Doğu Karadeniz’in saklı cennetlerini yayla tatili ile keşfedin!

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yaylaya çıkma zamanı da geldi. Yerli halk çoktan yayla evlerine kuruldu bile… Deniz, kum, güneş üçlüsünden oluşan tatil anlayışından sıkılanlar ve sıcak havadan, şehir hayatının kaosundan kurtulmak isteyenler için en iyi seçenek yayla tatili.

Doğu Karadeniz’de yayla tatili fırsatlarını HalalBooking ayrıcalıklarıyla inceleyebilirsiniz

Ülkemizde özellikle Karadeniz Bölgesi’nde Ordu'dan Artvin'e kadar uzanan bölgelerdeki yaylalarda çok sayıda konaklama tesisi mevcut. Konuklarını huzura ve doğal güzelliklere doyuran yaylalardaki tesislerde yerinizi ayırtmak için erken davranmanız gerektiğini de hatırlatalım.

Dağların zirvesinden bulutları izleyeceğiniz, yazın en sıcak günlerinde serin havasıyla içinizi ürpertecek ve sessiz doğada rahatlayabileceğiniz bir yayla tatili için Karadeniz'in yemyeşil güzellikleriyle dolu bir geziye çıkmaya ne dersiniz?

Her ay çekilişle 1000 dolarlık ödül ve rezervasyon işlemlerinde ekstra indirimler kazanmak için hemen kayıt olun.

Neden Karadeniz yayla turuna çıkmalısınız?

Ülkemizin doğal zenginliklerinin bulunduğu Karadeniz Bölgesi yeşil cennet olarak adlandırılır.
Bu güzelliklere şahit olmak, oksijen deposu tertemiz havası ile yenilenmek, tarihi yerleri görmek, Karadeniz'in yöresel lezzetlerini yerinde tatmak istiyorsanız Karadeniz yayla tatili tam size göre bir seçenek olacaktır.

Karadeniz yayla turuna çıkmadan önce bunları bilmelisiniz

Özellikle Doğu Karadeniz yayla tatili ülkemizde son dönemde çok popüler hale gelmiş durumda.

Yayla tatiline çıkmadan önce Karadeniz Bölgesi'nin ve yaylaların hava koşullarıyla ilgili kısa bir bilgi verelim.

Daha çok Doğu Karadeniz’deki yaylaların olduğu alanlar dağlık, denize yakın yerlerdeki arazi yapısı engebelidir. Bu bölgemizde, yağmur ve bulut geçişleri yoğun, denize yakın yerler nemli, daha yüksek yerlerde hava serin hatta soğuktur. Bu değişkenler sayesinde doğa şu anki zenginliğine kavuşmuştur.

Uzungöl, Sürmene, Ayder yaylası, Yusufeli bu bölgede Karadeniz yayla tatili yapabileceğiniz noktalardandır.

Karadeniz yayla tatiline ne zaman çıkılır?

Karadeniz yayla tatiline çıkmak için havanın en uygun olduğu dönem Haziran, Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarıdır. Karadeniz yayla tatiline doğa koşullarını da göz önünde bulundurarak bu aylarda çıkmanızı tavsiye deriz.

Doğu Karadeniz yayla tatiline çıktığınızda buraları mutlaka görmelisiniz

Doğu Karadeniz Bölgesi Kaçkar Dağları ve Karçal Dağlarına sahiptir. Bu doğal zenginlik bitki örtüsüne ve bölgedeki yaşam çeşitliliğine yansır. Yayla tatiline gittiğiniz yere yakın bölgelerdeki zenginliklerin de tadını çıkarmanızı öneririz.

Rize’ye gittiyseniz, Pokut Yaylası'nda kahve içebilir, Sal Yaylası’nda sac kavurma ve sütlaç yiyebilir, Gito Yaylası'nda Kaçkar manzarasında fotoğraf çektirebilirsiniz. Artvin’e gittiyseniz, Macahel'in tertemiz havasını teneffüs edebilir, Yusufeli'de bozkırın fotoğrafını çekebilir, Borçka'daki Karagöl’ü ziyaret edebilirsiniz. Eğer Trabzon'a gittiyseniz, Sümela Manastırı'nı ziyaret edebilirsiniz.

Doğu Karadeniz yayla tatilinde tadabileceğiniz yöresel yemekler

Karadeniz yayla tatilinde tadına bakacağınız bütün yemekler tamamen organik olacaktır. Bu kültürün içinde yayladaki otlardan yapılan sebze yemekleri, laz böreği, fasulye kavurması, mısır unundan yapılma helva, kurabiye, mısır ekmeği, hınkali, çağ kebap, döner, karalahana çorbası ve sarması, atom tatlısı, bal, armut pekmezi, silör, dağ çileği, fındık, beyaz mısır, üzüm, kestane, mantılar, et yemekleri, tereyağı ve daha nice lezzetler bulunuyor.

Trabzon’da kuymak ile muhlama, somun ekmeği, turşu kavurması, mısır ekmeği, kaygana, patates kavurması, Sürmene pidesi, Akçaabat köfte gibi lezzetleri tadabilirsiniz.
Rize'ye giderseniz, kuru fasulye, taze fasulye, hamsi tava, hamsili ekmek, mısır ekmeği, tereyağlı alabalık, karalahana kavurma, sütlaç, turşu kavurma, tereyağlı pilav, karalahana sarması, Rize kavurması, Laz böreği, çay, fındık gibi lezzetleri yerinde tadabilirsiniz.

Artvin'de ise sayısız çeşitlilikte meyvelerinden başlayarak somun ekmeğinden beyaz mısıra, peynir tavalamadan çaya, efsane dönerinden, bol tereyağlı sac sarmasına, mısır ekmeğinden haşlanmış mısıra kadar Laz ve Gürcü lezzetlerinin bütünleştiği bir kültürü deneyimleyebilirsiniz.

Karadeniz yayla tatili için en ideal noktalar: Rize, Trabzon, Artvin, Ordu

Yayla dendiği zaman herkesin aklına şüphesiz Karadeniz Bölgesi gelir.
Karadeniz Yaylaları imkanları ve popülerlikleri bakımından değerlendirildiğinde Uzungöl, Borçka, Yusufeli, Pokut, Ayder, Çamlıhemşin gibi seçenekler ilk sıralarda yer alır.

Doğu Karadeniz yayla tatili yazımızın devamında Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yayla tatili yapabileceğiniz en iyi tesis ve otelleri sizlerle paylaşacağız.

Karadeniz’in yıldızı: Ayder Yaylası / Rize

Ayder yaylası Rize'nin Çamlıhemşin ilçesinde yer alıyor. Hala köyünün yaylası olarak bilinen Ayder Yaylası 1350 mt yükseklikte bulunur. Yayla bünyesinde doğal kaplıca da mevcuttur. Yaz mevsiminde doğasıyla büyüleyen bölge, kışın Kardan Adam Festivali ve Laz board yapılarak değerlendirilir. Her türlü araç ile ulaşımın kolay olduğu Ayder Yaylası fotoğraf sanatçılarının da uğrak mekanıdır.

Rize’de sizler için seçtiğimiz uygun fiyatlı yayla otelleri

Babillon Hotel & Spa & Restaurant

Mcora Tatil Köyü

Ayder Yaylası ve Çamlıhemşin’de sizler için seçtiğimiz uygun fiyatlı yayla otelleri

Ayder Doga Resort Hotel

Hosdere Suit

Ayder Hasimoglu Hotel

Ayderoom Hotel

Trabzon’un yeşil cenneti Uzungöl

Trabzon'daki Uzungöl yaylaları, deniz seviyesinden 1090 metre yüksekliktedir. Dereleri, gölleri, paraşüt sporcuları ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Uzungöl bir heyelan set gölüdür. Dağdan yuvarlanan kayaların Haldizen deresinin önünü kapatması ile oluşmuştur. Bölgedeki ahşap evler günümüzde otel olarak hizmete alınmıştır. Gölden yansıyan büyüleyici manzara her yıl hem yurt içi hem de yurt dışından gelen misafirlerini mest ediyor.

Trabzon’da sizler için seçtiğimiz uygun fiyatlı yayla otelleri

Unifor Hotels

Sera Lake Resort Hotel Spa & Aparts

Uzungöl ve Çaykara’da sizler için seçtiğimiz uygun fiyatlı yayla otelleri

Golden Inn Hotel

Elif Inan Hotel

Ilhan Kardesler Apart Hotel

Hancioglu Orman Evleri ve Hotel

Ordu’da yayla tatili yapabileceğiniz şehirlerimizden

Ordu, yemyeşil doğası, menderesleri, şelaleleri ve doğal gölleri içinde bulunduran yaylarıyla ziyaretçilerin ilgisini çekiyor. Tertemiz doğasıyla cezbeden yaylalar 4 mevsim misafirlerini ağırlıyor.
Ordu'nun en meşhur yaylaları Çambaşı, Perşembe, Keyfalan yaylası olarak sıralanabilir.

Ordu’da sizler için seçtiğimiz uygun fiyatlı yayla otelleri

Fatsa Thermal & Spa Hotel

Artvin yaylaları da ziyaretçilerini bekliyor

Oksijeni bol havası ve yeşilin her tonunu bulabileceğiniz Artvin yaylaları, unutulmaz bir yayla tatili deneyimi yaşamak isteyenlerin uğrak mekanlarından.

Artvin'de doğal güzellikleri ile ön plana çıkan yaylalar, Maçahel Yaylası, Mersivan Yaylası, Sahara Yaylası, Bilbilan Yaylası, Arsiyan Yaylası olarak ön plana çıkıyor.

Artvin’de sizler için seçtiğimiz uygun fiyatlı yayla otelleri

Agara Pansiyon

Bu yazımızda Yasemin.com okurlarımıza Karadeniz Bölgesindeki yayla tatili avantajlarından bahsettik. Aileniz ve tüm sevdiklerinizle Tatile çıkarken HalalBooking ayrıcalıklarından faydalanabilirsiniz.

ETİKETLER

Gülşah Kerimoğlu Yasemin.com - Şef Editör
Yasemin - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı. Burada pek çok özel habere imza attı, kategori bazında SEO içerikler oluşturdu. 2023 yılında Yasemin.com'da Şef Editör olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0