Mobil aşevi nedir? Amatör mobil aşevi nasıl kurulur?

Deprem gibi doğal afet sonucunda mağdur olan vatandaşlar için uzmanlardan mobil aşevi çağrısı geldi. Peki mobil aşevi nedir? Amatör mobil aşevi nasıl kurulur? İşte tüm detaylar...

Kahramanmaraş Pazarcık ilçesi merkezli meydana gelen deprem sonrasında evlerini kaybeden depremzedeler için tüm Türkiye harekete geçti. Deprem bölgesine ulaşamayan vatandaşlar tarafından sosyal yardım kampanyaları başlatıldı. Öte yandan, soğuk kış şartlarında dışarıda kalan deprem mağdurları için uzmanlar amatör mobil aşevi çağrısında bulundu. USMED Başkanı Said Ercan, sosyal medya hesabından Hatay'ın arama kurtarma yönetim ekibinin talebine istinaden amatör mobil aşevi kampanyası başlattı.

aşevi nedir

aşevi nedir

"HAYDİ! AMATÖR AŞEVLERİ KURALIM"

Ercan, yaptığı paylaşımda, "Acil sıcak yemek ihtiyaçları için *Deprem Bölgesinde* ve civar illerde 'mobil aşevleri' ve 'ikram ekipleri' oluşturabiliriz. Lütfen harekete geçelim. Bir çok ilde doğalgaz çalışmadığı için yemek sorunu baş gösterdi." dedi.

mobil aşevleri nasıl kurulur

mobil aşevleri nasıl kurulur

MOBİL AŞEVİ NEDİR?

Mobil aşevi, insanlar için sıcak yemeklerin yapılması, ulaştırılması ve dağıtılması için kullanılan bir araçtır. Bir aşevi için ihtiyaç duyulan ünite, ekipman ve sistemler bu araç içerisinde yer alır. Araçta yer alan yemek pişirme ünitesi ve sıcak ünitesi gibi ünitelerin tamamı izolasyonludur.

MOBİL AŞEVİ NASIL KURULUR?

Deprem bölgesindeki mağdur vatandaşlar için mobil aşevi kurmak isteyenler, kendi imkanlarıyla karton bardak ya da karton çorba kaseleri dağıtabilir. Varsa panelvan minibüs, 3-4 adet büyük ya da küçük tüp, 2-3 adet ocak ve 3-4 adet büyük kazan gibi malzemeler ile amatör mobil aşevi kurulabilir.

 

Deprem sonrası geceyi araçta geçirenlere uzmanlardan önlemler

İLİŞKİLİ HABER

Deprem sonrası geceyi araçta geçirenlere uzmanlardan önlemler

BİR YORUM YAPIN 0