Sakal-ı Şerif nerede? Kaç tane Sakal-ı Şerif var? Sakalı Şerif kaç tane beze sarılır?

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) Sakal-ı Şerif'i geçtiğimiz günlerde İzmit'in tarihi camilerinden Yeni Cuma Cami'nde ziyarete açıldı. Duygusal anların yaşandığı ziyaret esnasında birçok kişi gözyaşlarına hakim olamadı. Müslümanlar için büyük önem arz eden Sakal-ı Şerif hakkında birçok kişi araştırma yapmaya başladı. Peki Sakal-ı Şerif nerede? Kaç tane Sakal-ı Şerif var? İşte yanıtlar...

Müslümanlığın kutsal emanetlerinden biri olarak kabul edilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) Sakal-ı Şerif'i, her Ramazan ayında olduğu bu yıl da ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü.  İzmit'in tarihi camisi Yeni Cuma (Pertev Mehmet Paşa) Camiinde ziyarete açılan Sakal-ı Şerif'i görmek isteyen vatandaşlar caminin önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Cami din görevlileri Ahmet Doğan, Hüseyin Öztürk, Ali Gülmez nezaretinde ikindi namazının ardından sandukanın içindeki 40 katlı örtüyle sarılı cam fanustaki kutsal emanet, salavatlar eşliğinde sırayla cemaate gösterildi. Duygusal anların yaşandığı ziyaretle birlikte birçok kişi Sakal-ı Şerif'in önemini ve anlamını araştırmaya başladı. İşte tüm detaylar haberin devamında...

Hırka-i Şerif nerede? Hırka-i Şerif ziyarete açıldıİLİŞKİLİ HABERHırka-i Şerif nerede? Hırka-i Şerif ziyarete açıldı

SAKAL-I ŞERİF NEDİR? SAKAL-I ŞERİF'İN ÖNEMİ VE ANLAMI 

Her ramazan ayının 15. günü farklı bir camide ziyarete açılan Sakal-ı Şerif, mübarek sakal anlamına gelmekle beraber Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) sakalı için kullanılan bir tabirdir. Tarihte Sakal-ı Şerif ziyaretleri, Müslümanların, Hz. Muhammed'e (s.a.v) besledikleri derin sevginin belirtisi olarak yer edinmektedir. 

Sakalı Şerif

Sakalı Şerif

KAÇ TANE SAKAL-I ŞERİF VARDIR? SAKAL-I ŞERİF NEREDEDİR?

İstanbul Topkapı Sarayı Müzesi Mukaddes Emanetler Dairesi ile dünyanın çeşitli yerlerindeki camilerde muhafaza edilen Sakal- Şerif, büyük bir özen ve emekle muhafaza edilmektedir. Özel bir sanduka içinde, salavat okunarak kırk bohçaya sarıldıktan sonra saklanan Sakal-ı Şerif, belirli günlerde ziyaretçilerin görebilmesi için sergilenmektedir.

Sakalı Şerif hakkında bilgiler

Sakalı Şerif hakkında bilgiler

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 1

fatih 1 yıl önce

rabbim akıl fikir nasip etsin. tövbe tövbe. ula resulun ahlakına merkametine bak ağla. zekatına bak. ama iş zekata gelince hepsi kaçar. kıldan tüyden medet bekleyen ler. yazıklar olsun.