Asrın felaketinden sonra ilk konser Antakya Medeniyetler Korosu'ndan!

Farklı dil, din ve etnik kökenden sanatçıları buluşturarak birlikte yaşama kültürünün sembollerinden olan Antakya Medeniyetler Korosu, 7 üyesini kaybettiği asrın felaketinin ardından ilk konseri için Adana'da sahneye çıkacak.

Hatay'ın kültürel zenginliğini ve hoşgörüsünü dünyaya tanıtmak için 2007 yılında kurulan Antakya Medeniyetler Korosu, 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli meydana gelen depremlerde 7 sanatçısını kaybetti. Koro, yasına rağmen toparlanarak ilk konseri için Adana sahnelerinde sanatseverlerle buluşacak. Çukurova Üniversitesi Kongre Merkezi'nde verilecek konser "Seyhan'dan Asi'ye El Birliğiyle" adıyla düzenlenecek. Antakya Medeniyetler Korosu'nun ikinci konseri de İstanbul'da 30 Mart'ta Zorlu PSM'de "Dayanışma Sahnesi"nde birçok ünlü sanatçının da katılımıyla gerçekleşecek. Salondaki her koltuk bir öğrencinin eğitim desteğine dönüşecek. El edilen gelir, depremden etkilenen 2 bin 200 öğrenciye gönderilecek.

Antakya Medeniyetler Korosu

Antakya Medeniyetler Korosu

"ANISINI YAŞATACAĞIZ"

Depremde evinin yıkıldığını ve enkaz altında sekiz saat kurtarılmayı beklediğini söyleyen koro şefi Yılmaz Özfırat, depremin ardından Antakya'yı yeniden ayağa kaldırmak istediklerini belirterek şunları kaydetti:

"O kadim topraklar tekrar gün yüzüne çıkacak. Bu konserle depremde yaşamını yitiren koro arkadaşlarımız Mehmet Özdemir, Gizem Dönmez, Hakan Samsunlu, Pınar Aksoy, Fatma Çevik, Müge Mimaroğlu ve Ahmet Fehmi Ayaz'ın anısını yaşatabilmeyi umuyoruz."

Depremin vurduğu Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da ders zili çaldı!

İLİŞKİLİ HABER

Depremin vurduğu Kahramanmaraş, Hatay, Adıyaman ve Malatya'da ders zili çaldı!

BİR YORUM YAPIN 1

Serfiraz memsin 1 yıl önce

Hatalarından ders çıkarmayan bir toplum sonuçlarına katlanır ,siz islamın yanına hristiyanlığı ve yahudiliği kardeş gibi yerleştirme çabası içinde üstelik güya sanat adı altında bu yaptığınızla allahın gazabını çekiyorsunuz