Şileli kadınların alın teri: Şile'nin bereketi

Şile Belediyesi, Dünya Kadın Çiftçiler Günü’nü Şile Yeryüzü Pazarı’nda düzenlenen mütavazi bir etkinlikle kutladı.

Dünya Kadın Çiftçiler Günü’ne özel kadınların tarımsal üretimdeki katkılarını vurgulamak amacıyla Şile Yeryüzü Pazarı'nda düzenlenen renkli etkinliğe Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın katılımıyla  beraberindeki heyetle  kadın çiftçilerin doğal el ürünleri ve yöresel lezzetlerini birlikte tattılar. Doğal ve yerel ürünleriyle Şile halkının  ve doğal ürünler pazarının ziyaretçilerin gözdesi olan Şile Yeryüzü Pazarı, düzenlenen etkinlikte gastronomi meraklılarını bir araya getirdi.

Dünya Kadın Çiftçiler Günü kapsamında gerçekleşen etkinlik, kadınların tarım sektöründeki emeklerini kutlamanın yanı sıra, bu emeğin meyvelerini ziyaretçilerin sofralarına taşıdı. Şile Yeryüzü Pazarı’nda kadın üreticilerle sohbet ederek stantları gezen Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, kadınların kendi bahçelerinde yetiştirdiği taze sebzeler, el emeği ürünler ve geleneksel Şile lezzetleri katılımcıların özel ilgisiyle karşılaştı. Kadın çiftçiler, kendi elleriyle hazırladıkları reçellerden, sirkelere ve Şile’ye özgü yöresel lezzetlere kadar birçok ürünü ziyaretçilere sunarak geleneksel lezzetleri ve Şile’nin güzelliklerini bir araya getirdi.

Kadınlarımızın Emeği Şile Yeryüzü Pazarı’nda!

Kadın çiftçilerin üretimdeki önemine dikkat çeken Başkan Ocaklı, "Kadın çiftçilerimiz emekleriyle tarım sektöründe çok önemli bir rol oynuyor ve bugün, onların bu emeğini anlamak ve takdir etmek için bu etkinlikte bir araya geldik ve elbette bir sonraki etkinliğimizi daha geniş kapsamlı gerçekleştireceğiz. Çünkü Çiftçi Kadınlarımızın, Analarımızın, bacılarımızın, kardeşlerimizin el emeklerine sahip  çıkmak bizim asri görevimiz. Şile Yeryüzü Pazarı'nın zengin ürün yelpazesi, sadece lezzet açısından değil, aynı zamanda kadın üreticilerimizin, köylümüzün ve küçük aile çiftçiliği modelinin topluma katkısının da bir yansımasıdır. Şile Yeryüzü Pazarımız, sadece bir pazar yeri değil, geleneksel üretim değerlerimizi yücelten bir platform olarak öne çıkıyor. Kadın üreticilerimizin, çiftçilerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz” diye konuştu.

ETİKETLER

Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0