Kuş Kayası dağında ortaya çıkan yangınla alakalı AFAD'dan açıklama geldi!

Kahramanmaraş'ta meydana gelen iki büyük şiddetli depremin ardından korkutan görüntüler gelmeye başladı. Depremden sonra Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki Büyükkızılcık köyünde, köylülerin "Kuş Kayası" olarak adlandırdığı dağdan dumanlar yükselmeye başlamıştı. Konuyla ilgili olarak AFAD'dan açıklama geldi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 10 ili vuran 7,7'lik ve 7,6'lık depremler depremzedelerde büyük korku ve paniğe yol açtı. Binlerce insanın hayatını kaybettiği ve ağır yaralandığı deprem doğa üzerinde de etkisini gösterdi. Yolları ikiye ayıran, kalelerin yıkılmasına sebep olan deprem sonrası Kahramanmaraş'ın Göksun ilçesindeki Büyükkızılcık köyünde "Kuş Kayası" olarak adlandırılan dağda ortaya çıkan hareketlenmeler bölge halkında endişeye sebep oldu. Sosyal medyada paylaşılan o anlar için AFAD üzerinden açıklama yapıldı.

Kuş Kayası

Kuş Kayası

Büyük depremlerin gece meydana gelmesinin sebebi nedir? İLİŞKİLİ HABERBüyük depremlerin gece meydana gelmesinin sebebi nedir?

BÖLGE HALKI ENDİŞE İÇİNDE

Yaşanan felaketten sonra dağın üzerinden gelen dumanlar bölge halkını endişelendirdi. Konun araştırılmasını talep eden bir vatandaş o anları kayıt altına alarak "Kuş Kayası dediğimiz dağ, yanardağ gibi yanıyor. Bunu uzmanlara, yetkililere ulaştırır mısınız? Korkuyor halk ne olduğunu bilmiyor. Şu anda kocaman dağ yanıyor. Eskiden hiçbir şekilde böyle bir şey yoktu normal dağ. Önce şu alttaki siyah yerden bir petrol gibi, lav mı petrol mü çok değişik şeyler oluyor burada" ifadelerini kullandı.

AFAD'DAN AÇIKLAMA GELDİ!

Konuya dair açıklamalarda bulunan AFAD Deprem Risk ve Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, ''Göksu'nun büyük kızılcık köyünde sosyal medyada volkan patlaması şeklinde yorumlar yapıldı. Sikorsky helikopterimizi oraya gönderdik. Volkanik kül, volkan patlaması ve gaz çıkışı yoktur'' dedi.

AFAD

AFAD

KONUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA YAPILDI

Çekilen videonun sosyal medyada yayılmasının ardından konuyla ilgili açıklamada bulunan Prof. Dr. Övün Ahmet Ercan şu ifadeleri kullandı:

"M7,9'luk depremde çıkan güre (enerji) 1 megaton (1 milyon ton) TNT'ye eşdeğer (500 atom bombası) olması nedeniyle 41 km derinde taşbulamacını (mağmayı) devindirip Kahramanmaraş'ta oluşturduğu kırıktan 2000 C'de kızgın, akışkan karataş (bazalt) püskürterek yanardağ oluşturmuştur."

''ENDİŞE ETMEYİN''

Konuyla ilgili olarak Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür ise, ''Göksun yöresinde, yanardağ oluştu diye doğru olmayan şeyler söyleniyor. Doğru olduğunu düşünmüyorum. Bölgenin jeolojisi ona uygun değil, heyelana bağlı bir komplikasyon olabilir. Endişe etmeyin, geçmiş olsun'' açıklamasında bulundu.

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür

Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür

 

Deprem bölgesinde yolu göstererek ailesini kurtaran kedi! Onlar hissediyorlar...

İLİŞKİLİ HABER

Deprem bölgesinde yolu göstererek ailesini kurtaran kedi! Onlar hissediyorlar...
Depremden sonra Belçika'da Katedralden İstiklal Marşı çaldı! Tüm dünyadan destek...

İLİŞKİLİ HABER

Depremden sonra Belçika'da Katedralden İstiklal Marşı çaldı! Tüm dünyadan destek...
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0