OceanGate şirketi kimin, ne zaman kuruldu? OceanGate biletleri ne kadar?

OceanGate Expeditions, beş kişiye mezar olan Titan denizaltısı kazasının ardından yeniden Kuzey Atlantik Okyanusu'nda yer alan Titanik'in enkazına seferler düzenlemek için harekete geçti. 2024 tur planı için bilet satışlarını başlatan şirket hakkında detaylar ise pek çok kullanıcı tarafından merak konusu haline geldi. Peki OceanGate şirketi kimin, ne zaman kuruldu? OceanGate biletleri ne kadar? İşte detaylar...

Kuzey Atlantik Okyanusu'nda yer alan Titanik'in enkazını yakından görmek isteyen İngiliz milyarder Hamish Harding (58), Fransız kaşif Paul-Henry Nargeolet (77), OceanGate Expeditions'ın CEO'su ve kurucusu Stockton Rush, Pakistan asıllı İngiliz iş adamı Shahzada Dawood (48) ve oğlu Suleman Dawood, geçtiğimiz haftalarda OceanGate Expeditions şirketine ait olan Titan denizaltısı aracılığıyla düzenlenen turlara katılmıştı. 

OceanGate enkazı

OceanGate enkazı

18 Haziran 2023'te Titanik gemi enkazı alanına yapılan bu riskli yolculuk sırasında, Titan denizaltısı ile bağlantı koptu ve 5 milyarderden uzun bir süre haber alınamadı. Arama-kurtarma çalışmalarının ardından denizaltı aracı Titanik enkazının yakınlarında bulundu. 

OceanGate Titan denizaltı

OceanGate Titan denizaltı

Denizaltının içindeki beş kişinin de basınç kaybından dolayı içe doğru patlama sonucu yaşamlarını yitirdikleri öğrenildi. Yaşanan facianın ardından birçok kişi OceanGate Expeditions şirketinin kime ait olduğunu ve bilet fiyatlarının ne kadar olduğunu araştırmaya başladı. İşte detaylar...

OceanGate hakkında bilgiler

OceanGate hakkında bilgiler

OCEANGATE ŞİRKETİ KİMİN, NE ZAMAN KURULDU?

OceanGate Inc., Everett, 2009 yılında (18 haziranda hayatını kaybeden) Stockton Rush tarafından kurulmuştur. Washington'da faaliyet gösteren özel bir ABD şirketi olan OceanGate, 2021 yılında Titan dalgıç aracıyla Titanik gemi enkazına ziyaretçi götürmeye başladı.

OCEANGATE BİLET FİYATLARI NE KADAR?

Tüm dünyada büyük yankı uyandıran ve 5 kişinin ölümüne neden olan olay sonrası Titanik'e denizaltı turları düzenleyen OceanGate şirketi tekrar bilet satışlarına başladı. 

OceanGate bilet fiyatları

OceanGate bilet fiyatları

12-20 Haziran ve 21-29 Haziran 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan iki sefer için bilet satışlarına başlayan şirketin bu hamlesi tepki çekse de 250 bin dolar karşılığında bu yolculuğa katılmak isteyen birçok kişinin olduğu öğrenildi.

OceanGate şirketi

OceanGate şirketi

Hamilelikte yolculuğa çıkılır mı? Hamilelikte yolculuk ne zaman tehlikeli?

İLİŞKİLİ HABER

Hamilelikte yolculuğa çıkılır mı? Hamilelikte yolculuk ne zaman tehlikeli?
Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0