Yüz Yıllık Mucize konusu nedir, nerede çekiliyor? Yüz Yıllık Mucize uyarlama mı?

Yeni sezona damga vurmaya hazırlanan iddialı yapım "Yüz Yıllık Mucize" tarihe ışık tutan ilginç öyküsüyle büyük heyecan uyandırdı. Dizinin konusunu, oyuncularını ve çekim yerlerini merak eden dizi tutkunları internette araştırma yapmaya başladı. Peki Yüz Yıllık Mucize dizisi konusu nedir? Yüz Yıllık Mucize nerede çekiliyor? Yüz Yıllık Mucize dizisi ne zaman başlıyor? İşte yanıtlar...

Star TV ekranlarının heyecanla beklenen yeni dizisi "Yüz Yıllık Mucize", alışılagelmişin dışındaki konusu ve yıldız oyuncu kadrosuyla diziseverlerin radarına girmeyi başardı. Ebru Şahin ve Birkan Sokullu'yu bir araya getiren yapım, 23 Mart 2023 tarihinde ilk bölümüyle ekranlara gelmeye hazırlanıyor. 1921 yılından beri 30'larında görünen bir adamın öyküsüne odaklanan dizinin konusu, oyuncuları ve çekim yerleri birçok kişi tarafından merak konusu haline geldi. İşte yeni sezonda fırtına gibi esmeye hazırlanan "Yüz Yıllık Mucize" dizisi hakkında merak edilen tüm detaylar...

Aile dizisi nerede çekiliyor? Aile dizisi nerede geçiyor?İLİŞKİLİ HABERAile dizisi nerede çekiliyor? Aile dizisi nerede geçiyor?

YÜZ YILLIK MUCİZE NE ANLATIYOR? YÜZ YILLIK MUCİZE KONUSU NEDİR?

Yüz Yıllık Mucize dizisinin başkahramanı Ali Tahir, 1893 yılında Selanik'te doğmuş ve 1921'de savaşta şehit düşmüştür. Ancak öldüğü gün Ali Tahir için yeni bir yaşamın başlangıcıdır. O günden beri hiç yaşlanmayan Ali Tahir, tam 130 yaşındadır ve artık ismi de Kemal'dir.

Yüz Yıllık Mucize dizisi konusu

Yüz Yıllık Mucize dizisi konusu

30'lu yaşlarında görünen Ali Tahir, yaşamıyla ilgili radikal bir karar aldığı gün Harika isminde bir kadınla tanışır. Harika ve Ali Tahir'in tanıştığı gün gerçek hikayenin başladığı gün olacaktır. 

Yüz Yıllık Mucize dizisi hikayesi

Yüz Yıllık Mucize dizisi hikayesi

YÜZ YILLIK MUCİZE OYUNCULARI KİMLERDİR?

OGM Pictures imzalı "Yüz Yıllık Mucize" dizisinin yönetmenlik koltuğunda Hilal Saral oturuyor. Nuran Evren Şit kaleme aldığı yapımın başrollerinde ise başarılı oyuncular Birkan Sokullu ve Ebru Şahin yer alıyor. Güçlü hikayesiyle ilgi odağı haline gelen yapımın oyuncu kadrosunda Zerrin Tekindor, Necip Memili, Gözde Seda Altuner, Laçin Ceylan, Ayşegül Cengiz, Yalçın Hafızoğlu, Merve Nur Bengi, Ecem Çalhan, Zehra Kelleci ve Hümeyra gibi isimler yer alıyor.

Yüz Yıllık Mucize dizisi oyuncuları

Yüz Yıllık Mucize dizisi oyuncuları

YÜZ YILLIK MUCİZE UYARLAMA MI?

Fantastik kurgusu ve farklı hikayesiyle dikkat çeken dizi herhangi bir yapım ya da eserden uyarlama değildir. Ancak 2015 yapımı "The Age of Adaline" filmi arasındaki benzerlik izleyenlerin dikkatini çekmektedir.

YÜZ YILLIK MUCİZE NEREDE ÇEKİLİYOR?

130 yıl boyunca yaşamasına rağmen hala genç görünen Kuvayı Milliye mensubu bir adamın öyküsüne odaklanan yapımda tarihsel mekanlar göze çarpıyor. Dizinin çekim yerlerini merak eden vatandaşlar "Yüz Yıllık Mucize nerede çekiliyor?" sorusuna yanıt aramaya başladı. İstanbul’un Beşiktaş ve Galata gibi yerlerinde çekilen dizinin ileriki bölümlerinde farklı mekanlar da kullanılabilir.

Yüz Yıllık Mucize çekim yerleri

Yüz Yıllık Mucize çekim yerleri

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 2

Serkan 1 yıl önce

*The Age of Adaline* filminden uyarlama

Ares.. 1 yıl önce

Uyarlama değildir diyor ama bir benzer konuyu yıllar önce izledik. “Forever” 2014 yapımı bir bakın isterseniz fikir alırsınız..

Toplam 1 beğeni