5 milyon TL'lik soruyu ilk kez açtırmıştı! Tokat Belediye Başkanı'ndan davet aldı

Ekranların sevilen yarışma programı "Kim Milyoner Olmak İster?"de dün akşam bir ilk yaşanmıştı. Eyüp İşler adındaki yarışmacı, 13'üncü yani 5 milyon TL'lik soruyu açtırarak yarışmada bir ilk yaşatmıştı. Nefeslerin tutulduğu o an sosyal medyada da gündem olmuştu. Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu o yarışmacıyı ve Kenan İmirzalıoğlu'nu Tokat'a davet etti.

HABERE AİT VİDEO İÇİN TIKLAYIN İZLE

Ünlü oyuncu Kenan İmirzalıoğlu'nun sunuculuğunu yaptığı, sevilen yarışma programı "Kim Milyoner Olmak İster?" büyük ilgiyle takip ediliyor. Hemen hemen her bölümüyle gündeme damgasını vurmayı başaran yarışma programında dün akşam bir ilk yaşanmıştı. Büyük para ağacının değiştiği yarışmanın yeni formatında 12. soruya bir soru daha eklenerek 13. soru ilave edildi ve 1 milyon TL değerindeki büyük ödülün üzerine 13. sorunun değeri olarak 5 milyon TL eklendi. Yeni formata geçiş yapan yarışmada 5 milyon TL'lik 13. soru ilk kez açılmıştı. 

TOKAT BELEDİYE BAŞKANINDAN DAVET ALDI!

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, yarışmada 5 milyon TL'lik soruya "Tokat" cevabını veren ve büyük ödüle veda eden yarışmacı Eyüp İşler ve yarışmanın sunucusu Kenan İmirzalıoğlu'nu Tokat'a davet etti. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla davette bulunan Eroğlu paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

"Tokat'ımız; Hazreti Mevlana'nın Konya'dan sonra konakladığı ikinci şehir olan, 'Tokat'a gitmek gerek' diyerek övdüğü, 900 adımda 900 yıllık tarihin gezilebildiği, Evliya Çelebi'nin 'Alimler ve Fazıllar Yurdu' diyerek Seyahatnamesi'nde bahsettiği, sahip olduğu tarihi eserlerle Anadolu'nun açık hava müzesi olan, gönlü açık, deli yürek, misafirperver insanların yaşadığı bir şehirdir. Çok değerli yarışmacı kardeşimiz, adaşım Eyüp İşler'in son soruyu bilememesine çok üzüldük. Yarışmanın sunucusu çok kıymetli sanatçımız Kenan İmirzalıoğlu'nu ve yarışmacı kardeşimiz Eyüp İşler'i Tokat'ımızı keşfetmek, ecdadın bin yıllık geçmişini görmek ve Tokat'ın eşsiz mutfağından lezzetleri tatmak için kadim şehir Tokat'ımızda misafirimiz olmaya davet ediyorum."

NE OLMUŞTU?

5 MİLYON TL'LİK SORU İLK KEZ AÇILMIŞTI!

Yarışmada başarılı bir şekilde ilerleyen Eyüp İşler adındaki yarışmacı, kendinden emin bir şekilde 13. soruya kadar gelmişti. 1 milyon TL değerindeki 12. soruyu da doğru cevap veren İşler, yarışmada bir ilke imza atarak 5 milyon TL değerindeki 13. soruyu da açtırmaya hak kazanmıştı. Nefeslerin tutulduğu o anda yarışmacının karşısına 13.soru olarak "İlki Sinop İnceburun'la Hatay'ın en güneyi arasına İkincisi Iğdır'ın en doğusuyla Gökçeada'nın en batı ucu arasına olmak üzere iki adet kuş uçuşu çizgi çekilecek olsa bu iki çizgi nerede kesişirdi?" sorusu geldi. Seçenekler arasında; 'A- Çorum', 'B- Yozgat', 'C- Sivas', 'D- Tokat' yer almıştı. Doğru cevabın "A-Çorum" olduğu soruya "D-Tokat" cevabını veren yarışmacı 5 milyon TL'lik ödülü kaçırmıştı. Soruya yanlış cevap vererek büyük ödülü kaybeden İşler, baraj ödülü olan 50 bin TL ile yarışmaya veda etmişti.

İşte "Kim Milyoner Olmak İster?"e damga vuran o anlar...

İlknur Gülmek Yasemin.com - Multimedya Editörü
Yasemin - İlknur Gülmek

Editör Hakkında

İstanbul Aydın Üniversitesi Yeni Medya ve İletişim bölümünden 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli dijital medya ajanslarında sosyal medya içerik üreticisi ve video editörü olarak çalıştıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Meslek hayatına Kanal7 Medya Grubu Yasemin.com bünyesinde Multimedya Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0