Napolyon'un şapkası açık artırmayla satıldı! Verilen tutarı duyunca şok olacaksınız

Tüm Avrupa'yı etkisi altına alan dünyaca ünlü İmparator Napolyon Bonapart'ın eşyaları açık artırmaya sunuldu. Napolyon'un şapkası fahiş bir fiyata alıcı buldu.

Dünya sahnesinde 1700'lü yılların sonu ve 1800'lü yılların ortasına kadar yaklaşık 100 yıllık tarihin başrol oyuncusu Napolyon Bonapart, tüm Avrupa'yı etkisi altına alan ve yayılmacı politikasıyla tüm dünyada tanınan Fransız komutan. Tüm Avrupa'yı saran politikası çerçevesinde Moskova'ya kadar ilerlemiş, Rus ordusuyla savaşmış hatta Doğu'ya kadar uzanmış ve Osmanlı topraklarına bile saldırmıştır. 1799 yılında Mısır'a giren Napolyon, Mısır'da kendisini İslam padişahının dostu olarak tanıtmış ve türlü oyunlarla kendisini bölge Müslümanlarına sevdirmeye çalışmış. Hatta Müslüman olduğunu bile ima etmiş, hedefinin Mısır'da aslında Memlük beylerinin nüfusuna son vermek olduğunu söylemiş. Dahası, burada boş durmamış ve Filistin'e doğru etki alanını genişleterek Doğu'nun hükümdarı olmayı kafaya takmış. Ancak Napolyon'un tavırları büyük tepki toplamış ve birçok isyanla sonuçlanmış. Sonrasında Mısır'ı terk etmek zorunda kalmış. Dönemin en etkili komutanlarından olan Napolyon'un savaşlarında kullandığı eşyaları açık artırmayla yeni alıcılarını buldu. Napolyon'un savaşlarda kullandığı şapkası ise bakın ne kadara satıldı...

napolyon bonapart

napolyon bonapart

NAPOLYON'UN EŞYALARI AÇIK ARTIRMAYA SUNULDU

Eski Fransa İmparatoru Napolyon Bonapart'a ait ve 1810 yılından olduğu belirtilen siyah şapka, Fransa’nın Fontainebleau kasabasında bugün, 19 Kasım günü açık artırmaya sunuldu. Müzayede görevlisi Jean Pierre Osenat, "İnsanlar bu şapkayı her yerde tanıdı. Savaş meydanlarında gördüklerinde Napolyon'un orada olduğunu biliyorlardı. Özel hayatında da şapkayı ya kafasında ya da elinde taşır, bazen de yere fırlatırdı. Bu bir imgeydi, imparatorun sembolüydü" şeklinde açıklama yaptı.

napolyonun şapkası

napolyonun şapkası

Osenat Müzayede Evi'nde yapılacak olan açık artırma için "Osenat, İmparator I. Napolyon tarafından giyilen bir şapkayı 19 Kasım'da Fontainebleau'da açık arttırmaya sunmaktan gurur duyuyor" açıklaması yapıldı. Şapkanın 600 ila 800 bin euro arasında bir fiyata alıcı bulması bekleniyordu. Yapılan açık artırmada şapka, tam 1,9 milyon euro'ya satıldı.

napolyonun gömleği

napolyonun gömleği

Şapkayla birlikte Napolyon'a ait gömleğin de koleksiyona eklendiği bildirilmişti.

napolyonun eldiveni

napolyonun eldiveni

Koleksiyonda yer alan Napolyon'a ait eldiven de satışa sunuldu. Ölen bir iş insanının koleksiyonunda yer alan eşyalar, açık artırmada alıcılarına kavuştu. Gömlek ve eldivenin ne kadara satıldığı bildirilmedi.

"NAPOLYONUN KİMLİĞİ"

Tarihçilere göre satışa sunulan bu şapka Napolyon'un kimliğini oluşturuyor. Çünkü bu şapka savaşta tanınmasını sağlıyormuş. Hayatı boyunca yaklaşık 120 şapkaya sahip olan Napolyon'dan geriye sadece 20 şapka kalmış. Kalan bu şapkalar ise özel koleksiyonlarda saklanıyor.

Burak Özçivit'in ödül konuşması olay oldu!

İLİŞKİLİ HABER

Burak Özçivit'in ödül konuşması olay oldu!
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0