Kadına şiddeti konu alan serçenin gözyaşı 20 ekimde sinemalarda!

Bugüne kadar kadına şiddet konusuna dikkat çeken en büyük prodüksiyon olan "Serçenin Gözyaşı" Filmi’nin merakla beklenen ikinci teaser'ı yayınlandı. toplum dışına itilen kadınların dramını beyazperdeye yansıtan “Serçenin Gözyaşı” Filmi, 20 Ekim 2023'te sinemaseverlerle buluşacak.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Kısa sürede ilgi odağı olan ve dikkat çeken Serçenin Gözyaşı, yeni teaserı da, ilki gibi kısa sürede ilgi odağı oldu. Sarsıcı sahnelerin bulunduğu ve kadına şiddeti anlatan "Serçenin Gözyaşları",  Ezilen, şiddete uğrayan, taciz edilen, öldürülen, ön yargılar nedeniyle toplum dışına itilen kadınların konusunu ele alması ve yansıtmasıyla dikkat çekti. İkinci tanıtımıyla da izleyicilerden tam puan alan serçenin gözyaşları filmi, oyuncu kadrosu göz doldururken müzikleri ve sarsıcı sahnelerine övgüler yağdı. 

 
"ARTIK SUSMA! KONUŞMAN LAZIM!"
 
Gazeteci Ali Eyüboğlu'nun gerçek bir yaşam öyküsünden kaleme aldığı çarpıcı hikaye, aynı zamanda bir "umut" hikayesi. Yaşadıkları ne olursa olsun kadınların isteyince neler yapabileceğini etkileyici bir dille anlatan filmin kadınlara mesajı da net: "Artık susma! Konuşman lazım!"

SİNEMADA KADINLARDAN TAM BİR "GÜÇ BİRLİĞİ"!
 
"Serçenin Gözyaşı", aynı zamanda kadınların sinemada "güç birliği" yaptığı bir çalışma. Kadın oyuncular, kamera arkasında onlarca kadının yanı sıra yapımcılığını Reborn TV/Çağla Başak Çobanoğlu, yönetmenliğini Aysun Akyüz Mehdiabbas’ın üstlendiği filmin senaryosunu "Altın Kalem" ödüllü yazar Şengül Boybaş yazdı, müzikler ise sanat dünyasının yakından tanıdığı Zeynep Alasya'ya ait. "Serçenin Gözyaşı"nın psikolojik danışmanlığını da uzman psikolog Yelda Başaran yaptı. 

YEŞİM SALKIM AVUKAT, TAMER KARADAĞLI HAKİM ROLÜNDE
 
Sinemada kadına şiddeti konu alan en önemli eserlerden biri olarak Türk sinema tarihine geçecek "Serçenin Gözyaşı"nda, ünlü sanatçı Yeşim Salkım avukat rolünü canlandırıyor. Filme, Devlet Tiyatroları Genel Müdürü Tamer Karadağlı hakim rolüyle, usta gazeteci, televizyoncu Özlem Gürses de sunucu olarak konuk oluyor.

ÖLDÜRÜLEN KADINLARA SAYGI DURUŞU NİTELİĞİNİ TAŞIYOR
 
Film, kadına yönelik şiddete karşı farkındalık oluşturmayı hedefliyor. "Serçenin Gözyaşı"nın hikâyesi 70’li yıllarda başlıyor ve o yıllardan günümüze Türkiye’nin bir panoramasını sunuyor. Yapım, öldürülen kadınlara saygı duruşu niteliği taşıyor. 

ETİKETLER

Betül Fırat Yasemin.com - Editör
Yasemin - Betül Fırat

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca fotoğrafçılık ve sosyal medya alanlarında görev aldıktan sonra internet haberciliğine başladı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com sitesinde Editör olarak görev devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0