Karadağ nerede? Karadağ'da gezilecek yerler nerelerdir? Karadağ vize istiyor mu?

Köyler, körfezler, dağlar, göller ve ovalarıyla adeta bir yağlı boya tablosunu anımsatan Karadağ, zengin kültürüyle harmanlanan güçlü tarihiyle seyahat severlerin uğrak noktalarından biri haline geliyor. Karadağ'a gitmek isteyen birçok kişi ise son zamanlarda "Karadağ vize istiyor mu?" sorusuna yanıt arıyor. Peki Karadağ nerede? Karadağ'da gezilecek yerler nerelerdir? Karadağ vize istiyor mu? İşte yanıtlar...

Balkanların en gözde ülkelerinden biri olan Karadağ, renkli etnik yapısı ve doğa harikası güzellikleriyle her yıl milyonlarca turiste kapılarını aralıyor. Özellikle bahar ve yaz aylarında doğanın uyanışa geçmesiyle mavi ve yeşilin buluşma noktası haline gelen ülkeyi gezip görmek isteyen birçok kişi internette "Karadağ vize istiyor mu?" sorusuna yanıt arıyor. Montonegro adıyla da anılan Adriyatik Denizi'nin gizli bahçesi Karadağ'a gitmek için gerekli tüm detayları sizler için tek tek açıkladık. 

Gürcistan nerede? Batum nerede? GürcistanİLİŞKİLİ HABERGürcistan nerede? Batum nerede? Gürcistan'a vizesiz gidilir mi? Gürcistan'da gezilecek yerler

KARADAĞ NEREDE?

Dalmaçya kıyılarının en güney ucunda konumlanan Karadağ, kuzeyde Bosna-Hersek, kuzeydoğuda Sırbistan, doğuda Kosova, güneydoğuda Arnavutluk, batıda ise Hırvatistan ile sınır komşusudur. Doğu Avrupa'nın en özel ülkelerinden biri olan Karadağ'ın başkenti ve en büyük şehri Podgorica'dır. 2006 yılında bağımsızlığını ilan eden ülke ferah ve sakin bir tatil yapmak isteyenler için biçilmiş kaftan niteliğindedir.

Karadağ

Karadağ

KARADAĞ'DA NERELERE GİDİLİR? KARADAĞ'DA GEZİLECEK YERLER

Masmavi berrak suları ve yeşilin binbir tonuna ev sahipliği yapan manzaralarıyla göz kamaştıran Karadağ'a geldiğinizde mutlaka görmeniz gereken yerleri şu şekilde sıralayabiliriz:

  • Kotor
  • Budva
  • Aziz George Kilisesi
  • İşkodra (Skadar) Gölü
  • Petrovac

Karadağda gezilecek yerler

Karadağda gezilecek yerler

  • KOTOR

UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alan Kotor, Karadağ denildiğinde akla ilk gelen yerlerden biri. Özellikle Old Town ya da Stari Grad adı verilen bölge tarih kokan sokakları ve berrak sularıyla görenleri kendine hayran bırakıyor. Eğer buraya gelmeyi düşünürseniz keyifli bir yürüyüş ya da bisiklet turunun ardından Kotor Denizcilik Müzesi'ni ziyaret edebilirsiniz.

Kotor

Kotor

Öte yandan Kotor'u özel kılan yerlerden biri de kedi çizimleri, fotoğrafları, kedili kitaplar, pullar, dergiler, sanat eserleriyle çevreli olan "Kedi Müzesi". Dilerseniz kedinizin resmini bu müzeye belirli bir ücret karşılığında gönderebildiğinizi hatırlatmamızda fayda var! 

Kedi Müzesi

Kedi Müzesi

  • BUDVA

Avrupa'nın en güzel plajlarına ev sahipliği yapan Budva, altın rengindeki kumları ve çarşaf gibi deniziyle bambaşka bir dünyanın kapısını aralıyor. Eğer Budva'ya yaz aylarında gelmeyi planlıyorsanız mutlaka deniz, kum ve güneş üçlüsünün tadını çıkarmadan dönmeyin derim! Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği bölge aynı zamanda 'Karadağ'ın Miami'si olarak da tüm dünyada nam salmıştır. 

Budva

Budva

17 sahilin yanı sıra adaları ve köklü tarihiyle de dikkatleri üzerine toplayan Budva'nın en popüler noktası neresi, diye soracak olursanız "Stevi Stefan" adasını mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Dünyaca ünlü film serisi James Bond'un çekimlerinin yapıldığı Budva, harika bir tatil için tek başına yeterli olacaktır. 

Budvadan kareler

Budvadan kareler

  • AZİZ GEORGE KİLİSESİ

Karadağ'ın en eski ibadethanelerinden biri olan Aziz George Kilisesi, şehir merkezine yürüme mesafesindeki Gorica Tepesi'nin yamacında yer almaktadır. 10. Yüzyılda inşa edilen kilise, tarihin ötesinde mimarisiyle göz kamaştırıyor. Muhteşem freskleri ve manzarasıyla eşsiz bir dini yapı olan Aziz George Kilisesini mutlaka seyahat rehberinize eklemelisiniz.

Aziz George Kilisesi

Aziz George Kilisesi

  • İŞKODRA (SKADAR) GÖLÜ

Zengin doğa alanı, canlı çeşitliliği ve nefes kesen manzarasıyla Karadağ ve Arnavutluk'un sembolü haline gelen İşkodra Gölü, Balkan Yarımadası'nın en büyük gölüdür. Avrupa'da nesli tükenmek üzere olan son pelikan türü ve martılar dahil olmak üzere 270'ten fazla kuş türüne kucak açan bu eşsiz göl, adını kıyısında kurulmuş olan İşkodra şehrinden almaktadır. Yüzeyi mevsime göre 370 ile 530 km² arasında değişen göl, 1996 yılından beri Ramsar Sözleşmesi ile korunma altına alınmıştır.

İşkodra Gölü

İşkodra Gölü

  • PETROVAC

Turkuaz renkli berrak sularla çevrili olan Karadağ'a gidip de Petrovac'ı görmeden dönmek olmaz! Eğer yaz tatilinde Adriyatik Denizinin tadını çıkarmak istiyorsanız Petrovac'taki göz kamaştırıcı plajlarına doğru ufak bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Gür bir bitki örtüsüne sahip yemyeşil Lucice Plajı ve gözlerden uzaktaki saklı cevher Buljarica Plajı bu kasabanın en popüler plajları olarak adından söz ettiriyor. 

Petrovac

Petrovac

KARADAĞ VİZE İSTİYOR MU? KARADAĞ'A GİTMEK İÇİN VİZE GEREKİYOR MU?

Türkiye Cumhuriyeti ile Karadağ Cumhuriyeti arasında vize muafiyeti anlaşması olduğu için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları umumi, resmi, diplomatik ve hizmet pasaportlarından herhangi birine sahip olduğu sürece ülkeye vizesiz bir şekilde giriş yapabilmektedir.

Karadağ vize istiyor mu

Karadağ vize istiyor mu

İYİ TATİLLER!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0