuluyor.

Bu sene 5. Etabı hayata geçirilen projede genç kızlara; 163 saat Bilgisayar İşletmenliği (Operatörlüğü) eğitimi, 72 saat Bilgisayarda Hızlı Klavye eğitimi, 40 saat Diksiyon eğitimi, 275 saat Genel Muhasebe eğitimi verildi.

kadem

kadem

Münir Özkul ile ilgili bilinmeyen gerçek ortaya çıktı! Meğer 13 kez akıl hastanesinde...

İLİŞKİLİ HABER

Münir Özkul ile ilgili bilinmeyen gerçek ortaya çıktı! Meğer 13 kez akıl hastanesinde...

BİR YORUM YAPIN 0