Kanal 7 muhabiri Meryem Nas başörtüsüne yapılan çirkin saldırı hakkında konuştu!

Kanal 7 Muhabiri Meryem Nas, Beşiktaş'ta sokak röportajı yaparken hakarete uğradı. Röportaj yapmak istemeyen Aylin A., muhabir Nas'ın arkasından "Başını aç kafan biraz hava alsın" diyerek başörtüsüne karşı çirkin bir saldırıda bulundu. Kayıt altına alınan o anlar sosyal medyada büyük tepki çekerken Kanal 7 muhabiri, Ülke TV'ye açıklamalarda bulundu.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İstanbul Beşiktaş'taki bir manavda meyve fiyatlarıyla ilgili haber takibinde olan Kanal 7 muhabiri Meryem Nas Mercan mikrofonu uzattığı bir kadının çirkince başörtüsüne hakareti nedeniyle tartışmaya girmişti. Yaptığı çirkin saldırıyı yalanlamaya çalışan Aylin A.'nın kamera görüntüleri ortaya çıkmıştı. Meryem Nas Mercan'ın başörtüsüne hakaret ettiği iddiası ile gözaltına alınan Aylin A. adliyeye sevk edilmişti. Muhabir Nas olay anıyla ilgili detayları Ülke TV'ye anlattı.

Kanal 7 muhabiri Meryem Nas Mercan

Kanal 7 muhabiri Meryem Nas Mercan

Kanal 7 muhabiri Meryem NasİLİŞKİLİ HABERKanal 7 muhabiri Meryem Nas'a çirkin saldırı! Başörtüsüne laf atan kadın...

BAŞÖRTÜSÜ DÜŞMANLIĞI BİTMİYOR!

Yaşanan çirkin saldırının ardından gözaltına alınan Aylin A. hakkında açıklama yapan muhabir Meryem Nas, Ülke TV'ye konuştu. Sunucu M. Mustafa Yıldız'ın sorularına cevap veren Nas, "Bizler başörtülü kadınlar olarak bıktık bu durumdan, ellerini, dillerini çekmiyorlar bizim başörtümüzden... Her hakareti kabul ederim ama başörtüsüne yapılan hakareti kabul etmiyorum." ifadelerini kullandı.

OLAY HAKKINDA MERAK EDİLENLERİ ANLATTI!

Yaşadığı çirkin saldırıyı Ülke TV mikrofonuna anlatan Meryem Nas, "Ben sadece kendim için değil, dünyadaki ve Türkiye'deki tüm başörtülü kadınlar için buna elbette göz yumamazdım." ifadelerine yer verdi.

SOSYAL MEDYADA PAYLAŞTI

Sosyal medyada büyük tepki toplayan olay hakkında paylaşımlarda bulunan Meryem Nas, hesabı üzerinden Ülke TV'ye verdiği röportajları paylaşarak şu ifadelere yer verdi:

"BAŞÖRTÜMÜZE KİMSE DOKUNAMAZ!"

"Başörtümüze kimse dokunamaz! Kimse!!! 
En kısa zamanda başörtüsü yasasının mecliste kabul edilmesi dileği ile… "

"HER TÜRLÜ AYRIMCILIĞIN KARŞISINDA OLACAĞIZ"

"Lütfen izleyin, izletin. 
Her türlü ayrımcılığın karşısında olacağız. Şikayetimiz üzerine gözaltına alınan kadın umarım bir daha kimseye dilini uzatmaz!"

SERBEST BIRAKILDI

Meryem Nas'a başörtüsünden olayı hakarette bulunan Aylin A. savcılığa sev edilmiş ve ifadesi alınmıştı. İfadesinin alınmasının ardından hakkında "mensup olduğu dinin emir ve yasaklarına uygun davranmasından dolayı hakaret" suçundan adli kontrol tedbiri talebi çıkmış ve hakimliğe sevk edilmişti. Sevk edildiği Nöbetçi Hakimlik'ten ise Aylin A. hakkında haftada bir ikametine en yakın bulunan karakola gidip imza atmasıyla adli kontrol şartıyla serbest bırakılması kararı çıktı.

Başörtüsüne hakaret eden Aylin A

Başörtüsüne hakaret eden Aylin A

"BAŞÖRTÜSÜNE HAKARET ETMİYOR Kİ DEYENLER..."

Sosyal medya hesabından Aylin A.'nın ifadesini paylaşan Meryem Nas "Başörtüsüne hakaret etmiyor ki" diyenler bu ifadeyi iyi okuyun. Kadın bile kabul ediyor başörtüme hakaret ettiğini. 2 dakikalığına bile olsa dürüst olun, insan olun." ifadelerini kullandı.

Kanal 7 muhabiri Meryem Nas'a çirkin saldırı! Başörtüsüne laf atan kadın...

İLİŞKİLİ HABER

Kanal 7 muhabiri Meryem Nas'a çirkin saldırı! Başörtüsüne laf atan kadın...

ETİKETLER

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0