Ara tatil ne zaman başlıyor? İkinci ara tatil ne zaman? Kaç gün sürecek, ne zaman bitecek?

Nisan ayına girmemizle öğrencileri de ara tatil heyecanı sarmaya başladı. Yedi aylık yoğun eğitim öğretim temposunun ardından nefes almak isteyen öğrenciler dönemin ikinci ara tatili için gün sayıyor. Peki Ara tatil ne zaman başlıyor? İkinci ara tatil ne zaman? Kaç gün sürecek, ne zaman bitecek? İkinci ara tatil ve Ramazan Bayramı birleşecek mi? İşte cevaplar...

2023 - 2024 Eğitim - Öğretim Dönemi 11 Eylül'de başladı. Yaklaşık 19 milyon öğrenci ve 1 milyon 200 bin öğretmen ilk ders zilinin çalmasıyla ders Eylül ayında ders başı yaptı. Yedi ay süren sıkı bir okul dönemine giren öğrencilerin gözü kulağı ise ara tatilde. İlki kasım ayında yapılan ara tatilin ikincisinin ne zaman başlayacağı ise hem öğrenci ve öğretmenler hem de veliler tarafından son günlerde en çok merak edilen konulardan biri oluyor. Ramazan Bayramı'na sayılı günler kala öğrenci ve velilerin en çok merak ettikleri bir diğer soru da "İkinci ara tatil ve Ramazan Bayramı birleşecek mi?" oluyor.

Ara tatil

Ara tatil

Ara tatil uygulamasında bu sene son mu? Ara tatil kaldırılıyor mu? Bakan TekinİLİŞKİLİ HABERAra tatil uygulamasında bu sene son mu? Ara tatil kaldırılıyor mu? Bakan Tekin'den açıklama

İKİNCİ ARA TATİL NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Kasım ayındaki ilk ara tatil için 10 Kasım'da zil çalmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan 2023 - 2024 yılı Eğitim Öğretim takvimine göre "13-17 Kasım" tarihleri arasında gerçekleştirilen ilk ara tatil için zil 10 Kasım'da çaldı. Milli Eğitim Bakanı takvimine göre Nisan ayında gerçekleştirilecek olan iki tatil ise 8-12 Nisan 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Ara tatil ne zaman başlıyor

Ara tatil ne zaman başlıyor

ARA TATİL KAÇ GÜN SÜRECEK?

5 Nisan Cuma gününden itibaren tatile giren öğrenciler 6 - 7 Nisan cumartesi pazar izni ile 13 - 14 Nisan tarihlerindeki hafta sonu tatilini birleştirerek 9 gün boyunca tatil yapacak. 9 günlük ara tatilin ardından yeniden okul temposu ile başlayacak olan öğrenci ve öğretmenler ikinci ara tatilin ardından ilk ders başını ise 15 Nisan Pazartesi yapacak.

Ara tatil kaç gün sürecek

Ara tatil kaç gün sürecek

ARA TATİL UZAYACAK MI? BAYRAM TATİLİ İLE BİRLEŞECEK Mİ?

Bu yıl Ramazan Bayramı, Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yayımlanan 2024 dini takvimine göre; 10 Nisan 2024 Çarşamba günü başlayacak ve 12 Nisan 2024 Cuma günü sona erecek. Hafta sonuna denk gelen sonraki günler 13 Nisan Cumartesi ve 14 Nisan Pazar da tatile eklenecek. Ramazan Bayramı arifesinden önceki ilk iş günü olan 8 Nisan Pazartesi ile yarım gün mesainin olduğu arife gününün idari izin olarak kararlaştırılması durumunda, birçok çalışan bayramda 6 Nisan Cumartesi günü başlayıp 14 Nisan Pazar sona eren 9 günlük tatil yapabilecek. Öğrenci ve velilerin merak ettikleri soru ise bu 9 günlük tatilin ara tatile etki edip etmeyeceği oluyor.

Peki ara tatil uzayacak mı? İkinci ara tatil ve Ramazan Bayramı birleşecek mi?

İkinci ara tatil ve Ramazan Bayramı birleşecek mi

İkinci ara tatil ve Ramazan Bayramı birleşecek mi

5 Nisan Pazartesi günü ikinci ara tatil için ilk zil çalacak. 2024 Ramazan Bayramı ise 10 Nisan 2024'te başlayacak ve Milli Eğitim Bakanlığının yayınladığı tarihlere göre öğrenciler, hafta sonu ile birlikte toplam 9 gün tatil yapacak. Ramazan Bayramı tatilleri hafta sonuna denk geldiği için öğrenciler ek olarak tatil yapmayacak ve Ramazan Bayramı ile ikinci dönem ara tatili aynı tarihlerde uygulanacak.

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 2

Temel 3 hafta önce

Ramazan Bayramı tatilleri haftasonuna denk gelmiyor ya neyse

Kadir 5 ay önce

Harika