Türkiye İş Bankası Resim Heykel Müzesi 29 Ekim'de ziyarete açılacak!

Uzun yıllar Türkiye İş Bankası'nın Beyoğlu Şubesi olarak hizmet veren bina, 2020 yılında Resim Heykel Müzesi'ne dönüştürülmüştü. Müze, Cumhuriyet'in 100. yılında, 29 Ekim'de ziyaretçilere açılacak. İşte detaylar...

Türkiye İş Bankası'nın 63 yıldır Beyoğlu şubesi olarak hizmet verdiği ve korunması gerekli kültür varlığı tescili bulunan tarihi bina, 2020 yılında Resim Heykel Müzesi'ne dönüştürüldü. Resim Heykel Müzesi, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel, 29 Ekim'de ülkemize armağan olarak ziyaretçilere kapılarını açacak. "Çok değerli eserler bunlar. 1940'tan bu yana büyük bir bilinçle bir araya getirilmiş bir koleksiyon. İçinde dikkati çok çeken eserler var. Osman Hamdi Bey'in 'İftardan Sonra' tablosu, Şeker Ahmet Paşa'nın Ayvalı Natürmort'u var. Süleyman Seyit, Hoca Ali Rıza var." şeklinde konuşan müzenin kurucu küratörü ve sanat tarihçisi Prof. Dr. Gül İrepoğlu, 1914 kuşağından ressamların çalışmalarının da müzede sergileneceğini belirtti.

türkiye iş bankası resim heykel müzesi

türkiye iş bankası resim heykel müzesi

Kenan DoğuluİLİŞKİLİ HABERKenan Doğulu'dan Cumhuriyet'in 100. yıl marşı bestelendi!

TARİHİ BİR BİNADA TARİHE IŞIK TUTAN BİR MÜZE

Müzikten plastik sanatlara, müzecilikten kültür mirası korunması çalışmalarına pek çok alanda faaliyet gösteren İş Sanat'ın çatısı altında hayata geçirilen müzeyle ilgili İş Sanat Genel Müdürü Zuhal Üreten, "Bu bina 1907'de yapılmış bir Beyoğlu apartmanı. 1953'ten itibaren İş Bankası Beyoğlu Şubesi olarak hizmet vermiş. 2008'de Resim ve Heykel Müzesi olarak restore edilmesine karar verildi. Başta pandemi olmak üzere çeşitli gerekçelerle uzayan bir süreç oldu. 2020'de başlayan restorasyon inşaatı 2023'te tamamlandı." dedi.

türkiye iş bankası resim heykel müzesi

türkiye iş bankası resim heykel müzesi

Müzeyi Cumhuriyetin 100. yıl dönümüyle aynı gün açacak olmaktan gurur duyduklarını kaydeden Üreten, "Halka açıldıktan sonra öncelikle sergilerimizi mümkün olduğunca çok sanatseverin gezmesini arzu ediyoruz." şeklinde konuştu.

29 EKİM'DE AÇILACAK OLAN MÜZEDE ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER DE PLANLANIYOR

Resim Heykel Müzesi'nde sergilerin haricinde çeşitli etkinliklerin de planlandığına değişnen Zuhal Üreten, "İleriye dönük, öğrencilere yönelik atölye çalışmaları, çeşitli sohbetler, mini konserler, çatımız altında kültür faaliyetleri olarak İstanbullularla buluşacak." dedi.

türkiye iş bankası resim heykel müzesi

türkiye iş bankası resim heykel müzesi

1900'lü yılların başında zemin katı ticari amaçlı, diğer katları konut olarak inşa edilen tarihi binadaki müzede, Osman Hamdi Bey'den Şeker Ahmet Paşa'ya, Hoca Ali Rıza'dan İbrahim Çallı'ya pek çok sanatçının 2 bin 700 civarında eserinin bulunduğu ve Türkiye İş Bankası Sanat Eserleri Koleksiyonu'ndan seçilen 600'e yakın eserin yer aldığı belirtildi.

türkiye iş bankası resim heykel müzesi

türkiye iş bankası resim heykel müzesi

Meydanlarda Cumhuriyet coşkusu! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konser listesi belli oldu

İLİŞKİLİ HABER

Meydanlarda Cumhuriyet coşkusu! 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı konser listesi belli oldu

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0