Dr. Coşkun Yılmaz & Prof. Dr. Mehmet İpşirli'nin anlatımıyla "Osmanlı'da Ramazan hazırlıkları"

Dr. Coşkun Yılmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı "Şehir Ekranı" adlı youtube programı Ramazan ayı boyunca izleyicilerle buluşuyor. Ramazan ayı boyunca on bir ayın sultanının ruhunun konuşulacağı "Divanhane Ramazan Özel" programının ikinci bölüm konuğu Prof. Dr. Mehmet İpşirli oldu. İpşirli, Osmanlı tarihindeki Ramazan hazırlıklarını ve kültürünü ele aldı.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Coşkun Yılmaz'ın moderatörlüğünü yaptığı "Şehir Ekranı" adlı youtube programının bölüm konuğu İSAM-İslam Araştırmaları Merkezi'nin duayenlerinden, TDVakfı İslam Ansiklopedisi'nin 35 yıldır yayın kurulunda görev yapan  emektarlarından, Osmanlı Vakıfları konusunda derin bilgi sahibi, büyük alim ve hocaların hocası Prof. Dr. Mehmet İPŞİRLİ oldu. Ramazan ayı boyunca on bir ayın sultanının ruhunun konuşulacağı "Divanhane Ramazan Özel" programında Osmanlı tarihindeki Ramazan hazırlıkları ve kültürü ele alındı. İpşirli, Osmanlı'daki Ramazan kültürünü belgelerden yola çıkarak anlatırken aynı zamanda belgelerin tarihçiler için önemini de vurguladı.

Divanhane Ramazan Özel

Divanhane Ramazan Özel

OSMANLI TARİHİNDEKİ RAMAZAN HAZIRLIKLARI

Programda "Osmanlı padişahlarının Ramazan ayıyla ilgili emirleri. Yeme içme ihtiyaçlarından sokakların düzeni, kandillerin yakılması, caddelerde oturma düzeni, hanımların teravih kalacakları camilere varıncaya her konuda yapılması gerekenlerle ilgili emirleri" konuşuldu.

"BELGE, TARİHÇİNİN GÜVENCESİDİR"

Tarihten konuşulduğu zaman belgesiz konuşmanın doğru olmadığını vurgulayan İpşirli, "Belgesiz olmuyor yani, konuştuğun zaman bir güvenceniz olması lazım, belgeyi ihmal etmeyelim. Biz biraz belgeye önem veren bir gelenekten geliyoruz. Çünkü dünyanın en zengin arşivine sahibiz. En zenginlerden birisi demiyorum. Hem sunduğu hizmetler bakımından hem de zenginliği bakımından hem de ulaşım bakımından minnet duymamız lazım. Şu an oturduğumuz yerden milyonlarca belgeye anında ulaşım sağlayabiliyoruz." ifadelerini kullandı. İşpirli aynı zamanda Dr. Coşkun Yılmaz'ın "Belge, tarihçinin güvencesidir." sözüne de katıldığını belirtti.

 Profesör Doktor Mehmet İPŞİRLİ

Profesör Doktor Mehmet İPŞİRLİ

Emine Erdoğan 'Dünya Sıfır Atık Günü'nde BM'nin özel davetinde konuştu

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan 'Dünya Sıfır Atık Günü'nde BM'nin özel davetinde konuştu
Kutsal topraklarda Ramazan bereketi! Müslümanlar Kabe'ye akın etti

İLİŞKİLİ HABER

Kutsal topraklarda Ramazan bereketi! Müslümanlar Kabe'ye akın etti
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0