Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatını anlatan film 24 Kasım'da vizyona giriyor!

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatı ve meslek azmi film oldu. 24 Kasım Öğretmenler Gününde vizyona girecek olan film, mesleki açıdan tüm öğretmenlere rol model olacak. "Aybüke Öğretmen Oldum Ben" filmi ne anlatıyor? Filme dair tüm detaylar haberimizde.

2017'de mesleğe henüz başlayan 22 yaşındaki öğretmen Şenay Aybüke Yalçın, görev yaptığı Batman'da teröristlerin saldırısı sonucu şehit oldu. Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın'ın hayatını ve mesleğe olan azmini anlatan "Aybüke Öğretmen Oldum Ben" filmi 24 Kasım Öğretmenler Gününde vizyona giriyor. TRT ve Bee Yapım ortaklığında çekilen filmin oyuncu kadrosunda Cansel Elçin, Engin Hepileri gibi isimler de mevcut. Filmin yapımcısı İsmail Demir, senaristi Uğur Kılıç, oyuncuları Nihayet Şahin, Gülşah Yavuz ve Onur Yenidünya ise AA muhabirine film hakkında açıklamalarda bulundular.

aybüke öğretmen oldum ben filmi

aybüke öğretmen oldum ben filmi

AYBÜKE ÖĞRETMEN OLDUM BEN FİLMİNİN FRAGMANI

"AYBÜKE ÖĞRETMEN YENİ NESİLLERE ÖRNEK OLACAK"

Patlama sahnelerinde hiçbir görsel efekt kullanmadıklarını ve filmin her karesini büyük gururla çektiklerini belirten Yapımcı İsmail Demir, "Türkiye Yüzyılı'nın başında Cumhuriyet tarihinin ilk şehit öğretmen filmini yapmanın gururunu yaşıyoruz. Vizyoner bir öğretmenin hayat hikayesi, çocukluktan başlayıp yeni nesillere örnek olacak." dedi.

Türkiye'de 200'ü aşkın şehit öğretmen var. Tüm şehit öğretmenlerin anısına, şimdi ve gelecekteki tüm öğretmenlere ise rol model olması için çekilen filmde bir öğretmenin mesleğine duyduğu aşk ve evrensel duygular ön planda. Demir, film için Aybüke öğretmenin seçilmesinin nedenini şöyle açıkladı: "Aybüke, öğretmenlik mesleğini kuşatan ve birçok unsurla beraber kendisinde bütünleştiren bir insandı. Bunlar nelerdi? Mesela fedakarlıktı, 22 yaşında bir kız çocuğunun, eğitim hayatını tamamladıktan sonra ilk atamasında Batman'ın Kozluk ilçesine gitmesi. Koca yürekli bir insandı. Aynı şekilde öğrencilerine tutkuyla bağlıydı. Öğrencilerine kavuşma isteğini ilk atamasından sonra o heyecanı yaşayarak gösterdi. Aynı zamanda entelektüel bir kişiliğe de sahip Aybüke öğretmen. Sanatçı olması ve müzikle ilgilenmesi hasebiyle bu konuya daha çok uygun olduğunu düşündük. Çünkü müzik ve sanat evrensel. Bu evrenselliği öğrencilere en hızlı şekilde aktarabilecek öğretmenler kategorisinde. Hayat hikayesi bizim için çok önemliydi."

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın

Şehit Öğretmen Aybüke Yalçın

İzcilik ve önderlik yapan, müzikle, sanatla ve birçok farklı alanda, genç yaşına rağmen insanların hayatlarına dokunan Aybüke Yalçın'ın ruhunu ve tüm hissiyatını beyazperdeye taşımak için çok fazla araştırma yaptıklarını söyleyen Demir, bu filmin tüm Türkiye'yi etkileyebileceğini söyledi ve filme İletişim Başkanlığı ve TRT'nin büyük destek verdiğinin altını çizdi.

ELİ ÖPÜLESİ ÖĞRETMENLERİMİZİN ANISINA

Filmin senaristlerinden ve kendisi de bir köy okulunda mesleğe öğretmen olarak başladığı için filmi daha farklı özümseyen Uğur Kılıç, şöyle söyledi:

"Galanın Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde yapılacak olması, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu filme ve öğretmenlik mesleğine verdiği değerin bir sembolü. Onun çok özel bir cümlesi var, '3 kişinin eli öpülür. Bunlardan birisi de öğretmenlerdir.' diyor. Bu anlamda kendi ev sahipliğinde yapılacak olması da çok önemli. Filmde diğer iki şehidimizin hikayesini de bu hikayede birleştirdik aslında. Bir tanesi şehit kaymakamımız Muhammet Safitürk. Ona da çok kıymetli bir atıf var. Aybüke'den bir gün sonra şehit olan Uzman Jandarma Çavuş Soner Fazlıoğlu. Onun da hikayesini birleştirdik Aybüke ekseninde. Çok kıymetli hikayelere atıfta bulunan, çok kıymetli bir eser. Başta öğretmenler ve öğrenciler olmak üzere bütün Türkiye'nin bu filmi izlemesi gerektiğini düşünüyorum."

"CESARETİ HATIRLAMAYA İHTİYACIMIZ VAR"

Filmde Aybüke öğretmeni oynayan 24 yaşındaki Nihayet Şahin, filmde herkesin kendinden bir şeyler bulabileceğini vurguladı ve "Aybüke'nin hayat hikayesi aslında herkesin duygulanabileceği çok hassas bir konu" dedi. Çekimler devam ederken Aybüke Yalçın'ın ailesi seti ziyaret etmişti. Bu ziyaret sırasında aileyle bir araya gelen Şahin, o anları şu ifadelerle anlattı: "Duyguluydu o anlar benim için. Aybüke hayata veda etti ama anne, babası hayatta. Anne ve babasıyla karşılaşmak, filmi izlerken ne hissedip, ne düşünecekleri benim için çok önemliydi. Umarım filmi severler. Ben, onu anlayabilmek, hissedebilmek için elimden geleni yaptım. Anne, babası da izlediklerinde kızlarının öğretmenlik yaptığı o süreçte nelere imza attığını görür ve bir kere daha gurur duyar. Aybüke'nin annesi hem fiziksel olarak hem gülümseyişim hem de enerji olarak beni kızına çok benzettiğini söyledi. Bu beni çok mutlu etti. Aybüke'ye de benzemek isterim. Bence çok özel bir kız, çok değerli bir öğretmen."

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın

Şehit Öğretmen Şenay Aybüke Yalçın

Oyuncu Gülşah Yavuz cesareti unuttuğumuza dikkat çekerek şöyle söyledi: "Seyircilerin Aybüke'nin cesaretini hatırlamaya ihtiyacı olduğunu düşünüyorum. Çünkü ilk kez tayininin çıktığı bir yerde, o yaşında birçok meseleye baş kaldırıyor ve öğrencileri için elinden geleni yapıyor. Sonunda da şehit oluyor. Ruhu şad olsun. Biz yaşamda cesur olmayı birazcık unuttuk. Oralara tutunmayı unuttuk. Bunları hatırlayacağız. Bütün öğrenciler, öğretmenler, herkes için söylüyorum; film tüylerinizi diken diken edecek".

Banu Parlak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı! Arkasına bakmadan koşarak kaçtı

İLİŞKİLİ HABER

Banu Parlak adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı! Arkasına bakmadan koşarak kaçtı
MeryemÜ. ÜSTÜN Yasemin.com - Editör
Yasemin - MeryemÜ. ÜSTÜN

Editör Hakkında

1996 yılında İstanbul Kadıköy’de doğdu. İstanbul Üniversitesinde Gazetecilik ve İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde İlahiyat okudu. Halen İstanbul 29 Mayıs Üniversitesinde Felsefe bölümünde yüksek lisans yapmaktadır. Ekim 2023’ten bu yana Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde yer alan Yasemin.com kadın sitesinde İçerik Editörü yapmaktadır.

BİR YORUM YAPIN 0