Kredi Kartı kullananlar için yeni dönem! Kredi kartı aidat iadesi nasıl alınır?

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın düzenlediği Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar’a ilişkin beyanname kapsamında kredi kartı kullananlar için yeni bir dönem başladı. Bankalar tarafından zorunlu bir ödeme olarak gösterilen kart aidatları geri alınabilecek. Peki kredi kartı aidat iadesi nasıl alınır? nasıl alınır? İşte yapılması gerekenler...

Banklar kredi kartı müşterilerine taksit imkanı ya da para puan gibi farklı avantajlar sunmaktadır. Ancak kullanıcılar, bu avantajlardan faydalanabilmek için kart aidat ücreti ödemek zorunda kalıyor. Ancak uzmanlardan, alınan kredi kartlarına aidat ödememek için kart sözleşmesini de dikkatli bir şekilde okunması gerektiğini vurguluyor. Sözleşmede aksi bir durum olmadığı sürece Tüketici Hakları sayesinde kredi kart aidatının geri iadesi mümkün. İşte kart aidat ücret iadesi için yapılması gerekenler…

kredi kartı aidat iadesi başvurusu nasıl yapılır

kredi kartı aidat iadesi başvurusu nasıl yapılır

Kredi kartı ödemeleri ertelendi mi? Kredi kartı limitleri depremzedeler için artırıldı mı?İLİŞKİLİ HABERKredi kartı ödemeleri ertelendi mi? Kredi kartı limitleri depremzedeler için artırıldı mı?

KART KREDİ KART AİDATINA İTİRAZ EDEBİLİRSİNİZ

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın düzenlediği Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar'a ilişkin beyanname kapsamında kredi kartı alırken imzalanan sözleşmede senelik kullanım için aidat ücreti talep edilebileceği ifadeleri yer alır.

Sözleşmede böyle bir durum olmaması durumunda ödediğiniz kart aidatlarını da geri alma imkanı bulunuyor. Bu durumda bankanın sizden aidat isteme gibi bir hakkı bulunmuyor. Ancak ekstrenizde böyle bir durumla karşılaştığınızda itiraz etme hakkınız da bulunuyor. Bu durumda banka ile iletişime geçerek itiraz edebilir veya bir dilekçe ile başvuru yapabilirsiniz. Sizden alınan kart aidat bedelinin de iadesini talep etme hakkınız var.

kredi kartı aidat ücret iadesi nasıl alınır

kredi kartı aidat ücret iadesi nasıl alınır

ÖDENEN KART AİDATININ İADESİNİ NASIL ALINIR?

Ödenen kart aidatları için izlemeniz gereken adımlar şu şekildedir:

  • İade talebinizi içeren bir dilekçe ve ekstra ile birlikte banka şubesinden işlem yapabilirsiniz.
     
  • Tüketici hakem heyetine ekstra ile birlikte başvuru yapabilir ve aidat bedelinin iadesini isteyebilirsiniz.
     
  • E-devlet sistemi üzerinden de mail ile birlikte iade talebi oluşturabilirsiniz. Sisteme e-devlet şifresi, internet bankacılığı ya da Mobil imza yöntemi ile giriş yapabilirsiniz. Ardından arama çubuğuna "TUBİS" yazarak Tüketici Hakem Heyeti başvuru sayfasına geçiş yapmanız gerekiyor. Bu sayfa üzerinden aidata ait dekont, adres, mail ve banka vergi numaraları bilgilerini giriş yaptıktan sonra başvuru işlemlerini tamamlayabilirsiniz.
Taçsız Prenses Yağmur karakterinin kıyafetlerinin markası ve fiyatları

İLİŞKİLİ HABER

Taçsız Prenses Yağmur karakterinin kıyafetlerinin markası ve fiyatları
Bilim dünyasını tepetaklak eden yeni keşif: Dünya 4 değil 5 katmandan oluşuyor!

İLİŞKİLİ HABER

Bilim dünyasını tepetaklak eden yeni keşif: Dünya 4 değil 5 katmandan oluşuyor!

BİR YORUM YAPIN 0