2023 Eylül ayında vizyona girecek filmler nelerdir? Bu hafta hangi filmler vizyona girecek?

Dram, komedi, animasyon ve aksiyon türüne kadar pek çok filmin vizyona girdiği eylül ayıyla beraber sinema tutkunları arama motorlarında hızla araştırma yapmaya başladı. Özellikle sonbahar mevsiminin davetkar çağrısına sessiz kalmayan izleyenler, her zevke ve her yaş grubuna hitap eden yepyeni yapımlara yoğun ilgi gösteriyor. Peki eylül ayında vizyona giren filmler nelerdir? İşte 2023 eylül ayının filmleri...

Yaz aylarının kavurucu sıcaklarına veda ettiğimiz sonbahar mevsimiyle beraber doğanın yeniden uyanışa geçtiği huzur dolu günlere 'merhaba' diyoruz. Yeşilin kırmızıya doğru yolculuğuna eşlik eden bu güzel mevsim, yenilenmenin ve içsel dinginliğin sembolü haline geliyor. Kendimizle vakit geçirmek için eşsiz fırsatlar sunan eylül ayında, birbirinden güzel aktivitelere şans verebiliriz. Kimi zaman doğa yürüyüşleri, kimi zaman bisiklet rotaları kimi zaman da tarihin tozlu sayfalarına ışık tutan müze gezileri bu noktada harika seçenekler oluşturuyor. Ancak siz çok yorulmadan, birkaç saatliğine de olsa bambaşka dünyaları keşfedebileceğiniz etkinlikler yapmak istiyorsanız soluğu sinema salonlarında alabilirsiniz. Gelin, eylül ayında vizyona giren en güzel yapımlara birlikte göz atalım.

2023 EYLÜL AYINDA VİZYONA GİREN FİLMLER NELERDİR? BU HAFTA VİZYONDA NE VAR?

  • YÜZÜKLERİN EFENDİSİ: İKİ KULE / YÜZÜKLERİN EFENDİSİ: KRALIN DÖNÜŞÜ / YÜZÜKLERİN EFENDİSİ: YÜZÜK KARDEŞLİĞİ

VİZYON TARİHİ: 22.09.2023

Fantastik edebiyat serisinin en güzel uyarlamalarından biri olan "Yüzüklerin Efendisi" serisi "Yüzüklerin Efendisi: Yüzük Kardeşliği (2001)", "Yüzüklerin Efendisi: İki Kule (2002)", "Yüzüklerin Efendisi: Kralın Dönüşü (2003)" şeklindeki üçlemesiyle her sinemaseverin favori filmleri arasında yer almaktadır. Tüm dünyada hala en çok izlenen yapımlar arasında yer alan seriyi sinema salonlarında izleme fırsatı elde edemediyseniz hiç üzülmeyin! Orta Dünyanın en özel yansıması olan bu seri 22 eylül tarihinden itibaren sinema salonlarında yeniden izleyenlerle buluşacak.

  • ADALET 3

Adalet 3 film afişi

Adalet 3 film afişi

VİZYON TARİHİ: 01.09.2023

SÜRE: 109 DAKİKA

TÜR: AKSİYON

2018 yapımı 'Adalet 2'nin devam filmi olan "Adalet 3", aksiyon tutkunları için tek solukta izlenebilecek harika bir seçenek olarak karşımıza çıkıyor. Başrollerinde Denzel Washington, Dakota Fanning ve Eugenio Mastrandrea'nın yer aldığı başarılı yapımda bir hükümet suikastçısı olarak hayatından vazgeçtiğinden beri, geçmişte yaptığı korkunç şeyler yüzünden kendini affetmek için mücadele eden Robert McCall'ın maceralarına ışık tutuluyor. 

Adalet 3 filminden kareler

Adalet 3 filminden kareler

Her zaman ezilenlerin yanında olup adaleti aramakta teselli bulan McCall, Güney İtalya'da bir şekilde kendini evinde bulup, yeni arkadaşlarının yerel mafyaların kontrolü altında olduğunu fark eder ve bu mafyaya karşı zorlu bir savaşa girer. Her sahnesinde heyecan dolu dakikalara yer verilen yapım, sinemaseverlere 1 saat 49 dakikalık bir maceraya eşlik etme imkanı tanıyor.

  • YILDIZ TOZU

Yıldız Tozu film afişi

Yıldız Tozu film afişi

VİZYON TARİHİ: 22.09.2023

SÜRE: 105 DAKİKA

TÜR: AİLE

Yönetmen koltuğunda Ahmet Sönmez'in oturduğu ve Mustafa Kutlu'nun eserinden uyarlanan "Yıldız Tozu", küçük bir kasabada, kardeşini kaybetme korkusuyla karşı karşıya kalan bir çocuğun duygu dolu öyküsünü sinema tutkunlarıyla buluşturuyor. Süleyman Biçen, Toprak Can Adıgüzel, Berat Çağan'ın başrollerinde yer aldığı yapım, aile ilişkilerinin ve kardeşlik bağının önemine vurgu yapıyor.

Yıldız Tozu filminden kareler

Yıldız Tozu filminden kareler

Bir çocuğun yüreğinden dünyanın nasıl göründüğüne yakından şahitlik edebileceğiniz bu filmle beraber kalbinizde umut yeşermesine fırsat verebilirsiniz.

  • HARRY POTTER VE FELSEFE TAŞI / HARRY POTTER VE SIRLAR ODASI / HARRY POTTER VE AZKABAN TUTSAĞI 

VİZYON TARİHİ: 08.09.2023

Dünya sinemasının en çok izlenen ve en sevilen serilerinden biri olan "Harry Potter", her filmiyle dünya çapında büyük yankı uyandırdı. Daniel Radcliffe'ın oynadığı Harry Potter karakterinin yıllar içerisinde yaşadığı macera dolu öykülere ışık tutan seri, günümüzde de yoğun ilgi görmeye devam ediyor. Bu ilgiye kayıtsız kalmayarak yeniden beyaz perdede izleyenlerle buluşan Harry Potter serisi, daha önce sinema salonlarında seriyi izleyememiş olanlara kaçırılmaz bir fırsat sunuyor. Eğer siz de Harry Potter'ın maceralarına bir kez daha şahitlik etmek isterseniz "Harry Potter ve Felsefe Taşı", "Harry Potter ve Sırlar Odası" ve "Harry Potter ve Azkaban Tutsağı" filmleri için bu ay sinema salonlarının yolunu tutabilirsiniz.

  • HIRÇIN

Hırçın film afişi

Hırçın film afişi

VİZYON TARİHİ: 01.09.2023

SÜRE: 84 DAKİKA

TÜR: DRAM

Ergenlik yıllarından beri klip yönetmenliği yapan Charlotte Regan'ın ilk uzun metrajlı filmi olan "Hırçın", annesinin ölümünden sonra Londra’daki evinde tek başına yaşamaya başlayan Georgie'nin yıllardır görüşmediği ve babası olduğunu iddia ettiği bir adamla yollarının kesişmesini izleyenlerle buluşturuyor. Arkadaşı Ali ile birlikte evini ve dünyasını yaşama sevinciyle doldurmayı başaran Georgie, babasıyla karşılaşınca hayatı bir anda bambaşka bir hale bürünecektir. 

Hırçın filminden kareler

Hırçın filminden kareler

Canlı, sıcak, neşeli, esprili, yaratıcı, tatlı, duygu dolu bir baba-kız hikayesi olan yapımın başrollerinde Alin Uzun, Harris Dickinson ve Lola Campbell yer alıyor. Eğer iç ısıtan, sıcacık bir filmle gününüzü neşelendirmek istiyorsanız bu yapıma mutlaka göz atmalısınız.

  • KOCAMI KİM ÖLDÜRÜR?

Kocamı Kim Öldürür film afişi

Kocamı Kim Öldürür film afişi

VİZYON TARİHİ: 22.09.2023

SÜRE: 100 DAKİKA

TÜR: KOMEDİ

Aleyna Solaker, Hayrettin Karaoğuz, Burak Satıbol'un başrollerini paylaştığı "Kocamı Kim Öldürür" komedi türündeki yapımlardan hoşlananlar için harika bir seçenek sunuyor. Kahkahalarınızın eksik olmayacağı yapım, girdiği işlerde bir türlü başarıyı yakalayamayan Merve'nin varlıklı bir yaşam sürmek için bir servet evliliği yapmasını ve ardından olanları konu ediniyor.

Kocamı Kim Öldürür film afişi

Kocamı Kim Öldürür film afişi

Bir gün başkasına aşık olan Merve, aşk ve para konusunda bir seçim yapmak istememektedir. Ancak yaptığı evlilik sözleşmesi nedeniyle de çaresiz kalmıştır. Merve için tek bir yol vardır o da kocasını öldürmek. İşte olaylar burada karışacaktır...

  • CEHENNEM MELEKLERİ 4

Cehennem Melekleri 4 film afişi

Cehennem Melekleri 4 film afişi

VİZYON TARİHİ: 22.09.2023

SÜRE: 103 DAKİKA

TÜR: AKSİYON

Jason Statham, Sylvester Stallone, 50 Cent, Dolph Lundgren ve Megan Fox gibi dünyaca ünlü yıldızları bir araya getiren "Cehennem Melekleri 4", sürükleyici hikayesi ve dev oyuncu kadrosuyla eylül ayına damga vurmaya hazırlanıyor. 

Yüksek bütçesi ve güçlü kadrosuyla 2023 yılının en çok beklenen aksiyon filmleri arasında yer alan serinin 4. filminde efsane ekip yepyeni ve zorlu bir görev için yeniden el ele veriyor. Deniz açıklarında bulunan bir nükleer füze gemisinin teröristlerce ele geçirilmesi sonucu başlatılan operasyonu konu edinen yapımın yönetmen koltuğunda ise Scott Waugh oturuyor. 9 yıl aradan sonra bomba gibi dönmeye hazırlanan yapım mutlaka listenizde yer almalı!

  • KÜÇÜK ALLEN VE GALAKSİ YOLCUSU

Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu film afişi

Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu film afişi

VİZYON TARİHİ: 08.09.2023

SÜRE: 85 DAKİKA

TÜR: ANİMASYON

Hem çocuklar hem de içindeki çocuğu unutmayanlar için harika bir yapım olan "Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu", heyecan dolu bir macerayı beyaz perdede izleyenlerle buluşturuyor. Amalie Naesby Fick'in yönetmenliğini üstlendiği yapımda küçük Allen babası ile yeni bir kasabaya taşınır.

Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu filminden kareler

Küçük Allen ve Galaksi Yolcusu filminden kareler

Allen, yeni arkadaşlıklar kurmanın hayalini kurarken birdenbire yaşlı ve UFO takıntılı komşusu için anten görevi görmeye başlar. Uzaylı bir kız olan Britney ise dünyaya düşer ve Küçük Allen ile tanışır. Britney'in galaksisine dönmesine yardım etmeye çalışan Allen, bu zorlu görevde hayallerin ötesinde bir maceraya atılacaktır.

  • BÜYÜK FELAKET: ASİT YAĞMURU

Büyük Felaket Asit Yağmuru film afişi

Büyük Felaket Asit Yağmuru film afişi

VİZYON TARİHİ: 22.09.2023

SÜRE: 90 DAKİKA

TÜR: DRAM

Senaristliğini ve yönetmenliğini Just Philippot’un üstlendiği "Büyük Felaket: Asit Yağmuru" filmi uğursuz bir bulutun geçtiği yerleri asit yağmuruna maruz bırakmasıyla bu felaketten kaçmanın yollarını arayan bir ailenin zorlu mücadelesine ışık tutuyor. Latin Amerika’dan Fransa’ya, dünyanın dört bir yanına dağılan asit yağmurlarının sebep olduğu panik ve kaosun içerisinde hayatta kalmak için güvenli bir yer bulmak zorunda olan aile ölüm kalım savaşı verecektir.

Büyük Felaket: Asit Yağmuru filminden kareler

Büyük Felaket: Asit Yağmuru filminden kareler

  • PARA AVI

Para Avı film afişi

Para Avı film afişi

VİZYON TARİHİ: 01.09.2023

SÜRE: 92 DAKİKA

TÜR: AKSİYON

Ari Novak imzalı aksiyon filmi "Para Avı", bir grup teröristin, uçak kazasında kaybolan 100 milyon doların peşine düşmesini konu alıyor. Kazanın olduğu yere yakın bir yerde olan bitenden habersiz bir kadın ve bir erkek geyik avına çıktığı esnada bir anda çantanın bulunduğu yeri keşfeder. 100 milyonun olduğu çantayı gizlice alan ikili, artık teröristlerin bir numaralı hedefidir. Xian Mikol, Rachel Cook, Rib Hillis'ın başrollerinde yer aldığı ABD yapımı film, her sahnesiyle izleyenleri ekran başına kilitleyecek.

İYİ SEYİRLER!

Nursena Akbaba Yasemin.com - Editör
Yasemin - Nursena Akbaba

Editör Hakkında

1997 yılında İstanbul'da dünyaya geldi. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladıktan sonra 2019 yılında Sakarya Üniversitesi Gazetecilik Bölümü'nden mezun oldu. 2018 yılında Hürriyet Gazetesi ve 2019 yılında TRT'de stajlarını tamamladı. 2021 yılından itibaren Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com'da İçerik Editörü olarak görev yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0