Türkiye’nin ilk engelli kadın rallicisi Kübra Denizci hayallerini gerçekleştirdi! "Hedefim..."

Türkiye’nin ilk engelli kadın rallicisi olarak tanınan Kübra Denizci, 47. Yeşil Bursa Rallisi’nde yarıştı. Hayallerinde engel tanımayan Denizci, dünyadaki iki ralli pilotundan biri olmayı başardı. Hayallerini gerçekleştiren rallici gelecek hedeflerinden de bahsetti.

16 yaşındayken yüksekten düşme sonrası boynu kırılan Kübra Denizci, hayallerinde engel tanımadı. 2 yıl önce motor sporlarında ralli pilotu olmayı kafasına koyan Denizci aylar sonra bu hayaline kavuştu ve Türkiye’de yarışan ilk engelli kadın pilot oldu. Nisan ayında Çanakkale'de gerçekleştirilen AVIS 2023 Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nın 1. ayak yarışına katıldı. Şampiyonanın diğer etapları için hazırlıklarına devam eden Denizci geçtiğimiz ay gerçekleştirilen 47. Yeşil Bursa Rallisi'nin ardından Eskişehir'de başlayan Petrol Ofisi Maxima 2023 Türkiye Ralli Şampiyonası'nın üçüncü ayağında copilot Onur Vatansever'le öncü araçta görev yaptı.

Kübra Denizci

Kübra Denizci

Motor sporlarının çocukluk yıllarından beri en büyük hayali olduğunu söyleyen Denizci, tekerlekli sandalyesinden inerek direksiyon başına geçti. 2004 yılında yaşadığı kaza nedeniyle bu hayalini gerçekleştiremediğini dile getirerek, "Yüksekten düşme sonrasında bir omurilik yaralanması oldu. Daha sonrasında da motor değil de araçla bir şekilde devam etmek istedim. O yüzden ehliyetimi aldım ve daha sonrasında motor sporlarında nasıl yarışırım diye araştırdım. 2022 yılında da lisansımı alabildim. Şimdi de Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nda yarışıyorum" dedi.

Türkiyede yarışan ilk engelli kadın pilot

Türkiyede yarışan ilk engelli kadın pilot

"ÖZGÜR HİSSEDİYORUM"

Aracın içerisindeyken kendisini çok özgür hissettiğini söyleyen Denizci, rallinin engelleri aşabildiği ve limitleri zorlayabildiği bir alan olduğunu da vurguladı. Dünyada ve Türkiye'de motor sporlarında çok az sayıda kadın pilotun bulunduğunu dile getiren Denizci, sözlerine şu ifadelerle devam etti:

"Türkiye'de bir ilk olmak ve bir kadın olarak bunu yapabilmek benim için çok önemliydi. Aynı zamanda dünyada iki kişiyiz; biri ben diğeri ise Uluslararası Otomobil Sporları Federasyonunun (FIA) Engelliler Komisyonu Başkanı Nathalie McGloin. Ben yılmamaktan yanayım. Ben 2018 yılından beri yarışmak istiyorum. Bununla ilgili çok araştırma yaptım ve en sonunda kendi aracımızı yaptık ve şu an yarışıyorum. Bu benim için çok büyük bir hayaldi. Hedefim, özellikle Türkiye Tırmanma Şampiyonası'nda bir derece elde edebilmek. Daha sonrasında Avrupa'da yarışmayı çok istiyorum. Bir yerlere gelebilmek, milli sporcu olabilmek benim için çok önemli."

Türkiye’nin ilk engelli rallicisi

Türkiye’nin ilk engelli rallicisi

İLGİNİZİ ÇEKEBİLECEK VİDEO:

'Hamam böceği sütü' gündeme damgasını vurdu!

Başkan Erdoğan, oğlunu evlendiren Büyükkılıç'ı arayarak tebrik etti

İLİŞKİLİ HABER

Başkan Erdoğan, oğlunu evlendiren Büyükkılıç'ı arayarak tebrik etti
İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0