Meksikalı arama kurtarma görevlisi tekbirlerden etkilenip Müslüman oldu! Muhammed ismini aldı

Kahramanmaraş ve 10 ilde büyük yıkımlara neden olan depremlerin ardından Türkiye'ye birçok ülkeden arama-kurtarma ekibi yardıma geldi. Meksika’dan 10 kişilik arama kurtarma ekibi ile birlikte gelen Karol Jair Correa Lopez, enkazlardan sağ ulaşılan vatandaşlar çıkarılırken getirilen tekbirlerden etkilenerek İslamiyet'i seçti.

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından tüm Türkiye yasa boğuldu. Can kayıplarının yaşandığı ve binlerce konutun yıkıldığı bölgede enkaz altında kalan vatandaşların kurtarılması için dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ekipleri bölgeye geldi. 21 Avrupa ülkesinden 30 arama kurtarma ekibi ve tıbbi ekip deprem bölgesi için yardım ederken Meksika'dan gelen 10 kişilik arama kurtarma ekibinde görev alan Karol Jair Correa Lopez, aldığı kararla gönülleri fethetti. 

Meksikalı arama kurtarma ekibi

Meksikalı arama kurtarma ekibi

MEKSİKALI ARAMA KURTARMA GÖREVLİSİ MÜSLÜMAN OLDU!

Müslümanların afet anındaki gayretleri ve birliği karşısında büyük bir şok yaşayan Lopez, özellikle arama kurtarma çalışmaları sırasında enkazdan sağ ulaşılan vatandaşların tekbir getirilerek kurtarılmasından çok etkilendi. Ayrıca enkazdan çıkartılan kadınların her şeyden önce başlarını örtmeye çalıştıklarını da gören Lopez, İslamiyet'e büyük bir ilgi duymaya başladı.

Karol Jair Correa Lopez Müslüman oldu

Karol Jair Correa Lopez Müslüman oldu

"BU GÜÇLÜ İNANÇ BENİ ÇOK ETKİLEDİ"

Türkiye'de yaşadıklarının ardından Müslüman olmak isteyen Lopez, Muhammed ismini aldı. Böyle bir afeti dünyanın hiçbir yerinde görmediğini ifade eden Lopez, şöyle konuştu:

"Bu felaketi Türkiye'den başka bir ülke kaldıramazdı. Türk milleti dışında başka bir milletin başına gelmiş olsaydı durum çok daha kötü olabilirdi, onların gayreti sayesinde kısa sürede toparlanacak. Enkazdan çıkarılırken 'Allahu Ekber' denmesi çok ilgimi çekti. Çok derin inançları var, çok farklı bir din. İnsanlar sürekli şükrediyor, bu güçlü inanç beni çok etkiledi."

İslamiyet'i seçen Lopez'in bu kararı vatandaşlar tarafından büyük bir sevgi ve destekle karşılandı. Ebu İshak Vakfı yetkilisi Ebubekir Gözüm, Meksika'ya dönme hazırlığındaki Lopez'e İspanyolca Peygamberimizin hayatı ve İspanyolca Kuran-Kerim hediye etmeyi ihmal etmedi. İslamiyet'i yakından tanımak istediğini dile getiren Lopez, vakfın uzaktan eğitim sistemine kaydoldu. Türk bayraklarıyla uğurlanan Meksikalı Muhammed'in bu kararı deprem bölgesinde umut ışığı oldu.

Karol Jair Correa Lopez Türk bayraklarıyla uğurlandı

Karol Jair Correa Lopez Türk bayraklarıyla uğurlandı

DEPREMDE HAYAT KURTARAN DAVRANIŞLAR

Depremde Hayat Kurtaran Davranışlar

Depremde Hayat Kurtaran Davranışlar

Dünyaca ünlü model Bella Hadid'ten takdir edilen hareket! Ellerinde kutularla Türkevi'ne yardım

İLİŞKİLİ HABER

Dünyaca ünlü model Bella Hadid'ten takdir edilen hareket! Ellerinde kutularla Türkevi'ne yardım
Akasya Durağı'nda çaycı Ali Kemal'i oynuyordu! İşte Ali Kemal'inin son hali:

İLİŞKİLİ HABER

Akasya Durağı'nda çaycı Ali Kemal'i oynuyordu! İşte Ali Kemal'inin son hali:
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 5

Arif 1 yıl önce

Twitter da hemen adına 23 şubat tarihli hesap açılmış. Takip ettiği kişilerin çoğu hükumet muhalifi tipler. İlginç

akıncı beyi 1 yıl önce

bizdeki islam düşmanlarıda tekbirden rahatsız olur hey hakkk

Aziziyeli 1 yıl önce

Elhamdulillah islam ile şereflenmis. Bundan daha büyük bir şeref yoktur.

BOYKOTT ISRAEL 1 yıl önce

CHP depresyonlara girmistir..Altaylinin kahvaltisi bogazinda kalmistir,Aysenur Arslan ablam sicak cayla dilini yakmistir vs...

Ay üssü Alfa. 1 yıl önce

Allahu Ekber Kimini imana, kimini küfüre. Halk cahildir unutur, kim gayri müslim dir, kim değildir. Tek derdi yeter ki starbucks'da kahvesini içebilisin. Adamlar yeni binalara karşı, seçimle iktidara gelip dönüşümleri kendi müteahhitlerine peşkeş çekecekler. Ama deprem oluyor, ölenler var, kendi taraftarıda var.