Filenin Sultanları'ndan müthiş başarı: Namağlup Avrupa şampiyonu oldu! Başkan Erdoğan'dan...

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2023 CEV Avrupa Şampiyonası finalinde Sırbistan'ı mağlup ederek namağlup Avrupa şampiyonu oldu. Filenin Sultanları'nın büyük başarısı dünya basında büyük yer alırken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan da tebrik mesajı gecikmedi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Filenin Sultanları olarak da anılan A Milli Kadın Voleybol Takımı, Avrupa Şampiyonası'nda yoluna namağlup devam etti. Filenin Sultanları dün akşam şampiyonluk için Sırbistan ile karşı karşıya geldi. Girdikleri her mücadelede büyük başarı elde ederek namağlup bir şekilde ayrılan milli takım Sırbistan'ı da 3-2 yenerek namağlup Avrupa şampiyonu oldu. Tarihinde 3. kez finale yükselen A Milli Kadın Voleybol Takımı kupayı kazanarak ilk kez Avrupa Şampiyonu oldu.

DÜNYA BASININDA BÜYÜK SES GETİRDİ

Milli takım, FIVB Milletler Ligi'nin ardından Avrupa Şampiyonası'nda da tarihinde ilk kez şampiyonluğa ulaştı. Maçı, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak da salonda izledi. Getirdiği şampiyonlukla ülkede ve dünya basınında büyük yankı uyandıran milli takıma art arda tebrik mesajları yağdı. Belçika'nın başkenti Brüksel'deki Paleis 12 Salonu'nda oynanan final mücadelesinde rakibini 25-27, 25-21, 22-25, 25-22 ve 15-13'lük setlerle 3-2 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, organizasyon tarihinde ilk kez şampiyon oldu. 4 yıl önce Sırbistan'a finalde kaybeden milli takım bu zaferle rakibinden 2019'un rövanşını da alarak bu kez kupaya kavuştu.

Filenin Sultanları

Filenin Sultanları

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞANDAN TEBRİK MESAJI

Başkan Recep Tayyip Erdoğan sosyal medya üzerinden bir tebrik mesajı paylaştı. Erdoğan tebrik mesajında "023 CEV Avrupa Şampiyonu olarak hepimize büyük bir gurur yaşatan A Millî Kadın Voleybol Takımımızı, Filenin Sultanları'nı canıgönülden tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan da yayınladığı mesajla Filenin Sultanları'nı tebrik etti.

Nurgül Yeşilçay şampiyonluk coşkusunu işte böyle gösterdi! "Bayılıyorum size"

İLİŞKİLİ HABER

Nurgül Yeşilçay şampiyonluk coşkusunu işte böyle gösterdi! "Bayılıyorum size"

ETİKETLER

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0