Ünlü güzellik uzmanı hakkında ajanlık iddiası! "Rus ajanı" çıktı

Uzun zamandır İngiltere'de güzellik uzmanı olarak çalışan Vanya Gaberova, "Rus ajanı" olduğu iddiası ile gözaltına alındı. Alanında büyük başarılara imza atan ve ödüller alan güzellik uzmanı hakkında ortaya atılan iddialar ortalığı karıştırdı.

İngiltere'nin başkenti olan Londra'da, Rus casusluk şebekesi ile ilgili yürütülen soruşmada beklemedik bir sonuçla karşılaşıldı. Metropol Polisi ve MI5 tarafından yürütülen ortak soruşturmada beş kişinin Rusya ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için casusluk yaparak yakalandığı açıklandı. Yakalanan isimler arasında kariyeri boyunca birçok başarıya imza atan Bulgaristanlı ünlü güzellik uzmanı Vanya Gaberova'nın da yer alması herkesi şaşkınlığa uğrattı. İddialara göre İngiltere'deki güvenlik soruşturması kapsamında tutuklanan güzellik uzmanı devlet sırlarını ele geçirmeye çalışmakla suçlanıyor.

Vanya Gaberova

Vanya Gaberova

ÇOK SAYIDA ÖDÜL KAZANDI!

Yaşadığı bölgede "yetenekli bir güzellik uzmanı" olarak bilinen ve elde ettiği hassas bilgileri üyesi olduğu gizli istihbarat ağı aracılığıyla Rusya’ya aktarmakla suçlanan Gaberova "Pretty Woman" isimli güzellik firmasının sahibi olarak biliniyordu. 29 yaşındaki Gaberova’nın özellikle kirpik bakımı üzerine verdiği eğitimlerle İngiltere, Bulgaristan ve Rusya’da birçok ödül kazandığı da ortaya çıktı.

Ünlü güzellik uzmanı hakkında ajanlık iddiası

Ünlü güzellik uzmanı hakkında ajanlık iddiası

"DEVLETİN GÜVENLİĞİNE VE ÇIKARLARINA..."

Üç erkek ve iki kadının yer aldığı ekip, Ağustos 2020 ile 2023 Şubat ayları arasında "devletin güvenliğine ve çıkarlarına zarar verecek bir amaçla düşmana yararlı bilgi toplamak için komplo kurmakla" suçlandı. Gaberova'nın yanı sıra Orlin Russev, Bizer Cambazov, Katrin İvanova ve İvan Stoyanov'in de içinde bulunduğu grubun sahte belge bulundurmakla suçlandığı belirtildi. Şüpheliler gelecek hafta ise mahkemeye çıkacak.

Ünlü güzellik uzmanı Rus ajanı çıktı

Ünlü güzellik uzmanı Rus ajanı çıktı

Erkek arkadaşı Ivan Stoyanov ile birlikte kefaletle serbest bırakılan Gaberova'nın sahip olduğu güzellik salonunun komşularının, güzellik uzmanı için "çok nazik ve kibar" bir kişi olduğunu ifade ettikleri söyleniyor.

Gaberova

Gaberova

Düğünde herkesi ağlatan damattan aşk hikayesi! "Herkes ayrılın diyordu"

İLİŞKİLİ HABER

Düğünde herkesi ağlatan damattan aşk hikayesi! "Herkes ayrılın diyordu"

ETİKETLER

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0