Bu yaşta bu nasıl güç! Burak Sürücü enkazın altındaki 100 saatini anlattı  gözyaşları sel oldu

Hatay'da enkaz altında 100 saat boyunca yaşam mücadelesi veren 14 yaşındaki Burak Sürücü, enkaz altında yaşadıklarını anlattı. "Allah'a inandım sabrettim" diyerek zorlukların üstesinden geldiğini söyleyen Burak'ın sözlerini duyanlar gözyaşlarına hakim olamadı. Ufacık yaşında kardeşini ve kendisini korumayı başaran Burak tüm Türkiye'yi gururlandırdı.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerden en çok etkilenen bölgelerden biri Hatay oldu. Binlerce konutun yıkıldığı ve yaşam mücadelesinin verildiği şehirde arama kurtarma ekipleri tüm imkanları dahilinde aralıksız bir şekilde çalıştı. Enkazdan kurtulan her vatandaş kalbimize bir nebze su serperken depremin 100. saatinde kurtarılan Burak Sürücü herkese umut ışığı oldu. 

Burak Sürücü

Burak Sürücü

Hatay Antakya'daki 9 katlı kule apartmanında enkaz altında kalan 6 kişilik Sürücü ailesi, saatler sonra kurtarılmayı başardı. Ekiplerin ulaştığı ilk kişi olan 14 yaşındaki Burak Sürücü, enkazın altında geçirdiği 100 saatin ardından Toros Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Burak Sürücü 100. saatte enkazdan kurtuldu

Burak Sürücü 100. saatte enkazdan kurtuldu

Kick Boks sporcusu olan Burak, enkaz altında geçirdiği uzun saatleri ilk kez anlattı. Küçük kardeşiyle aç susuz bir şekilde yaşam mücadelesi veren Burak'ın anlattıkları "Bir çocuk nasıl bu kadar güçlü kalabilir?" sorusuna mucize niteliğinde bir yanıt oldu.

Burak Sürücü enkaz altında yaşadıklarını anlattı

Burak Sürücü enkaz altında yaşadıklarını anlattı

"ÇOK SUSADIM ACIKTIM AMA İNANDIM"

"Enkazın altında ilk gün çok zor geçti. Çok susadım ama sabrettim ve Allah'ın izniyle oradan çıkacağıma inandım." diyerek sözlerine başlayan Burak şöyle konuştu:

"Kardeşimle ilk gün uyuduk. Altımda sivri taşlar vardı ve canımı çok acıtıyordu. Kardeşimin altında minder vardı onun içine sıkıştı. 2. gün enkazın altında zor geçti. Çok susadım bunun yanında acıkmıştım ve midem ağrıyordu. Vurarak dışardakilere sesimi duyurdum. Çok bağırdım, sesimi duydular ve ondan sonra bana çıkaracaklarını söylediler ben de sakinliğimi korudum.4. gün sabah saatlerinde beni enkazın altından şükürler olsun çıkardılar. Kardeşimi sakinleştirmeye çalıştım. Elimde büyük bir taş vardı onunla 3 defa vurarak kendimi gösterdim. Çok küçük bir alanım vardı, orada yaşamak çok zor. Bunun ancak benim halimi bilen anlar."

Hatay deprem

Hatay deprem

"DEVLETİME MİLLETİME HAYIRLI BİR EVLAT OLACAĞIM"

İleride sporcu olmak istediğini ve devletine milletine hayırlı bir insan olacağını vurgulayan Burak Sürücü, "Beni çıkaran devletime ve milletime çok teşekkür ederim. Anne ve babam oradan çıksınlar çok büyük bir sporcu olup devletime ve milletime hayırlı bir evlat olacağım." diyerek sözlerini tamamladı. 

Hatay depremde enkaz altında kalan Burak Sürücü

Hatay depremde enkaz altında kalan Burak Sürücü

DEPREMDE HAYAT KURTARAN DAVRANIŞLAR

Depremde Hayat Kurtaran Davranışlar

Depremde Hayat Kurtaran Davranışlar

Yabancı arama kurtarma ekiplerinden Türklere övgü dolu sözler: Günlerce sokakta uyudular!

İLİŞKİLİ HABER

Yabancı arama kurtarma ekiplerinden Türklere övgü dolu sözler: Günlerce sokakta uyudular!
Askerin omzunda uyuyan minik kız yürekleri sızlattı: O baş koyduğun omuz devlettir!

İLİŞKİLİ HABER

Askerin omzunda uyuyan minik kız yürekleri sızlattı: O baş koyduğun omuz devlettir!

ETİKETLER

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Kul insan 1 yıl önce

Bu Millet bu devlet eskisinden daha güçlü olacak inşaAllah. İşte ispatı.