EYT Yasası kabul edildi! EYT'lilerin ilk maaşı ne zaman yatacak? Meclis Tv nereden izlenir?

2 milyon 250 bin vatandaşın heyecanla beklediği EYT konusu 28 Şubat Salı günü Meclis TV canlı yayını üzerinden açıklığa kavuştu. EYT yasasının kabul edilip edilmeyeceğini öğrenmek isteyen vatandaşlar "EYT yasası kabul edildi mi?" sorusunun yanıtını hızla arama motorlarında araştırıyor. İşte detaylar...

Kahramanmaraş ve çevre illerde yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından TBMM çalışmalarına bir süreliğine ara verme kararı almıştı. 3 haftalık aranın ardından yeniden açılan TBMM'de milyonlarca vatandaş dört gözle EYT düzenlemesi hakkında yapılacak açıklamaları bekliyordu. "EYT yasası çıktı mı?" sorusu gündemin en önemli başlıklarından birini oluştururken merak edilen tüm detayları sizler için açıkladık. 

Meclis TV

Meclis TV

MECLİS KAÇTA TOPLANDI? EYT GÖRÜŞMELERİ HANGİ KANALDA?

Meclis Genel Kurulu 28 Şubat Salı günü saat 15.00’te toplandı. Deprem ve EYT meclisin ana konusu haline gelirken tüm gelişmeler Meclis TV'den anbean takip edildi. TBMM TV veya Meclis kanunlar gereğince Türkiye Radyo Televizyon Kurumu’na ait TRT 3 üzerinden yayın yapmaktadır.

TBMM

TBMM

Öte yandan Türksat 4A 11958 V 27500 5/6 frekansından, Eutelsat 7A 10762 V 30000 3/4 frekansından, Turkcell TV+ 85. kanaldan, D-Smart 103. kanaldan, Digiturk 56. kanaldan, KabloTV 69. kanaldan, tivibu 99. kanaldan ve "https://tv.tbmm.gov.tr/" sitesinde de Meclis TV'yi takip edebilirsiniz.

EYT

EYT

EYT YASASI ÇIKTI MI? EYT AÇIKLANDI MI?

Emeklilikte Yaşa Takılanlarla (EYT) ilgili düzenlemeleri içeren Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu ile 375 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi önceki gün TBMM tarafından kabul edildi. 4 maddeden oluşan teklifin kabul edilmesiyle prim gün sayısını ve çalışma sürelerini dolduranlar yaşa takılmadan emekli olacak. Genel kurulda yer alan 395 Milletvekili de "EYT Yasası" için evet oyu verdi.

Başkan Erdoğan

Başkan Erdoğan

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

Kamera takılan Kartalın Alplerin üzerinde uçuşu böyle görüntülendi! O görüntüler nefesleri kesti...

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

Deli dumrul 1 yıl önce

chpkk hdpkk fetö ip kuduruyo.....