Emine Erdoğan lider eşleri ile birlikte 'Gazze: Direnen İnsanlık' sergisini gezdi!

Filistin İçin Tek Yürek Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde zirveye özel 'Gazze: Direnen İnsanlık' sergisi düzenlendi. Birçok temada Gazze de yaşananların konu alındığı sergiyi ziyaret eden konuklar, duygusal anlar yaşadı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, gerçekleştirilen basın toplantısının ardından 'Filistin İçin Tek Yürek Zirvesi'ne katılan devlet ve hükümet başkanlarının eşleri ve özel temsilcilerle, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı tarafından Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde zirveye özel düzenlenen 'Gazze: Direnen İnsanlık' sergisini ziyaret etti.

Gazze Direnen İnsanlık sergisi

Gazze Direnen İnsanlık sergisi

"ATEŞKES HEMEN ŞİMDİ!"

Düzenlenen organizasyonun ve sonrasında yapılan basın toplantısının ardından Gazze'de yaşanan insanlık dramını konu alan sergiyi ziyaret eden Emine Erdoğan ve konuklarına, serginin 'Gazze Odası', 'Küresel Vicdan Odası' ve 'Umut Odası' bölümleriyle ilgili bilgi verildi. Sergiyi gezerken duygusal anlar yaşayan konuk lider eşleri, Emine Erdoğan ile birlikte serginin çıkışında yer alan Gazze şehri panosunun üzerine kırmızı sprey boyayla "Ceasefire now! Ateşkes hemen şimdi." yazdı.

Gazze Direnen İnsanlık sergisi

Gazze Direnen İnsanlık sergisi

Sergi ziyareti sırasında Emine Erdoğan ile konuklarına, Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş ile Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun da eşlik etti.

Gazze Direnen İnsanlık sergisi

Gazze Direnen İnsanlık sergisi

SOSYAL MEDYA HESABINDAN PAYLAŞTI!

Ziyaret edilen sergiye dair görüntüleri sosyal medya hesabından paylaşan Emine Erdoğan, paylaşımı sırasında sergiyi gezerken hissettiklerini anlattı. Emine Erdoğan; "Bir uçta ölüm bir uçta yaşam… 'Gazze: Direnen İnsanlık' sergisi ile umuda uzanan tünellerde savaşın karanlık yüzünü tanıdık. Çürüme, yıkıntı ve kayıplar arasında hayata tutunmaya çalışan insanlığı sahneye taşıyan sergi, hepimizi derinden etkiledi." şeklinde konuştu.

Gazze Direnen İnsanlık sergisi

Gazze Direnen İnsanlık sergisi

"HAKİKAT MÜCADELESİNİ DAİMA HATIRLAYACAĞIZ!"

Sergide emeği geçenleri ayrıca tebrik eden Emine Erdoğan; "Şehit olan Filistinli kardeşlerimizin hakikat mücadelesini daima hatırlayacağız. Emeği geçenleri gönülden tebrik ediyorum. Tek Yürek Filistin!" diyerek paylaşımını sonlandırdı. 

 

Emine Erdoğan ve lider eşlerinden Filistin için ortak çağrı!"Uluslararası hukukun ağır ihlali"

İLİŞKİLİ HABER

Emine Erdoğan ve lider eşlerinden Filistin için ortak çağrı!"Uluslararası hukukun ağır ihlali"
Meryem Türk Yasemin.com - Editör
Yasemin - Meryem Türk

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi’nden çift anadal programıyla 2022 yılında mezun oldu. Eğitim hayatı boyunca çeşitli marka ve reklam ajanslarında metin ve senaryo yazarı olarak görev aldıktan sonra 2021 yılında internet haberciliğine başladı. Pek çok özel haber ve röportaja imza attı. Kariyer hayatına Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü olarak devam etmektedir.

BİR YORUM YAPIN 0