Kaynakçılığa kadın eli değiyor! Tekirdağ'da kaynak ustası kadınlar iş başı yapacak

Tekirdağ'da bir firma kaynak ustası olarak kadın elemanları kadrosuna almaya karar verdi. Kadın kaynak ustaları yakında iş başı yapacak.

Tekirdağ'ın Ergene ilçesinde bulunan, kurutma teknolojileri ve çeşitli anahtar teslim projeler üreten bir firma, kadrosuna kadın kaynak ustaları katmaya karar verdi. Trakya Kalkınma Ajansı ile ortak yürütülen proje kapsamında 15 kadına 2 ay boyunca teorik ve uygulamalı eğitimler verilecek. Eğitimlerini başarıyla tamamlayan kadınlara firmada kaynak ustası olarak işe başlama garantisi verildi.

tekirdağ kadın kaynak ustaları

tekirdağ kadın kaynak ustaları

15 KADIN KAYNAK USTASI OLARAK İŞE BAŞLAYACAK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından ilan edilen Genç İstihdamı Teması kapsamında, kaynakçılık mesleğine kadın eli değmesi için firma ile protokol imzaladıklarına değinen Trakya Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Mahmut Şahin, "Eğitimlerin sonunda da bu kişilerin sertifika almalarını sağlayarak uzun vadede kendilerinin bu sertifika ile çalışmalarına imkan sağlıyoruz. Yaptığımız protokolle kadınların kaynakçılık konusunda teorik ve uygulamalı eğitim almalarının ardından burada çalışmaları sağlanacak. 15 kadın burada eğitim alacak. Kadınların el becerilerini iyi olduğunu, çalışma azimlerinin iyi olduğunu biliyoruz. Kadınlarımız bölgede ihtiyaç duyulan kaynakçı açığının da kapatılmasına katkı sağlayacaktır." dedi.

tekirdağın kadın kaynak ustaları

tekirdağın kadın kaynak ustaları

"KADIN KAYNAKÇILAR YETİŞTİRMEYİ ÖNEMSİYORUZ"

Kadın kaynak ustaları yetiştirmeye çok önem verdiklerinin altını çizen, firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Murat Dilmen, "Kadınların eğitim alıp ardından firmamızda işe başlayacak olmasından mutluyuz. Kadın kaynakların yetiştirilmesi, 3 aşamadan oluşuyor. Gerekli eğitimlerin ardından kadınlar işe başlıyor. 20 yılda yetişen erkek kaynakçının geldiği seviyeyi 2 ayda burada kadın kaynakçılarımızla yakaladık. Kadınların bu işe meraklı olmaları bizim tüm beklentilerimizi karşılayacak durumda. Ülkemizde kaynakçı sayısının azlığı ve yeni kaynakçı yetiştirilmesi konusunda da firmamız iyi bir yolda ilerliyor." dedi.

trakya kalkınma ajansı kadın kaynakçı yetiştirme projesi

trakya kalkınma ajansı kadın kaynakçı yetiştirme projesi

"KENDİNE GÜVENEN HER KADIN YAPABİLİR"

Kaynakçılık mesleğinin sadece erkek işi olarak düşünülmesinin çok yanlış olduğunu belirten Kaynakçı Nuray Togay,  "Eğitim sürecinden sonra iş yapmaya başladıkça zorluklar geçiyor. Bu işi isteyen, bu işi seven bütün kadınlar yapabilir. Kendine güvenen bütün kadınla bu işi yapar. Eğitimlerden sonra sertifika alarak bu işi yapmamız bizim için daha da anlamlı olacak." dedi.

Dünyanın en etkili ve ilham veren 100 kadını arasında Türk bilim insanı var!

İLİŞKİLİ HABER

Dünyanın en etkili ve ilham veren 100 kadını arasında Türk bilim insanı var!
Kayseri Belediyesi'nden geri dönüşüme katkı! Atık malzemeler hediyelik eşyalara dönüşüyor

İLİŞKİLİ HABER

Kayseri Belediyesi'nden geri dönüşüme katkı! Atık malzemeler hediyelik eşyalara dönüşüyor

ETİKETLER

MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0