Deprem bölgesine bilinçli bir şekilde nasıl yardım edebiliriz? PTT, MNG, ARAS kargo ile yardım

Ülkemizi derinden sarsan Kahramanmaraş depremi sonrası depremzederin öncelikli ihtiyaçlarının teminine katkıda bulunmak amacıyla Ticaret Bakanlığı tarafından Deprem Yardımlaşma Seferberliği başlatıldı. Bu konuda çok sayıda bilinçsiz vatandaşlar kullanılmış ürünler göndererek yardım çalışmalarını yavaşlattı. Deprem bölgesine bilinçli bir şekilde nasıl yardım edebiliriz? sorusu sizler için araştırdık

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde 7,7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, Kahramanmaraş, Malatya, Gaziantep, Hatay, Adana, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye’de yıkıma neden oldu. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay TBMM Genel Kurulu'nda konuşuyor. Oktay, ''Deprem bölgesinde şu ana kadar bin 300'den fazla artçı deprem oldu. 16 bin 170 can kaybı bulunuyor'' açıklamasında bulundu. Depremlerin ardından milyonlarca vatandaş depremden zarar gören vatandaşlara yardım için harekete geçti. Başta AFAD olmak üzere belediyeler deprem bölgesine yarım için harekete geçti. Kargolar deprem bölgesine taşınacak yardımları ücret yapacaklarını açıkladı. Peki, deprem bölgesi ihtiyaç listesi neler? PTT, Yurtiçi, MNG, Aras Kargo deprem yardımı nasıl gönderilir?

Deprem bölgelerine gönderilebilecek malzemeler nelerdir? Deprem bölgesinde nelere ihtiyaç var?İLİŞKİLİ HABERDeprem bölgelerine gönderilebilecek malzemeler nelerdir? Deprem bölgesinde nelere ihtiyaç var?

  • AFAD İHTİYAÇ LİSTESİ!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çarşamba günü, 10 ili etkileyen depremlerin ardından ayni bağışlar için illerde valiliklere, ilçelerde kaymakamlıklar bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile tüm AFAD il müdürlüklerine başvurulabileceğini bildirdi. 

AFAD depremde öncelikli ihtiyaç listesini yayınladı! AFAD güncel ihtiyaç listesi...İLİŞKİLİ HABERAFAD depremde öncelikli ihtiyaç listesini yayınladı! AFAD güncel ihtiyaç listesi...

AFAD ayrıca, ayni bağışlarda öncelikli kabul edilecek ihtiyaçlar listesine de yer verdi. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çarşamba günü, 10 ili etkileyen depremlerin ardından ayni bağışlar için illerde valiliklere, ilçelerde kaymakamlıklar bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile tüm AFAD il müdürlüklerine başvurulabileceğini bildirdi.   AFAD ayrıca, ayni bağışlarda öncelikli kabul edilecek ihtiyaçlar listesine de yer verdi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) çarşamba günü, 10 ili etkileyen depremlerin ardından ayni bağışlar için illerde valiliklere, ilçelerde kaymakamlıklar bünyesindeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları ile tüm AFAD il müdürlüklerine başvurulabileceğini bildirdi. AFAD ayrıca, ayni bağışlarda öncelikli kabul edilecek ihtiyaçlar listesine de yer verdi.

Listede, "elektrikli ısıtıcı, büyük ve küçük tüp, odun ve kömür sobası, odun, cep ısıtıcı, powerbank, jeneratör, çocuk (1-5 yaş) ve erişkin mont, kadın ve erkek iç giyim, çorap, kadın ve erkek ayakkabı, kadın ve erkek polar, kadın ve erkek içlik, yağmurluk, panço, uyku tulumu, yastık, yatak ve nevresim takımı, tek kullanımlık tabak, bardak, çatal, kaşık, tava, su ısıtıcı, kavurma, barbunya, peynir konserve, çay, kahve, kaşar, peynir, su, ekmek ve hazır gıda." yer aldı.

Bölgeye ulaşıp enkaz kaldırma çalışmalarında kullanılmaya başlanan iş makineleri ile personel, 24 saat esasına göre çift vardiya hizmet verecek ve deprem yaraları tamamen sarılana kadar bölgede kalacak.

PTT; elektrikli ısıtıcı, powerbank, yorgan, yastık, uyku tulumu, su ısıtıcısı, çay, kahve, konserve, kuru gıda, tava, tek kullanımlık tabak, çatal, kaşık, çocuk maması, kişisel temizlik ve hijyen malzemesi, bebek bezi ve kışlık giyecek gibi acil ihtiyaç malzemelerini Deprem bölgesine göndermek isteyen vatandaşların en yakın PTT şubesine giderek ücretsiz bir şekilde gönderebileceğini duyurdu.

  • YURTİÇİ KARGO DEPREM YARDIM LİSTESİ

Depremden etkilenen vatandaşlarımızın yaralarını hep birlikte sarmak için el ele veriyoruz.

Listede yer alan bireysel yardımlarınızı şubelerimize getirebilir, ücretsiz bir şekilde deprem bölgelerine gönderebilirsiniz.

  • ARAS KARGO DEPREM YARDIM KAMPANYASI

Deprem bölgesine desteklerinizi önemle taşıyoruz!

Aras Kargo olarak, AFAD ile koordineli şekilde, ihtiyaçları karşılamak üzere deprem bölgesine gönderilecek ihtiyaç listesindeki yardım malzemelerini ücretsiz olarak taşıyoruz.

  • MNG KARGO DEPREM YARDIM KAMPANYASI

Depremin yaralarını beraber sarıyoruz.

Deprem bölgesine göndermek istediğiniz ihtiyaç listesindeki bireysel yardımlarınızı ücretsiz taşıyoruz.

Tüm Türkiye'deki MNG Kargo birimlerine teslim edeceğiniz 30 kg/desiye kadar olan yeni/ kullanılmamış ürünler Kızılay aracılığıyla depremden etkilenen vatandaşlarımıza ulaştırılacaktır.

DEPREMZELERE NAKTİ YARDIM NASIL YAPILIR?

Depremzedelere yardım etmenin bir diğer yolu da deprem bölgesinde faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara bağış yapmak. Nakdi bağışların adresi de yine dikkatle belirlenmeli. Güvenilir, şeffaf kuruluşlar tercih edilmeli. 

AFAD'ın ya da Türk Kızılayı'nın halihazırda bağış kampanyaları yürütüyor. Resmi internet siteleri üzerinden destek vermek mümkün. 

Yeni eklenen bir özellikle nakdi bağış yapmak isteyenler ayrıca, kredi kartlarıyla e-Devlet Kapısı üzerinden AFAD ve Türk Kızılay'ın kampanyalarına güvenli şekilde katılabilecek.

Çoğu ilde belediyelerce bağış kampanyaları yapılıyor. İlgili belediyeyle iletişime geçerek bilgi alınabilir. 

AHBAP, AKUT gibi deprem bölgesinde çalışan güvenilir sivil toplum kuruluşlarına bağışta bulunulabilir. 

  • KAN BAĞIŞINI UNUTMAYIN!

Depremlerde yaralanan vatandaşlar için acil kan ihtiyaçları doğabileceği için yetkililerce kan bağışı çağrısı yapıldı. Bu süreçte Kızılay'a düzenli olarak bağışta bulunmakta yarar var. 

Kan bağışı nereye ve nasıl yapılır? Kan bağışı yapmak için şartlar nelerdirİLİŞKİLİ HABERKan bağışı nereye ve nasıl yapılır? Kan bağışı yapmak için şartlar nelerdir

Kan bağışında bulunmak isteyenler, en yakın kan bağış merkezinin adresini, telefonunu, çalışma saati bilgilerini ve konum haritasını artık e-Devlet Kapısı üzerinden öğrenebiliyor.

Türk Kızılay'ın e-Devlet Kapısı'ndaki "En Yakın Kan Bağış Merkezi" hizmetiyle en yakın noktada bulunan merkeze ait adres, telefon ve çalışma saati bilgileri harita üzerinden görüntülenebilecek. Ayrıca haritadan seçilen kan bağış noktasına yol tarifi de alınabilecek.

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0