Sümeyye Erdoğan Bayraktar'dan çağrı: Bu trajediye karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz

İstanbul'da sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri ve anneler, Eminönü'nde bir araya gelerek Filistin'de İsrail'in uyguladığı soykırıma tepki olarak oturma eylemi başlattı. Kadınlara destek veren KADEM Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, " Tüm insanlığı da bu trajediye karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz" dedi.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

39 sivil toplum kuruluşuna üye kadınlar, ellerindeki Türkiye ve Filistin bayraklarıyla, İsrail'e tepkilerini dile getirmek için Eminönü Meydanı'nda toplandı.

Oturma eylemi başlatan kadınlara destek veren Kadın ve Demokrasi Vakfı (KADEM) Mütevelli Heyeti Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, İsrail'in Gazze'de, hastanelerde, okullarda masum insanları, kadınları ve çocukları hedef alarak öldürdüğünü, bunun 75 yıldır devam ettiğini ve hiçbir bahanesi olamayacağını söyledi.

İsrail'in masum bir halka adeta Nazi zulmünü yaşattığını ifade eden Bayraktar, İsrail'in Filistin topraklarını işgal ederek insanların evlerini ellerinden aldığını, eğitim, sağlık, seyahat, inanç özgürlüğü gibi her türlü haklarını gasbettiğini kaydetti.

Bayraktar, İsrail'in yaptıklarının hiçbir bahanesi olamayacağını, bunların evrensel sözleşmelerde ve Cenevre Sözleşmesi'nde savaş suçu olarak belirtildiğini ifade etti.

Filistinli Kadınlarla Dayanışma İnisiyatifi öncülüğünde kadın sivil toplum kuruluşlarıyla beraber toplandıklarını dile getiren Bayraktar, şöyle devam etti:

"Batı'da yaygın olarak Müslüman coğrafyaların kadın hakları söylemi üzerinden hedef alındığını görürüz. Türkiye'de masumları hedef alan PKK'lı terörist kadınların özgürlük savaşçıları olarak yüceltildiğini görürüz. Gözümüzün önünde Filistin'de yıllardır ağır silahlı İsrail askerlerinin karşısında çıplak elleriyle, kocaman yürekleriyle El-Aksa'yı korumaya çalışıp, evlerini, İsrail tarafından öldürülen bebeklerini korumaya çalışan, bütün zorluklar karşısında dimdik ayakta durabilen o kahraman Filistinli kadınları görmezler. Haklarını konuşmazlar. Bizler bugün Türkiye'deki kadın sivil toplum kuruluşları olarak Filistinli kadınların, çocukların ve Filistin'in yanında olduğumuzu haykırmak için buradayız. Tüm insanlığı da bu trajediye karşı seslerini yükseltmeye çağırıyoruz."

Mescid-i Aksa'nın önemi nedir? Ağlama Duvarında ne yapılır?

İLİŞKİLİ HABER

Mescid-i Aksa'nın önemi nedir? Ağlama Duvarında ne yapılır?
Filistin destekçisi Mısırlı kadından Batı medyasına tepki: "Sesimiz nerede?"

İLİŞKİLİ HABER

Filistin destekçisi Mısırlı kadından Batı medyasına tepki: "Sesimiz nerede?"
Busenur Karakaya Yasemin.com - Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumlusu
Yasemin - Busenur Karakaya

Editör Hakkında

2015 yılında Kanal 7 Medya Grubu'nun Haber7.com bünyesinde stajyerlik yaptı. 2016 yılında Haber7.com Kurumsal İletişim Sorumlusu olarak mesleğe ilk adımını atarak sonrasında İçerik Editörü ve Sosyal Medya Uzmanı olarak görev aldı. 2018 yılında yeni kurulan Yasemin.com Kadın Sitesinde önce SEO editörü sonrasında Haber Şefi olarak görev yaptı. 2021 yılında Yasemin.com'un Yayın Koordinatörü ve İçerik Sorumluluğu ünvanını alarak çalışmalarına devam ediyor.

BİR YORUM YAPIN 0