Talk pudrası Johnson & Johnson'a tarihi ceza! 8,9 milyar dolar ödeyecek

Merkezi Amerika'da yer alan kozmetik devi Johnson & Johnson, kozmetik talk ürünlerinin kansere neden olduğu iddialarıyla açılan davalarda tarihi bir cezaya çarptırıldı. Kozmetik ve hijyenik ürünler üreten Johnson & Johnson firması anlaşmaya varmak için gelecek 25 yılda 8,9 milyar dolar ödeyecek.

ABD merkezli ilaç ve kişisel bakım ürünleri satan dünya markası Johnson &Johnson firmanın ürettiği talk pudrası nedeniyle 22 kadın kansere yakalandığını söyledi. ABD'nin Missouri eyaletinde görülen davada jüri, Johnson & Johnson talk pudrasının kadınlarda yumurtalık kanserine yol açtığı hükmüne vardı.

Talk pudrası Johnson & Johnson

Talk pudrası Johnson & Johnson

KOZMETİK DEVİNE TARİHİ CEZA!

Ayrıca görülen davada şirketi önce 550 milyon dolar tazminat ödemeye mahkûm etti, ardından da 4,1 milyar dolarlık cezai tazminat kararı aldı.

Bu durumda, Johnson & Johnson'un mevcut ve gelecekteki tüm alacakları çözmek amacıyla 25 yılda 8,9 milyar dolara kadar katkıda bulunmayı kabul ettiği kaydedilen açıklamada, LTL'nin de bu kapsamda 60 binden fazla mevcut davacıdan taahhüt aldığı ifade edildi.

Talk pudrası Johnson & Johnson 8,9 milyar dolar ödeyecek

Talk pudrası Johnson & Johnson 8,9 milyar dolar ödeyecek

Yapılan açıklamada, söz konusu başvurunun, Johnson & Johnson'un talk pudrası ürünlerinin güvenli olduğuna dair devam eden tutumunu değiştirdiği anlamına gelmediği vurgulanarak, Şirketin ve diğer bağlı kuruluşlarının iflas koruması başvurusunda bulunmadığının altı çizildi.

Şirketin, kozmetik talk ürünlerinin kansere neden olduğu iddialarının asılsız ve bilimsel dayanaktan yoksun olduğuna inanmaya devam ettiği kaydedilen açıklamada, Johnson & Johnson'un bu güne kadar kozmetik talkla ilgili jüri davalarının büyük çoğunluğunu kazandığı belirtildi. 

Gülşen Bubikoğlu torunuyla poz verdi! Yıllar içindeki değişimi şaşırttı

İLİŞKİLİ HABER

Gülşen Bubikoğlu torunuyla poz verdi! Yıllar içindeki değişimi şaşırttı
Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0