Öğrenmenin yaşı yok dediler okuma yazma öğreniyorlar!

Elazığ'da çeşitli sebeplerle okula gidemeyen kişiler ilerlemiş yaşlarına rağmen ilkokul sıralarına oturuyor. Halk Eğitim Merkezi tarafından açılan okuma yazma kurslarına ilgi büyük.

Halk Eğitim Merkezinde okuma yazma kursuna katılan kursiyerler zamanında gerçekleştiremedikleri hayallerini şimdi gerçekleştirmek istiyor. Çeşitli sebeplerle okula gidemeseler de öğrenmenin yaşı yok diyen çalışkan kursiyerler, öğretmenlerini canla başla dinliyorlar. Elazığ Halk Eğitim Merkezinde, 6 okuma yazma kursunda yaklaşık 100 kursiyer eğitim alıyor. Okuma yazma kurslarına akın eden kursiyerlerin hepsi hayalleri için canla başla çalışıyor. Kimi üniversite eğitimi almak için, kimi ehliyet almak için, kimi de devletten teşvik alarak iş kurmak için adeta sıfırdan başlayarak çabalıyor. Kursiyerler çocukluğunda yaşayamadıkları öğrencilik hayatını şimdi bu sıralarda yaşıyorlar.

Mutlu ve huzurlu toplum için evlilik okulu!İLİŞKİLİ HABERMutlu ve huzurlu toplum için evlilik okulu!

ÖĞRENMENİN YAŞI YOK DEDİLER ŞİMDİ OKUMA YAZMA ÖĞRENİYORLAR

39 yaşındaki Nedret Kılıçtepe, "10 kardeştik demek ki imkanlar yetmemiş. Bu yaştan sonra kendimizi geliştirelim dedik. Hocamızı da çok seviyoruz. Bayağı bir şeyler öğrendik. Öğrendiğimiz için de mutluyuz. En azından bir ilkokul diplomamız olsun istiyoruz. Okumanın yaşı yok. Haberlerde gördüm 70 yaşındaki kadın üniversite kazanmış, biz de yapabiliriz" şeklinde konuştu.

ÖĞRETMEN OLMADIĞI İÇİN OKUYAMADIK

Kırsalda yaşadıklarını ve öğretmenlerin orada kalmak istemediği için hemen gittiklerini, bu yüzden de okulu tamamlayamadıklarını söyleyen 38 yaşındaki Filiz Can, "Şuanda ehliyet almak istiyorum. En az ilkokul diploması isteniyor. O yüzden kursa başladım. Birinci kademe aldım. Ama ikinci kademe isteniyor. Okumanın yaşı yok. Her zaman okuyabilirsiniz. Çok iyi gidiyor. Hocamız çok güzel anlatıyor. Halk Eğitim Merkezi'ne çok teşekkür ederiz. Ücretsiz ve herkes katılabilir" dedi.

39 yaşındaki Zülfü Polat kurs deneyimi hakkında şu sözleri sarf etti: "Bir yere gittiğimde zorlanıyordum. Sürekli arkadaşlardan yardım istiyordum. Ondan dolayı kursa gelmeye karar verdim. TOKİ'lerde bekçilik yapıyorum. Gece çalışıyorum, gündüz ise okuyorum. Hocam çok iyi. Buradaki arkadaşlar başarılı olmaya çalışıyor. Çocukken biraz yaramazdım, okuyamadım".

Ailesi onu okutmadığı için okuyamadığını ancak şimdi okuma hevesinin yoğun olduğunu belirten 39 yaşındaki Çiğdem Cirit şöyle söyledi: "İş vardı ve kalabalık bir aileydik. Bağ ve bahçe vardı okuyamadık. Şuan okuma hevesim çok. Öğretmenimiz çok iyi. Çok memnunuz. KOSGEB'ten destek alarak bir iş yeri açmak istiyorum. Onun için kursa geldim. Halk Eğitim Merkezi'nden ve öğretmenimizden çok memnunuz".

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0