İzmir’de Alkolsüz Konseptte Ayrıcalıklı Tatil Fırsatı

Ege’nin tatil cenneti olarak bilinen İzmir, sadece genel anlamda bir tatil sunmayıp muhafazakâr kesimlere hitap eden konseptleri ile de son yıllarda öne çıkıyor.

İzmir, tarihi zenginlikleri, doğal güzellikleri, koyları ile Ege'nin incisi konumundadır. Ayrıca yerli ve yabancı turistlerin en çok görmek istediği kentlerimizden biridir. Her yıl binlerce tatilci İzmir’in çeşitli otellerinde konaklayıp tarihi ve doğal güzelliklerini keşfeder. Otel seçimi konusu burada ön plana çıkıyor. Yani İzmir'e gelen İslami görüşe sahip ailelerin konaklayabileceği ve tesettürlü bayanlara çeşitli imkânlar sunan oteller burada önem kazanıyor.


 İzmir, son yıllarda açılan İslami oteller bakımından oldukça dikkat çekmektedir. Şehre gelen muhafazakâr görüşlü ailelerin seçtiği bu oteller İslami tatil konseptinde hizmet veren alkolsüz otellerdir. Erkek ve kadınlar için ayrı havuzları olan, tesettürlü kadınların ve bu görüşteki erkeklerin rahatça tatil yapabilecekleri bu tesislerde tüketilen ürünler de helal sertifikasına sahiptir.

 İzmir’deki  helal tatil fırsatlarını HalalBooking ayrıcalıklarıyla inceleyebilirsiniz.

Bu otellerde ayrıca, odalarda kıble yönünü gösteren işaretler, tesbih ve seccade bulunduğu gibi tesislerde misafirlerin ibadet edebilecekleri mescitler de mevcuttur.

Tesislerin masaj salonlarında kadınlarla kadın görevliler erkeklerle de erkek görevliler ilgilenir. Bu otellerde ailelerin birlikte vakit geçirebilmeleri için özel alanlar da yer alır.

Alkolsüz otel neleri kapsar?

Alkolsüz otel, dini hassasiyetlerine önem veren kişilerin tercih sebebi olan usulde hizmet veren otellerdir.  Genel alanlardan yemekhanelerine, spa merkezlerinden havuzlarına kadar kadın ve erkekler ayrı hizmet alır ve İslami anlayış hâkimdir. Bu tesislerde haram hayvanların etleri ve ürünleri yemeklerde kullanılmazken, alkol ürünlerinin ikramı ve satışı kesinlikle yasaktır.

İzmir’de gezilecek en iyi 10 yer    

İzmir’de tatil yaparken gezebileceğiniz tarihi ve turistik olarak ön plana çıkan yerler şu şekilde sıralanabilir;

Efes Antik Kent, Teos Antik Kenti, Asklepion, Bergama Müzesi, Siren Kayalıkları, Kemeraltı Çarşısı, Fuar İzmir, Konak Saat Kulesi, Kızıl Avlu, Tarihi Asansör.


İzmir’in diğer önemli tarihi ve doğal güzelliklerinden bazıları ise şöyle;  

Gölcük, Nazar Köy, Bademli Köyü, İnciraltı Kent Ormanı, Homeros Vadisi, Allianoi Antik Kenti, Kemeraltı Çarşısı, Saat Kulesi, Şirince Köyü, İzmir Kuş Cenneti, Agora Açık Hava Müzesi, Foça Su Kemeri.

İzmir’de en çok turist ağırlayan tatil beldeleri

İzmir’de tatilcilerin tercih ettiği bütün beldeler birer tatil cenneti olarak adlandırılabilir. Her türlü konaklama imkânına sahip bu beldelerde eksiksiz bir tatil geçirip stres atmak mümkündür.

İşte İzmir’in en önde gelen tatil beldeleri; Çeşme, Alaçatı, Sığacık, Urla, Yeni ve Eski Foça, Dikili, Gümüldür, Çandarlı, Özdere, Ürkmez, Şakran.

Çocuklu aileler için İzmir’de yapılabilecek aktiviteler

Akvaryum 

Bayraklı’daki Akvaryum, her yaştan çocuğun ilgisini çekebilecek bir ortam sunuyor.   

Uzay Kampı                      

Türkiye’deki ilk ve tek uzay kampı olma özelliğine sahip alan, Gaziemir’de yer alıyor.

Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi 

Çeşitli ülkelerin kültürleriyle ilgili bilgiler veren serginin yer aldığı Uluslararası Çocuk Şenliği Kültür Evi de Gaziemir’de

Oyun ve Oyuncak Müzesi 

Her yaş grubuna hitap eden müze, İzmir’in Konak ilçesinde bulunuyor.

Tay Park 

Karşıyaka’da bulunan Tay Park’ta, çocuğunuz evcil hayvanlarla vakit geçirebilir, uzman kontrolünde at binme deneyimi yaşayabilir.

İzmir’de yapılabilecek sporlar      

İzmir’e giden spor tutkunu tatilciler birçok seçeneğe sahiptir.

Su Sporları 

İzmir Ege Denizi kıyında olduğundan su sporları meraklıları için oldukça idealdir.

Özellikle Çeşme’de sörf ve yelken sporları, Foça, Çeşme, Urla,  Karaburun, Selçuk, Seferihisar ve Dikili koylarında dalış  yapabilirsiniz. 

Bisiklet 

İzmir’de hem şehirde hem de doğada bisiklete binme keyfi yaşayabilirsiniz.

Ekstrem Sporlar 

İzmir’in dağlarını, gür ormanlarını ve masmavi denizini yamaç paraşütü yaparak gökyüzünden izleyebilirsiniz.    

İzmir’in en çok tercih edilen plajları 

Deniz, kum, güneş tatili denince akla en başta İzmir plajları gelir. İşte İzmir’in berrak denizi ve inci gibi kumlarıyla ünlü en gözde plajları:

Ayayorgi Koyu Plajı, Eski Foça Halk Plajı, Altınkum Plajı, Karaburun Akvaryum Plajı, Dalyan Kocakarı Plajı, Çeşme Ilıca Plajı, Dikili Halk Plajı

İzmir’de Konaklayabileceğiniz En Iyi Otel Ve Tesisler

İzmir’e eşsiz bir tatil deneyimi için gittiğinizde konaklayabileceğiniz en iyi tesisleri sizler için derledik.

İzmir'in gözde tatil beldesi Sığacık'ta yer alan Royal Teos Thermal Resort Clinic & Spa otel, termal su kaynaklarına sahip bir termal oteldir. Misafirlerine helal, her şey dahil ve alkolsüz konseptte hizmet vermektedir.

Termal suyunun yanında otel içinde sağlık merkezi de bulunur.

Kaynak çıkışında 56 derece sıcaklığındaki kaynak suyu litrede 20.000mg mineral içeriğine sahiptir. Tesisteki şifalı sular misafirlerinin bedensel ve ruhsal olarak yenilenmesine yardımcı olur.

Tesiste kadınlara özel çok sayıda olanak mevcut. Bunların arasında tamamen korunaklı açık ve kapalı yüzme havuzları, tamamen korunaklı plaj ve güneşlenme alanı, spa merkezi, sauna, buhar banyosu, Türk hamamı, spa küveti/jakuzi, fitness, masaj, tuz odası bulunuyor. Ayrıca erkeklere özel korunaklı alanda 3 adet yüzme havuzu ve spa merkezi hizmet veriyor. Plaj alanlarında kafe, mescit gibi olanaklarla gün boyunca Ege’nin muhteşem denizinin keyfini çıkarabilirsiniz.

 

İzmir’in Selçuk bölgesinde yer alan otel helal sertifikalı yiyecekler ve alkolsüz olarak hizmet vermektedir. Kadınlara özel tamamen korunaklı alanlara da sahip olan tesis, Türkiye’nin en uzun plajlarından olan Pamucak Plajı’nda yer almaktadır.

İzmir’in Menderes bölgesinde yer alan bu otel, helal konseptte hizmet vermektedir ve kadınlara tamamen korunaklı açık havuz hizmeti vardır. Ayrıca plajında tesettür mayo ile denize girilebiliyor.


Çeşme’nin merkezinde konumlanan bu tesis, tam anlamıyla muhafazakâr konsepte sahiptir. Kadınlara özel korunaklı alanlarıyla ön plana çıkan otel, muhteşem bir Ege Denizi manzarası da sunuyor.

Bu içeriğimizde Yasemin.com okurlarımıza İzmir’i ve helal tatil yapılabilecek en güzel otelleri anlattık. Aileniz ve sevdiklerinizle tatile çıkarken HalalBooking ayrıcalıklarından faydalanmayı unutmayın.

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0