Uğur Işılak dinlediği gerekçesiyle darp edildi! Vicdansız saldırganlar yakalandı

Ak Parti seçmeni olan Murat Asan isimli bir vatandaş, şahsi aracında Uğur Işılak'a ait "Doğruya Doğru" parçasını dinlediği gerekçesiyle darp girişimine uğradı. 5 aylık hamile eşi ve 18 aylık kızının da bulunduğu ortamda alkollü vatandaş tarafından küfür, hakaret ve saldırı girişimine maruz kalan Asan, o anları anbean paylaşarak yardım çağrısında bulundu. Yaşananların ardından 4 şüpheli şahıs yakalandı.

Türkiye'nin dört bir yanında milyonlarca vatandaş, yüzyılın en önemli seçimlerinde yeni Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekillerini belirlemek üzere 14 Mayıs'ta sandık başına koştu. Oy verme işlemlerinin son bulmasının ardından bazı vatandaşlar, sokaklara dökülürken iki vatandaş arasında yaşanan korkunç olay sosyal medyada büyük yankı uyandırdı. 

İstanbul Eyüpsultan'da 5 aylık hamile eşi ve 18 aylık çocuğuyla şahsi aracında Uğur Işılak'a ait bir parçayı dinleyen bir vatandaş, şarkı seçiminden dolayı kimliği belirsiz şahıslarca darp edilmeye çalışıldı. Yaşananları anbean sosyal medya hesabından paylaşan mağdur vatandaş, "Uğur Işılak dinlediğim için araçta 18 aylık kızım ve 5 aylık hamile eşim varken araca bira şişeleri ile saldırdılar. Küfürler, hakaretler ve tehditlerde bulundular. Lütfen sesimin çıkmasına yardım edin" diyerek çağrıda bulundu.

Eyüpsultanda saldırı

Eyüpsultanda saldırı

Videoda yer alan görüntülerde ise alkol alan şahsın, aileyi durdurduğu ve küfürler savurarak "Polisi de ara ne olacak" şeklinde çıkıştığı telefon kamerasına yansıdı. 5 aylık hamile eşin ise o anda eşine ağlayarak "Haklı olduğun halde haksız duruma düşme. Çocuğumuzu düşün. Elini ayağını öpeyim." diyerek akıttığı gözyaşları sosyal medya kullanıcılarını çileden çıkardı. Ak Parti seçmeni oldukları gerekçesiyle hem hakaret hem de şiddete maruz kalan çiftin yaşadığı korkunç anlar sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Murat Asan Uğur Işılak dinlediği gerekçesiyle saldırıya uğradı

Murat Asan Uğur Işılak dinlediği gerekçesiyle saldırıya uğradı

Olayda 1.5 yaşındaki kızı yaralanan Murat Asan, yaşananların ardından Sabah Gazetesi'ne açıklamalarda bulundu. "İslamı yobaz olarak nitelendirip açtığım bir şarkıdan dolayı yanımda eşim, çocuğum varken üzerime yürüdüler, ağza alınmayacak hakaretlerde bulundular. Böyle insanların olduğunu bilmiyordum" diyerek maruz kaldığı muamelenin çirkinliğine işaret eden Asan'ın 1.5 yaşındaki kızı topuğundan yaralandı.

Murat Asan Uğur Işılak dinlediği gerekçesiyle saldırıya uğradı

Murat Asan Uğur Işılak dinlediği gerekçesiyle saldırıya uğradı

Bununla da kalmayan saldırganlardan birinin passat marka bir araç ile diğerlerinin ise yürüyerek ve koşarak kendisini takip ettiğini anlatan Asan, site sakinlerinin araya girmesiyle eşi ve çocuklarıyla evine girmeyi başardı. Güçlükle sakinleştirilmeye çalışılan saldırganlar ise site duvarından küfür ve hakaretlerini sürdürdü.

Murat Asan Uğur Işılak dinlediği gerekçesiyle saldırıya uğradı

Murat Asan Uğur Işılak dinlediği gerekçesiyle saldırıya uğradı

"İSLAMI YOBAZ OLARAK NİTELENDİRİP SALDIRDILAR"

1.5 yaşındaki kızını hastaneye götüren Asan, kızını tedavi ettirerek darp raporu aldı ve karakola giderek saldırganlardan şikayetçi oldu. Yaşanan korkunç olayın ardından usta sanatçı Uğur Işılak'ın kendisini arayarak geçmiş olsun dileklerinde bulunduğunu ifade eden mağdur adam, şöyle konuştu:

"Dün gece saat 01.20 sıralarında abimin evinden çıkıp beş aylık hamile olan eşim, 1.5 yaşındaki kızım ve 9 ve 11 yaşlarındaki yeğenlerimle birlikte kendi evime geliyordum. Aracımda Uğur Işılak'ın 'Doğruya doğru' şarkısı çalıyordu. Evime yaklaşık 700 metre kala, 45 yaşlarında kır saçlı bir adam aracıma tekme attı. Çok kısa bir süre sonra da aracıma üç tane bira şişesi atıldı. Havaya silahla ateş açtılar. Durmadım. Evimin önüne kadar aracı sürdüm. Şahıslar bu saldırılarla kalmayıp passat marka bir araç ile evimin önüne geldiler. 4 kişi olarak gördüm. Daha fazla da olabilirler. Araçtan inip bağırıp çağırmaya başladılar. 'Siz bu mahallede nasıl böyle şarkı dinlersiniz?' gibi cümleler kurdular. Ne olduğunu anlayamadım. Eşim hamile ve panik atak hastası. Çok korktu. Daha önce bir çocuğumuz düştü. Yine düşük yapma tehlikesi geçirdi. Atılan bira şişeleri sonucu kırılan bir parça da 1.5 yaşındaki kızımın topuğunu kesti. Bununla alakalı rapor da aldım. Şahıslar tehdit edip üzerimize yürümeye başladılar. İslamı yobaz olarak nitelendirip açtığım bir şarkıdan dolayı yanımda eşim, çocuğum varken üzerime yürüdüler, ağza alınmayacak hakaretlerde bulundular. Böyle insanların olduğunu bilmiyordum. Bize geri kafalı diyen insanlar bunlar. Bir şarkıdan dolayı eşinin, çocuğunun yanında bu saldırıları yapmak insanlığa sığan bir şey değil. Biz her milletten insan ile kardeşiz. Ben Hataylıyım ve biz birbirimize saygı ile yaklaşırız. Bu başıma gelen olaydan dolayı şaşkınım. Böyle bir şey yaşayacağım aklımın ucundan bile geçmezdi. Şahısları tanımıyorum. Çalıştığım şirkete ait olan aracın tüm masraflarını da karşılamak zorunda kaldım. Hepsinden şikayetçi oldum. Gereğinin yapılmasını istiyorum"

İstanbul Emniyet Müdürlüğü görevlileri tarafından şahısların yakalanması için başlatılan çalışma tamamlandı. Asan ve ailesinin kişilik haklarına yönelik saldırıda bulunan 4 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı.

Murat Asan ve ailesine saldıran şüpheliler yakalandı

Murat Asan ve ailesine saldıran şüpheliler yakalandı

Seçim sonrası deprem bölgesi için hakaretler yağdırdılar! Bergüzar Korel sessizliğini bozdu

İLİŞKİLİ HABER

Seçim sonrası deprem bölgesi için hakaretler yağdırdılar! Bergüzar Korel sessizliğini bozdu
Survivor'da "nazar duası" isteği! Yusuf annesinden dua istedi

İLİŞKİLİ HABER

Survivor'da "nazar duası" isteği! Yusuf annesinden dua istedi
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0